ΑΝΑΛΥΣΗ: Το «ταμείο» της trade deadline του ΝΒΑ

Οι Μαϊάμι Χιτ, οι Ντένβερ Νάγκετς και οι Σικάγο Μπουλς φαίνεται να είναι οι κερδισμένοι της trade deadline του ΝΒΑ και το BasketPlus αναλύει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν.

ΜΑΪΑΜΙ: «Κούρσα» για την κορυφή

Οι Μαϊάμι Χιτ εξέπληξαν πέρυσι, φτάνοντας ως τους τελικούς του ΝΒΑ. Φέτος κράτησαν τον ίδιο «κορμό», όμως αντιμετώπισαν προβλήματα από το ξεκίνημα της σεζόν και παρά την αντεπίθεση που έκαναν πρόσφατα, με 10 νίκες σε 11 ματς, πλέον μετρούν πέντε σερί ήττες, με τους Μπάτλερ και Ντράγκιτς να χάνουν αγώνες. Ήταν πασιφανές ότι η ομάδα της Φλόριντα χρειαζόταν το «κάτι παραπάνω» για να υπερασπιστεί τα κεκτημένα και το έκανε… με το παραπάνω.

Οι Χιτ απέκτησαν τον Βίκτορ Ολαντίπο, έναν γκαρντ που όταν είναι υγιής, ανεβάζει επίπεδο μια ομάδα. Με τον υγιή Ντράγκιτς και τους Ναν, Χόρι στα γκαρντ και τους Μπάτλερ, Ρόμπινσον, Αρίζα στο «3», το Μαϊάμι φτιάχνει πολύ ισχυρή περιφερειακή γραμμή. Στους ψηλούς, ο νεοαποκτηθείς Μπιέλιτσα λογικά θα αντικαταστήσει τον Όλινικ στο «4» και η ενδεχόμενη απόκτηση του Όλντριτζ θα δώσει μεγαλύτερο βάθος. Οι Χιτ μοιάζουν επικίνδυνοι για κάθε αντίπαλο.

ΝΤΕΝΒΕΡ: Δυνάμωσε τη ρακέτα και… απειλεί

Οι Νάγκετς είναι ήδη καλή ομάδα και έγιναν καλύτερη χθες. Βρίσκονται στην 5η θέση της Δύσης και έκαναν σημαντική αναβάθμιση στη γραμμή των ψηλών τους, με την απόκτηση του Άαρον Γκόρντον και του Τζαβέι ΜακΓκι. Ο Γκόρντον μπορεί να γίνει αμέσως το βασικό «4άρι» τους, θέση στην οποία παίζει εξ ανάγκης ο σμολ φόργουορντ Μάικλ Πόρτερ JR, με τον Ουίλ Μπάρτον στο «3». Ο ΜακΓκι θα είναι αξιόπιστο μπακ απ του Νίκολα Γιόκιτς, ενώ αποκτήθηκε και ο πάουερ φόργουορντ, Γκάρι Κλαρκ. Όλα αυτά δείχνουν ότι Πολ Μίλσαπ και Τζαμάικλ Γκριν θα έχουν πλέον συμπληρωματικό ρόλο.

Οι Νάγκετς δεν έχασαν κάτι σπουδαίο, αφού παραχώρησαν τον μονίμως τραυματία Γκάρι Χάρις και το πρόσπεκτ RJ Χάμπτον. Εφόσον μείνουν υγιείς, θα είναι κίνδυνος – θάνατος στα πλέι οφ για οποιαδήποτε ομάδα.

