Πρώτο double-double και ρεκόρ καριέρας για τον Γερομιχαλό

Λίγο έλειψε η 16η αγωνιστική να γίνει η πρώτη του φετινού Πρωταθλήματος που θα κυλούσε χωρίς double-double όμως Πέτρος Γερομιχαλός κατάφερε με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ να φτάσει στο πρώτο της καριέρας του στη Stoiximan Basket League, μέσα από τον αγώνα του Λαυρίου Megabolt με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης του Λαυρίου Megabolt στη σεζόν, που έφτασε σε double-double με πόντους και ριμπάουντ, αφού ο Βασίλης Μουράτος είχε δύο τέτοιες επιδόσεις με πόντους και ασίστ στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Τα 12 ριμπάουντ αποτελούν και ρεκόρ καριέρας για τον 26χρονο φόργουορντ που έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίδοση. Η καλύτερη των προηγούμενων 107 αγώνων του στη Stoiximan Basket League ήταν εκείνη της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2017-18 όταν ως παίκτης του Προμηθέα μάζεψε εννιά, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ακόμη, με τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, ο Γερομιχαλός έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt που έφτασε τα 50. «Έπιασε» σε αυτόν τον αριθμό και στην 5η θέση της σχετικής λίστας τον Αντουέιν Ουίγκινς.

Εξάλλου ο Βασίλης Μουράτος με τους έξι πόντους που είχε στο κλειστό του «Πλάτωνα» ξεπέρασε τους 600 στην 104η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ υψηλό σκορ (49-56) με το Λαύριο Megabolt να ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοση πόντων ενός ημιχρόνου της σεζόν, αφού 56 είχε και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο πρώτο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα του με τη Λάρισα Bread Factory.

*Το παιχνίδι της Νίκαιας ήταν το τέταρτο της φετινής Stoiximan Basket League που κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο. Το Λαύριο Megabolt πήρε και πέρυσι ένα τέτοιο παιχνίδι, επικρατώντας του Κολοσσού H Hotels στη Ρόδο με 74-73 ενώ ο Ιωνικός Hellenic Coin είχε για πρώτη φορά συμμετοχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι, στη διετία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Κορυφαία επίδοση ριμπάουντ και πρωτιά για τον Χουγκάζ

Ο Νίκος Χουγκάζ πρόσθεσε μία ακόμη παραγωγική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ήταν άστοχος στην επίθεση (2/14 σουτ εντός παιδιάς) αλλά έκανε εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ. Μάζεψε 14 που αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας -είχε 11 στο ματς του πρώτου γύρου στο Λαύριο- και με τα οποία ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών του Ιωνικού Hellenic Coin στη διετία του στη Stoiximan Basket League. 14 είχε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης την προηγούμενη εβδομάδα στο Ιβανώφειο ενώ πέρυσι ο Τζαμάλ Τζόουνς είχε 13 στο εντός έδρας ματς με τον Προμηθέα.

Ο διεθνής φόργουορντ με τα 14 ριμπάουντ που είχε, έγινε ο δεύτερος παίκτης που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό με τον Ιωνικό Hellenic Coin στη Stoiximan Basket League μετά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έχει 135.

*Στις λίστες της ομάδας της Νίκαιας σε αυτή τη διετή διαδρομή στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα ανέβηκε ακόμη ο Άνταμ Σμιθ που με τις έξι ασίστ που μοίρασε έγινε ο πρώτος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Γιουτζίν Λόρενς που είχε πέρυσι 56 ενώ με τους 22 πόντους του έγινε ο 3ος σκόρερ του Ιωνικού Hellenic Coin αφού έφτασε τους 225 και ξεπέρασε τον Τζαμάλ Τζόουνς που είχε πέρυσι 205.

Παράλληλα ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε τους 500 πόντους και τα 100 εύστοχα δίποντα στην 32η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει 102/196 (52,04%). Έγινε μάλιστα ο τρίτος μετά τον Μαυροκεφαλίδη και τον Χόλογουελ που ξεπέρασε τα 50 εύστοχα δίποντα με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

*Μία ακόμη θέση κέρδισε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στην ιστορική λίστα των ριμπάουντερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Είχε τρία στο σημερινό παιχνίδι, έφτασε τα 1.516 και προσπερνώντας τον Αντώνη Φώτση που είχε 1.515 ανέβηκε στη 15η θέση.

*Ο Τζέρεμι Χόλογουελ σταμάτησε στους 25 πόντους, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του Ιωνικού Hellenic Coin αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 24 που είχε στην προηγούμενη αγωνιστική και απέναντι στον Ηρακλή ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

*Το παιχνίδι είχε συνολικά λίγα λάθη με τον Ιωνικό Hellenic Coin να κάνει μόνο επτά, ισοφαρίζοντας το θετικό ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League. Το μοιράζεται με την ΑΕΚ που έφτασε τρεις φορές σε αυτήν την επίδοση με τελευταίο το χθεσινό παιχνίδι με το Μεσολόγγι Baxi και τον Προμηθέα που είχε επίσης επτά λάθη στο ματς με το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο.

Πηγή: esake.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top