Σκουρτόπουλος: «Όλα είναι στο χέρι μας»

Ο προπονητής του μπασκετικού Ηρακλή και της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM κ για τις πρώτες ημέρες του στον Ημίθεο, την Εθνική και τη συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έχω συμπληρώσει 8 μέρες. Έχουμε μπει για τα καλά στο πρόγραμμα. Η προσαρμογή είναι εύκολη. Η πόλη είναι γνωστή, αγαπημένη. Το θέμα είναι να κάνουμε τη δουλειά και να πετύχουμε. Τα τελευταία 2 χρόνια με τις ομάδες της πόλης είχαμε συζητήσεις, δεν είχαμε βρει την άκρη, υπήρχαν και οι υποχρεώσεις της Εθνικής. Τον πρώτο χρόνο δεν ήθελα να εργαστώ σε ομάδα λόγω Εθνικής. Ήταν τώρα καλό timing με τους ανθρώπους του Ηρακλή μιλήσαμε σε διαφορετική βάση, είναι δύσκολη δουλειά, μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να κάνουμε καλό finish».

Για το ποια ήταν η διαφορετική βάση συζήτησης με τον Ηρακλή:

«Είχαμε μιλήσει και παλαιότερα. Όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα στη μέση της σεζόν, χωρίς δυνατότητα αλλαγών, πέραν μιας αναγκαστικής, δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, είναι θέματα με τη λειτουργία της ομάδας. Βρήκαμε κοινή γραμμή, συμφωνήσαμε πως θα κινηθούμε και ξεκινήσαμε».

Για τον Θόδωρο Δρακόπουλο:

«Η πρώτη εντύπωση είναι εξαιρετική, έχουμε πολύ καλή συνεργασία, μιλάμε απευθείας για θέματα της ομάδας και υπάρχει μια ηρεμία και καλή κατάσταση οικονομικά στην ομάδα προς όλους για να κάνουμε καλό φινάλε. Όλα είναι στο χέρι μας. Εξαρτάται από τη δουλειά που κάνουμε. Έχουμε καλούς χαρακτήρες στην ομάδα και δυνατότητες».

Για την Εθνική ομάδα:

«Με την Εθνική τελειώσαμε τη δεύτερη φάση. Τον Μάιο ξεκινάμε για το Προολυμπιακό. Δεν μπορώ να πω πιο συγκεκριμένα πράγματα, εκκρεμούν οι εκλογές της ΕΟΚ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, μπορεί να γίνουν αλλαγές και πάνω στο κομμάτι της Εθνικής. Οι εκλογές είναι 28 Μαρτίου. Είναι Ολυμπιακή χρονιά, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα».

Για το αν παραμένει αν διατηρηθεί η ίδια διοίκηση στην ΕΟΚ ή αποχωρεί αν αλλάξει αυτή:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει συμφωνία με τον κ. Πιτίινο. Αυτή η συμφωνία ισχύει. Έχω συμβόλαιο με την Ομοσπονδία και θα είμαι στο πλευρό του κ. Πιτίνο. Εμείς ως προς το πρόγραμμα προετοιμασίας φιλικά κτλ. τα έχουμε όλα έτοιμα. Το θέμα είναι αν έρθει άλλος άνθρωπος, νέος, αν συμφωνεί ή διαφωνεί μ’ αυτά. Εγώ σαν επαγγελματίας προχωράω σύμφωνα με τη συμφωνία που έχω. Δεν ξέρει κανείς τι θα συμβεί στο μέλλον».

Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο:

«Είναι λίγο δύσκολο να να έχουμε τον Γιάννη στο Προολυμπιακό. Πρέπει να γίνει μια κουβέντα με τους Μπακς. Δεν έχει γίνει. Αν η ομάδα περάσει, θεωρώ δεδομένο ότι ο Γιάννης θα είναι στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Είμαστε πολύ τυχεροί. Ο Γιάννης λειτουργεί ως παίκτης ομάδας. Δίνει κίνητρα. Είναι καλό για όλους και για τον ίδιο. Αγαπάει την ομάδα και θέλει να είναι κοντά στην Εθνική. Πέραν από το μεγαλείο του σαν αθλητής, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Η σχέση του είναι άριστες και μαζί μου και μ’ όλους όσους είναι στην ομάδα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top