ΣΙΚΑΓΟ: Ένας (δεύτερος) All Star στους Μπουλς

Η μεγαλύτερη έκπληξη της trade deadline έγινε από τους Σικάγο Μπουλς. Οι άλοτε κραταιοί «Ταύροι» προσπαθούν εδώ και χρόνια να κάνουν… ανοικοδόμηση, όμως το πήραν ζεστά φέτος. Απέκτησαν τον Νίκολα Βούτσεβιτς, ο οποίος γίνεται ο δεύτερος All Star της ομάδας μετά τον Ζακ ΛαΒιν. Ο Μαυροβούνιος είναι τεράστια αναβάθμιση στη φροντ λάιν, ικανή να τους οδηγήσει στα πλέι οφ. Μαζί του αποκτήθηκε και ο Ντάνιελ Τάις από τους Σέλτικς, ένα καλό μπακ απ στο σέντερ, αλά και ο Αλ Φαρούκ Αμίνου για το «4». Με δεδομένη την παρουσία των Λόρι Μάρκανεν και Ταντέους Γιανγκ, οι Μπουλς έχουν πλέον εξαιρετική γραμμή ψηλών.

Για τις παραπάνω μεταγραφές, δεν έχασαν πολύ σημαντικά κομάτια του παζλ. Ο Ουέντελ Κάρτερ JR τελευταία ερχόταν από τον πάγκο, ενώ ο Ότο Πόρτερ JR δεν μπορεί να ησυχάσει από τους τραυματισμούς. Σατοράνσκι και Ουάιτ είναι οι «άσοι», ο ΛαΒιν δεσπίζει στο «2», ο ρούκι Πάτρικ Ουίλιαμς αφήνει υποσχέσεις στο «3», ενώ αποκτήθηκε και ο πληθωρικός Τρόι Μπράουν JR που μπορεί να παίξει ρόλο στο ροτέισον. Μήπως βρέθηκε το φαβορί για μια θέση στα πλέι οφ;

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι Λ.Α. Κλίπερς έψαχναν για οργανωτή και τον βρήκαν στο πρόσωπο του pass first και πολύ καλού αμυντικού, Ραζόν Ρόντο. Τον απέκτησαν από τους Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι πήραν ως αντάλλαγμα τον Λου Ουίλιαμς, που θα παίξει το ρόλο του μπακ απ πόιντ γκαρντ, όντας όμως περισσότερο επιθετικογενής παίκτης. Με τον ΝτιΆντρε Χάντερ πίσω και τον Τζον Κόλινς να παραμένει, οι Χοκς είναι μία από τις πιο «βαθιές» ομάδες του ΝΒΑ. Μία ανταλλαγή που φαίνεται να βολεύει και τις δύο ομάδες.

Οι Μπόστον Σέλτικς έδειχναν να ψάχνουν για πάουερ φόργουορντ, όμως τελικά απέκτησαν «πλάγιο». Ο Εβάν Φουρνιέ φέρνει το σουτ και την πάσα του αποό το Ορλάντο και κάνει πιο ποιοτική την περιφέρεια της ομάδας, με τους Κεμπά Ουόκερ, Τζέιλεν Μπράουν και Μάρκους Σμαρτ να πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν. Οι Σέλτικς έδωσαν το βασικό τους σέντερ, Ντάνιελ Τάις και πήραν τον Μο Βάγκνερ, κάτι που δείχνει ότι ήρθε η ώρα του Ρόμπερτ Ουίλιαμς στο «5»!

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έψαχναν για αναβάθμιση στο «3» και πέτυχαν… διάνα. Πήραν έναν από τους πιο «καυτούς» σκόρερ του ΝΒΑ, τον Νόρμαν Πάουελ (25.8π. τον Μάρτιο) δίνοντας στους Ράπτορς δύο παίκτες «φτερών», τους Γκάρι Τρεντ JR και Ρόντνεϊ Χουντ. Ο Πάουελ μπορεί να πάρει αμέσως τη θέση του βασικού από τον Ντέρικ Τζόουνς JR, είτε να αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας. Ο CJ ΜακΚόλουμ επέστρεψε (35π. χθες), ο Γιουσούφ Νούρκιτς γυρίζει απόψε και… φοβού τους Μπλέιζερς!

