Ρεκόρ όλων των εποχών ο ΠΑΟ στα τρίποντα!

Βραδιά ρεκόρ με τρίποντα ήταν η χθεσινή στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να επικρατεί του Άρη παίρνοντας 60 πόντους από την περίμετρο και γράφοντας ιστορία με τις επιδόσεις του πίσω από τα 6,75.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Τι Τζέι Μπρέι που από το ντεμπούτο του κιόλας με τα πράσινα, φρόντισε να βάλει το όνομα του στα βιβλία της στατιστικής και βοηθώντας την ομάδα του να κάνει κάτι ανάλογο.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Μπρέι δεν σημείωσε απλά τις κορυφαίες επιδόσεις τριπόντων της σεζόν έχοντας 8/14 -οι προηγούμενες ήταν εκείνες των έξι εύστοχων που σημειώθηκε οχτώ φορές και των 13 προσπαθειών που είχε ο Τόντριγκ Γκότσερ στο ματς του Μεσολογγίου Baxi με τον Ιωνικό Hellenic Coin- αλλά και την κορυφαία στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ!

Πριν την αποψινή «βροχή» τριπόντων του Μπρέι, το ιστορικό ρεκόρ των «πράσινων» μοιράζονταν τέσσερις παίκτες με επίδοση επτά τριπόντων…

Με τα οχτώ τρίποντα του Αμερικανού, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μέτρησε συνολικά 20 εύστοχα σουτ από την περίμετρο που όχι μόνο είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League -18 είχε η Λάρισα Bread Factory στο ματς με το Μεσολόγγι Baxi για την 9η αγωνιστική- αλλά ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, «γράφοντας» παράλληλα μόλις την τέταρτη επίδοση 20+ τριπόντων!

Οι «πράσινοι» είχαν δύο φορές στην περσινή σεζόν από 21 τρίποντα -εντός έδρας με τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ- ενώ 20 είχε ο Ηλυσιακός στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισα, της περιόδου 2009-10.

Για να βρουν τον στόχο 20 φορές, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν 43 προσπάθειες με τις οποίες ισοφάρισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Ένα περισσότερο είχε η Δάφνη στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη της σεζόν 2000-01 και 43 επίσης σουτ πίσω από τη γραμμή είχε το Ρέθυμνο Cretan Kings στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2016-17.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τελείωσε το παιχνίδι με αρνητικό ρεκόρ περιόδου στις βολές. Εκτέλεσε με 40% (6/15) επίδοση που είναι η χαμηλότερη της φετινής Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη ήταν το 44,44% (8/18) που είχε το Μεσολόγγι Baxi στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Σε ατομικό και πάλι επίπεδο…

*Ο Τι Τζέι Μπρέι εκτός του ιστορικού ρεκόρ τριπόντων, σημείωσε «με το καλημέρα» και νέο ατομικό ρεκόρ στη Stoiximan Basket League με τους 25 πόντους του αφού στη σεζόν 2017-18 κορυφαία επίδοση του με τον Κολοσσό H Hotels ήταν οι 24 πόντοι στο ματς της 9ης αγωνιστικής κόντρα στον Προμηθέα.

*Έχοντας 4/6 δίποντα, ο Γιώργος Παπαγιάννης έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που ξεπέρασε τα 300.

*Με τους τρεις σημερινούς πόντους του, ο Λεωνίδας Κασελάκης ξεπέρασε τους 1.500 σε 248 συμμετοχές στη Stoiximan Basket League.

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 3/6 τρίποντα και έφτασε τα 150 εύστοχα στην κατηγορία. Μετράει συνολικά 150/439 (34,16%) σε 208 αγώνες.

*Ο Σέλβιν Μακ έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίδοση πόντων, σημειώνοντας 12. Στις οχτώ προηγούμενες εμφανίσεις του δεν είχε ξεπεράσει τους εννιά.

 Ο Γιάννης Κουζέλογλου ξεχώρισε σε ένα ακόμη παιχνίδι του Άρη. Τελειώνοντας το με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, έφτασε για έκτη φορά σε double-double μετά από εκείνες των αγώνων με τον Προμηθέα εντός, την ΑΕΚ εκτός, τον Κολοσσό H Hotels εντός, το Μεσολόγγι Baxi εντός και το Λαύριο Megabolt εντός έδρας. Έτσι ο διεθνής πια φόργουορντ, είναι ο πρώτος της σχετικής λίστας στο φετινό Πρωτάθλημα αφού ξεπέρασε τον Τζέιμς Ουέμπ που δεν αγωνίζεται πια στην Ελλάδα.

Με το αποψινό double-double του Κουζέλογλου, ο Άρης έφτασε τη Λάρισα Bread Factory στην κορυφή της σχετικής λίστας και στις έξι επιδόσεις.

Ακόμη…

*Ο Δημήτρης Φλιώνης είναι πλέον 8ος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια με τον Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τα 122 και ξεπέρασε τον Ράιαν Στακ που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα από το 2002 ως το 2006.

*Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος είναι πλέον 22ος στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 354 και προσπέρασε τον Χριστόφορο Στεφανίδη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top