Μπαμ, ζιπ, αχ… στην πόλη που γιορτάζει το 3/3

Στα περισσότερα στοιχεία του ματς, από αυτά που αποτυπώνονται στα φύλλα στατιστικής, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο πίσω από τον Προμηθέα. Οι Πατρινοί κέρδισαν μάλιστα τα τρία από τα τέσσερα 10λεπτα.

-Κι όμως έφυγαν με ένα πόντο από το «Παλατάκι». Το σπορ είναι δίκαιο κατά βάση. Αυτή την φορά δικαίωσε την φλόγα, το γυαλισμένο μάτι, την ανάγκη του παλιού θηρίου να βρυχηθεί και να στείλει ένα μήνυμα ότι σταδιακά ξυπνά από νάρκη πολλών χειμώνων (και καλοκαιριών).

-Αυτή την φορά αυτό έφτασε. Άλλη φορά δεν θα φτάσει. Η δικαιοσύνη του σπορ έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με την αγωνιστική ποιότητα και σε αυτό το κομμάτι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί αυτή την εποχή να κάνει και πολλά.

-Οι προτεραιότητες είναι άλλες. Η ΑΜΚ είναι η μια. «Μα ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει μισό εκατομμύριο σε δύο μήνες;» αναρωτιούνται πολλοί, οι πιο αυστηροί και ως ένα σημείο δεν έχουν άδικο.

-Ως ένα σημείο όμως… Εποχή πανδημίας, αβεβαιότητα για το αύριο, είναι και το μπάσκετ σε αυτή την κατάσταση γενικά, είναι και η μεγάλη απογοήτευση προηγούμενων χρόνων, είναι πολλά. Ωστόσο ήταν η πρώτη απόπειρα «καταμέτρησης» όπως ανάφερε και το σλόγκαν της ΚΑΕ στην σχετική καμπάνια. Το πρώτο βήμα, μια αρχική προσπάθεια επανεκκίνησης, ένα πρώτο άνοιγμα στον κόσμο, ο οποίος μαζικά έμενε εκτός κάδρου (με ευθύνη της ΚΑΕ κυρίως) τα προηγούμενα χρόνια.

-Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα (δύσκολα θα ξεπεράσει τις 400 χιλ. ευρώ), αναμένεται η στήριξη της οικογένειας Σαββίδη με ισόποση προσφορά και ο Χατζόπουλος θα πάρει αμέσως την τσάντα για να τελειώνει και με ένα μεγάλο βαρίδιο στο κομμάτι πιστωτές-προμηθευτές.

-Καλό θα ήταν όμως ο ίδιος τον Ιούνιο να ενημερώσει το κόσμο τι και ποιούς «καθάρισε» αναφορικά με φυσικά πρόσωπα. Κάθε Χ στην λίστα θα είναι ένα μεγάλο «ουφ» από τους πιστούς και ένα κρέντιτ προς κάθε μπασκετική κατεύθυνση σε Ελλάδα και εξωτερικό.

-Και επειδή πολλοί μας ρωτούν στο Basketplus τι θα γίνει του χρόνου αν η ομάδα εξασφαλίσει θέση για BCL (αν βγει 5ος θα πρέπει να πει… no το Λαύριο), σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα 7 Μαρτίου, η απάντηση είναι ένα ΟΧΙ σαν αυτό της 28ης Οκτωβρίου.

-Ήρεμα πάντως για όσους εντός ομάδας ξαφνικά βλέπουν ΠΟΛΥ ψηλότερα. Ταπεινά dudes…

-Πάντως η ΚΑΕ σχεδόν έχει αποφασίσει ότι παράταση στην ΑΜΚ δεν θα ζητήσει. Θα κλείσει αυτή την εβδομάδα με ό,τι ποσό συγκεντρωθεί. Οι έχοντες λαμβάνειν δεν μπορούν να περιμένουν. Οι δόσεις καταβολών τρέχουν, έστω και αν για πολλούς θα είναι οι τελευταίες. Το καλοκαίρι του 2019 ήταν εφιάλτης, αυτό το 2021 θα αποτελεί τη ταφόπλακα του.

-Καιρό είχε ο Μπάνε να βρεθεί στο Παλατάκι, πάνω από χρόνο και έτσι βρήκε την ευκαιρία να ξαναδεί φίλους του. «Πιο συχνά να έρχεσαι ρε Μπάνε» του έλεγαν από την ΚΑΕ, ενώ ο ίδιος έκανε και συζητήσεις περί Ελληνικού μπάσκετ και ειδικά για τον αριθμό ξένων που φαίνεται να καπελώνουν το ντόπιο στοιχείο. Έλεγε μάλιστα ότι είναι δύσκολο να πιεστούν οι ομάδες να αλλάξουν τους αριθμητικούς συσχετισμούς.

-Ούτε με μια άλλη διοίκηση στην ΕΟΚ Μπάνε;

-O Προμηθέας αναζητά τον αντι-Μίλερ. Οι κεραίες μας κάτι έπιασαν για τον Άνταμς (1.83) που πέρασε για λίγο φέτος από τους Μπακς.

-Όσο για τους άλλους δύο της πόλεως μας…; Ο Άρης είναι η πιο στάνταρ ομάδα για να βγάλει την Λάρισα από το πλάνο της. Τα λέγαμε στο Basketplus και φυσικά πάλι δικαιωθήκαμε. Ο Καμπερίδης έχει τα γκαρντ για να κυνηγήσουν και να ρίξουν το σκορ. Χωρίς εναλλακτικό πλάνο κόουτς «Παπ» δεν πας πουθενά. Τα 11 τρίποντα μέσο όρο έγιναν 3 και τέλος…

-Και ο Ηρακλής; Μεγάλο αποτέλεσμα, ψυχολογία, αυτοπεποίθηση για να ξεπεράσει και την ενδεχόμενη τιμωρία, αλλά πάνω απόλα…; Η μπακέτα άλλαξε χέρια, πήγε στα κατάλληλα. Η ομάδα θέλει «εμείς» και όχι «εγώ». Ο Σκουρτόπουλος που έχει συνεργαστεί με πολλά «εγώ» ξέρει και έκανε το σωστό. Στην άκρη όσοι σκέφτονται τον εαυτό τους. Όσο για το Περιστέρι; Προφανώς και δεν είναι περήφανοι για αυτό που έχουν κάνει. Παράδειγμα προς αποφυγή.

-Και επ΄ ευκαιρία; Πόσο σημαντικό είναι για τους παίκτες μιας ομάδας να αποτελούν στα στόματα των φιλάθλων παράδειγμα για τους συναδέλφους τους σε άλλο σπορ;

-Kι όμως… Ο Λυκογιάννης εξακολουθεί και έχει (πολύ) καλή άποψη για τον Μπιτς. Για τους πιο μυημένους… Ποιά ήταν η πιο σταθερή επιλογή του “Λύκου” όλα τα προηγούμενα χρόνια στις ομάδες του;

-Το wifi Θανάση μας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top