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Οι Χιούστον Ρόκετς έφτασαν να παραχωρήσουν Τζέιμς Χάρντεν και Βίκτορ Ολαντίπο για… ψίχουλα. Οι Τεξανοί πάνε για ολικό rebuild και οι Κέλι Ολίνικ, Έιβερι Μπράντλεϊ που απέκτησαν αντί του «Βικ», οι οποίοι δεν αποτελούν μέρος μακρόπνοου πλάνου, δείχνουν ότι τα ξεκινούν όλα από την αρχή.

Οι Τορόντο Ράπτορς κράτησαν τελικά τον Κάιλ Λόουρι, όμως έδωσαν τον χαρισματικό σκόρερ Νόρμαν Πάουελ και δεν πήραν ισάξια ανταλλάγματα (Τρεντ JR, Χουντ). Πολλά θα αλλάξουν στο Τορόντο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς παραχώρησαν στους Σακραμέντο Κινγκς έναν καλό βασικό παίκτη, τον Ντελόν Ράιτ, αλλά πήραν τον βετεράνο Κόρεϊ Τζόζεφ. Και στη Μόταουν ρίχνουν το βάρος στους νέους και ως το τέλος θα δούμε πολύ Σαντίκ Μπέι,, Αϊζάια Σιούαρτ, Σαμπέν Λι, Χαμίντου Ντιάλο.

Σημείωση: Ομάδες όπως οι Πίστονς και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν ντραφτ πικς που θα τους βοηθήσουν στην «ανοικοδόμηση» που επιχειρούν.

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκουν ομάδες που όλοι περίμεναν πως θα είναι δταστήριες, αλλά έκαναν από μηδέν έως ανεπαίσθητες κινήσεις.

Οι Φιλαντέλφια 76ερς ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρουν τον Κάιλ Λόουρι, στην προσπάθεια να κάνουν μεγάλο βήμα για τον τίτλο, όμως έμειναν αδρανείς. Απέκτησαν μόνο τον βετεράνο γκαρντ Τζορτζ Χιλ ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει, ενώ έδωσαν τον σέντερ Τόνι Μπράντλεϊ.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ της μακρόχρονης απώλειας των ΛεΜπρον Τζέιμς (έξω από 4-6 εβδομάδες) και Άντονι Ντέιβις, όμως δεν… κούνησαν το δαχτυλάκι τους στις μεταγραφές. Προφανώς επειδή περιμένουν ότι θα αποκτήσουν «τσάμπα» τον Αντρέ Ντράμοντ, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος από τους Καβαλίερς.

Οι Ντάλας Μάβερικς επίσης αναμενόταν να κάνουν κάποιες κινήσεις για να αποτελέσουν απειλή στα πλέι οφ, πήραν, όμως, μόνο τον σουτέρ JJ Ρέντικ και τον σουτέρ φόργουορντ Νικολό Μελί από τους Πέλικανς, δίνοντας τον Τζέιμς Τζόνσον και τον Ουές Ιγούντου.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς είχαν «συνδεθεί» με μερικούς από τους καλύτερους σέντερ της αγοράς, ενώ όλοι υπέθεσαν ότι θα πάνε για ένα καλό γκαρντ μετά την απώλεια του ΛαΜέλο Μπολ. Αντ’ αυτών, πήραν μόνο τον Μπραντ Ουάναμεϊκερ ως λύση για την περιφέρεια από τον πάγκο.

Για τους Νιου Γιορκ Νικς το «μενού» είχε από Λόνζο Μπολ μέχρι Αντρέ Ντράμοντ, όμως το πιάτο που σερβιρίστηκε ήταν… άδειο. Έδωσαν τον Όστιν Ρίβερς και πήραν τον Τέρανς Φέργκιουσον, σε μία μεταγραφή που πέρασε και δεν ακούμπησε και θα στηριχτούν στο υπάρχον υλικό για να μπουν στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top