Μπερτομέου: «Στόχος να έχουμε 16-18 ομάδες-μετόχους»

Την αύξηση των μετόχων της θέλει η Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τζόρντι Μπερτομέου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Μπολόνια, ο «ισχυρός άνδρας» της διοργάνωσης τόνισε πως στόχος είναι να υπάρχουν 16-18 ομάδες-μέτοχοι μέχρι το 2023/24, ενώ αποκάλυψε πως θα δοθούν δύο wild cards για την επόμενη χρονιά.

«Από σήμερα μέχρι τη σεζόν 2023/24 θέλουμε να έχουμε 16-18 ομάδες με πολυετή συμβόλαια και μετόχους της λίγκας. Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματος πηγαίνουν μπροστά, με περισσότερα παιχνίδια και θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο. Την επόμενη σεζόν θα δώσουμε δύο wild cards, αλλά όχι στην Ιταλία. Όμως, η Ιταλίας είναι μία παράμετρος που μας ενδιαφέρει. Η Βίρτους δουλεύει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια και ελπίζουμε να βγει αυτό το πρότζεκτ. Το γήπεδο είναι κλειδί για την οικονομική σταθερότητα. Είμαστε αισιόδοξοι για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ευρώπη, μέσα σε λογικό χρόνο», δήλωσε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε για τις σχέσεις της Ευρωλίγκας με τη FIBA: «Οι σχέσεις με τη FIBA είναι καλές. Έχουμε διαφορετικές αρμοδιότητες, αλλά υπάρχει η ευκαιρία να βοηθήσει ο ένας τον άλλον».

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top