ΠΑΟΚ: Οι τομείς δουλειάς στο παρκέ για το δίποντο με ΑΕΚ

Μια ακόμα σπουδαία πρόκληση αύριο για τον ΠΑΟΚ… Το ματς με την ΑΕΚ (300ο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα στο “Παλατάκι”) μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό και οριακό για το αν οι Θεσσαλονικείς μπορούν να αγγίξουν την 5άδα ή να διατηρήσουν έστω τα τωρινά κεκτημένα της 6ης θέσης.

Η νίκη επί του Προμηθέα, ο οποίος σε επίπεδο ποιότητας δεν διαφέρει και πολύ από το έμπειρο σύνολο του Παπαθεοδώρου, έδωσε ένα στίγμα και τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών. Ωστόσο η δουλειά τώρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, η ΑΕΚ είναι επίσης εν δυνάμει πρωταθλήτρια και θα κάνει το παν για να αποφύγει τις κακοτοπιές στο Παλατάκι (Σάββατο, 17.00).

Μπορεί ο Λυκογιάννης να έκανε ειδικό φροντιστήριο μέσα από εντατικό σκάουτ του νεοφερμένου Μέικον που εντυπωσιάζει (2αγ, 19π, 4ρ, 4ας μέσο όρο και ένα μόλις λάθος σε περίπου 50 συνολικά αγωνιστικά λεπτά), αλλά η Ένωση διαθέτει «ποσοτική ποιότητα» παρά τις απουσίες Μορέιρα, Γκίκα, Γιάνκοβιτς, Ζήση.

Όσο για τις επιδόσεις της…;

H AEK με 319/601 δίποντα είναι η πρώτη ομάδα στην Λίγκα σε εύστοχα και προσπάθειες. Συμπέρασμα; Η ομάδα επιμένει σε δράση μέσα στην ρακέτα, είτε με το ινσάιντ γκέιμ των ψηλών, είτε με την δράση των πολύ έμπειρων και ικανών γκαρντ. Οι 21.2/40 προσπάθειες ανά αγώνα σε δίποντα είναι πραγματικά μεγάλος αριθμός, σε αντίθεση με τα 7.6/21.8 τρίποντα που αποτελούν μια σχετικά νορμάλ κατάσταση έξω από τα 6.75. Μόνο ο ΠΑΟΚ επιχειρεί λιγότερα τρίποντα από την ΑΕΚ και είναι η τελευταία ομάδα της Λίγκα σε αυτό το τομέα. Στο μεταξύ οι 20.8 βολές ανά αγώνα υπολείπονται σε όγκο μόνο του Λαυρίου, του Άρη και του Προμηθέα, στα ριμπάουντ η ΑΕΚ είναι χειρότερη μόνο από Παναθηναϊκό και Περιστέρι, στις ασίστ την ξεπερνούν μόνο ΠΑΟ, Κολοσσός, ενώ οι παίκτες του Παπαθεοδώρου είναι οι πιο “προσεκτικοί” στην Λίγκα με μόλις 12 λάθη ανά αγώνα.

Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να είναι αύριο ανταγωνιστικός κόντρα στην ΑΕΚ και στο τέλος να κερδίσει και το ματς, θα πρέπει να ξεπεράσει κατά πολύ τα νούμερα που η Ένωση επιτρέπει σε μέσο όρο στους αντιπάλους της φέτος. Οι 70.4 πόντοι και τα 17.6/35.6 δίποντα (49.4%) είναι πολύ χαμηλά δεδομένα, ενώ οι Θεσσαλονικείς είναι υποχρεωμένοι να σουτάρουν καλύτερα από αυτό το 7.5/20.9 που αφήνει η ΑΕΚ ανά αγώνα. Λίγες βέβαια και οι 17.5 βολές μέσο όρο που προσφέρει η Ένωση, όπως ανάλογα είναι χαμηλά νούμερα οι 13.7 ασίστ και πολλά τα 15.3 λάθη των μέχρι τώρα αντιπάλων της ΑΕΚ στην Λίγκα.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι συνολικά η ΑΕΚ εκτός έδρας )7 ματς) σουτάρει 20.6/40.6 δίποντα, 6.9/19.9 τρίποντα (34.5%), 21.1 βολές, οι παίκτες της παίρνουν 33.3 ριμπάουντ, προσφέρουν   16.7 ασίστ και κάνουν 5.4 κλεψίματα και μόλις 11.1 λάθη. Φυσικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να μειώσει αυτά τα 60.5 σουτ ανά αγώνα της ΑΕΚ (τα 45 από Λοτζέσκι, Μέικον, Λάνγκφορντ, Μασιούλις, Χρυσικόπουλο, κάτι που ισοδυναμεί σχεδόν στο 75% των προσπαθειών) να περιορίσει την δημιουργία και να οδηγήσει την Ένωση σε αρκετά περισσότερα από αυτά τα 11 λάθη μέσο όρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top