Ρεκόρ 15,5 χρόνων στα κλεψίματα για τον ΠΑΟΚ

Πήγε στη Νίκαια με έναν μέσο όρο 7,6 κλεψιμάτων όμως ο ΠΑΟΚ στον δρόμο προς τη νίκη του επί του Ιωνικού Hellenic Coin έκανε σχεδόν διπλάσιο αριθμό, τελειώνοντας τον χθεσινό αγώνα με 15 κλεψίματα.

Πρόκειται για μία επίδοση που συνιστά ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος, ισοφάριση της τρίτης καλύτερης στην ιστορία του Δικεφάλου στη Stoiximan Basket League και ρεκόρ 15,5 χρόνων για την ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, κλέβοντας 15 φορές την μπάλα, σημείωσε την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 14 που είχε δύο φορές το Λαύριο Megabolt στα εντός έδρας παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Προμηθέα.

*Ο Δικέφαλος ισοφάρισε το ρεκόρ διετίας της Stoiximan Basket League αφού 15 κλεψίματα είχε πέρυσι το Λαύριο Megabolt στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η προηγούμενη καλύτερη, είναι εκείνη των 16 κλεψιμάτων που έκανε ο Άρης στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 2018-19 απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Η χθεσινή επίδοση όμως ξεπερνά τα όρια της σεζόν για τον ΠΑΟΚ αφού αποτελεί ισοφάριση της τρίτης καλύτερης της ιστορίας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και ρεκόρ 15,5 χρόνων. Στις 30 Οκτωβρίου 2005 ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Αθήνα τον Πανελλήνιο με 80-69 κάνοντας 18 κλεψίματα, επίδοση που είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία του στην κατηγορία. Περισσότερα από χθες είχε μόνο μία ακόμη φορά, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας της σεζόν 2003-04 (16) ενώ 15 είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2001-02 με τη Δάφνη.

*Έξι από αυτά τα 15 κλεψίματα έκανε ο Μάλκολμ Γκρίφιν που μπορεί να μην σημείωσε την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League, αλλά ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού άλλες οχτώ φορές στο παρελθόν παίκτη του ΠΑΟΚ έκλεψε έξι φορές την μπάλα στο ίδιο παιχνίδι. Κορυφαία ωστόσο και με διαφορά παραμένει η επίδοση των εννιά κλεψιμάτων που έκανε ο Ρόουλ Μάρσαλ στο εκτός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό για τη σεζόν 2010-11.

Τα έξι κλεψίματα αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό που δεν είχε ξεπεράσει, μέχρι χθες τα τέσσερα. Ο Γκρίφιν με αυτά, ξεπέρασε τα 100 κλεψίματα στην 68η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Κατά τα άλλα…

*Μόνο δύο από τις συνολικά 31 εκτελεσμένες βολές του αγώνα ήταν άστοχες και ήταν από την πλευρά του Ιωνικού Hellenic Coin. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 10/10, έχοντας για δεύτερη φορά φέτος 100% ευστοχία, μετά τις 6/6 που είχε στο ματς του πρώτου γύρου με τον Άρη. Ήταν συνολικά η πέμπτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα που μία ομάδα είχε απόλυτη ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ αφού αυτό έκαναν από μία η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο Κολοσσός H Hotels.

*Πέραν των κλεψιμάτων και των βολών, ο Δικέφαλος σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τα 14 εύστοχα τρίποντα του -είχε 12 στο ματς του πρώτου γύρου στη Ρόδο- αλλά και με τις τέσσερις τάπες του, επίδοση στην οποία έφτασε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και συνολικά τέταρτο στη σεζόν.

Σε ατομικό επίπεδο και πέραν των κλεψιμάτων του Γκρίφιν…

*Ο κορυφαίος του χθεσινού ΠΑΟΚ Ζερμέιν Λοβ, έφτασε και ξεπέρασε τους 600 πόντους στην 51η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ξεπέρασε τις 300 ασίστ καριέρας σε 252 αγώνες στη Stoiximan Basket League, μοιράζοντας δύο στο χθεσινό παιχνίδι.

*Ο Γιώργος Καμπερίδης μέτρησε χθες 2/5 τρίποντα και ξεπέρασε τα 50 εύστοχα στην 80ή εμφάνιση του στην κατηγορία. Έχει συνολικά 51/147 (34,69%).

Ρεκόρ επιθετικής πολυφωνίας από τον Ιωνικό Hellenic Coin

Ο Ιωνικός Hellenic Coin έβγαλε το 40λεπτο με οχτώ παίκτες και οι έξι από αυτούς τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων. Έτσι η ομάδα της Νίκαιας ισοφάρισε το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος, αφού έξι παίκτες με 10+ πόντους είχαν ακόμη το Λαύριο Megabolt στη 12η και ο Κολοσσός Hotels στη 13η αγωνιστική. Κοινός παρανομαστής των τριών επιδόσεων; Οι ομάδες που είχαν από έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν και οι ηττημένες εκείνων των αγώνων.

Το παιχνίδι είχε συνολικά 40 λάθη με τον Ιωνικό Hellenic Coin να κάνει τα 24 από αυτά, ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού την ίδια είχαν το Λαύριο Megabolt και ο Άρης στα παιχνίδια τους με τον Προμηθέα στην Πάτρα.

Στον αντίποδα η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου σημείωσε την κορυφαία της επίδοση κοψιμάτων αφού οι παίκτες της σταμάτησαν έξι αντίπαλα σουτ, ενώ πριν το χθεσινό παιχνίδι ρεκόρ τους ήταν οι τέσσερις τάπες του εντός έδρας αγώνες με το Λαύριο Megabolt.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με το μοναδικό εύστοχο από τα έξι δίποντα που επιχείρησε, ανέβηκε μία θέση στην ιστορική λίστα της Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 1.085 εύστοχα δίποντα και προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη που έχει 1.084.

Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ με την 344η εμφάνιση του, ανέβηκε στην 27η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου.

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος έγινε «100άρης» σε δύο κατηγορίες σουτ, στις βολές και τα τρίποντα. Είχε 3/3 βολές και πλέον μετράει 100/125 (80%) και 2/5 τρίποντα με τα οποία έφτασε στα 100/306 (32,67%) στην 129η εμφάνιση του στην κατηγορία.

Ο διεθνής γκαρντ με τα δύο εύστοχα τρίποντα που είχε, ανέβηκε στην 4η θέση της σχετικής λίστας του Ιωνικού Hellenic Coin στην κατηγορία, αφού έφτασε τα 25 και προσπέρασε τον Στιβ Μπαρτ και τον Τζαμάλ Τζόουνς που είχαν πέρυσι 23 και 24 αντίστοιχα.

*Ο Τζέρεμι Χόλογουελ ήταν στατιστικά ο κορυφαίος του Ιωνικού Hellenic Coin. Τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο τάπες, για να γίνει ο τρίτος παίκτης της ομάδας της Νίκαιας με double-double μετά τα δύο που είχε ο Νίκος Χουγκάζ (στα εκτός έδρας ματς με το Λαύριο Megabolt και την ΑΕΚ) και το ένα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή. Μόνο το Λαύριο Megabolt έχει περισσότερους παίκτες με τουλάχιστον μία τέτοια επίδοση (4).

*Ο Βαγγέλης Αγγέλου κοουτσάρισε για 150ή φορά σε ματς της Stoiximan Basket League. Το ρεκόρ του είναι 64 νίκες και 86 ήττες.

Πηγή: esake.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top