Οι ειδικοί κανονισμοί της Ευρωλίγκας για πλέι οφ και Final Four

Εκτός από την διετή wild card στην Άλμπα Βερολίνου, την πορεία της μονιμοποίησης των Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου στην διοργάνωση και τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο Eurocup, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωλίγκας, έλαβαν και αποφάσεις για το πώς θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και το Final Four, αλλά και το τι θα ισχύσει σε περίπτωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε μία ομάδα.

Σε περίπτωση λοιπόν που ένα παιχνίδι δεν μπορεί να διεξαχθεί στην έδρα μίας ομάδας λόγω αδυναμίας της φιλοξενούμενης να μεταβεί στην χώρα λόγω περιορισμών COVID-19, η Ευρωλίγκα θα αποφασίζει για την διεξαγωγή του σε ουδέτερο γήπεδο σε άλλη χώρα. Σε περίπτωση που η ίδια ομάδα δεν μπορεί να μεταβεί και στην νέα έδρα, θα χάνει το παιχνίδι.

Από εκεί και έπειτα, σε περίπτωση ταυτόχρονων περιορισμών ταξιδιού και μη διαθεσιμότητας τουλάχιστον οκτώ παικτών, η ομάδα που προκαλεί την αναστολή του παιχνιδιού επειδή δεν έχει οκτώ παίκτες θα χάσει το παιχνίδι. Εάν και οι δύο ομάδες δεν έχουν οκτώ παίκτες για να παίξουν, και οι δύο θα χάσουν το παιχνίδι. Σε μια τέτοια περίπτωση, και εφόσον έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια, η ομάδα που θα έχει μέχρι εκείνο το σημείο τις περισσότερες νίκες στα πλέι οφ θα προκρίνεται. Αν η σειρά είναι για παράδειγμα 1-1, θα προχωρά η ομάδα που είχε τις περισσότερες νίκες στην κανονική περίοδο.

Στο Final Four σε περίπτωση αδυναμίας ομάδας να μεταβεί στην πόλη διεξαγωγής θα αντικατασταθεί από την επόμενη στην βαθμολογία. Εάν και οι δύο ομάδες σε έναν ημιτελικό δεν μπορούν να παίξουν το παιχνίδι, και οι δύο χάνουν το παιχνίδι και ο νικητής του άλλου ημιτελικού θα γίνει πρωταθλητής. Μιλάμε λοιπόν για ακραίες περιπτώσεις, αλλά η Ευρωλίγκα θέσπισε αυτούς τους κανόνες για να είναι καλυμμένη για παν ενδεχόμενο.

Συζητήθηκε τέλος η πρόοδος των εργασιών για την διεξαγωγή του Final Four στην Κολωνία, που όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, δεν αποκλείεται να έχει ένα ποσοστό φιλάθλων στις εξέδρες.

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top