Ο απολογισμός του Παπανικολόπουλου

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος είχε κάθε λόγο για να είναι χαρούμενος μετά τη νίκη της Λάρισας επί του Ηρακλή και την παραμονή στην Basket League.

Ο κόουτς των Θεσσαλών μίλησε για όλους και για όλα. Αναλυτικά είπε:

«Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από το σημερινό παιχνίδι είναι ότι η Λάρισα και η Θεσσαλία θα εκπροσωπηθεί και του χρόνου στην Basket League. Διαθέτει μια σταθερή διοίκηση, υπάρχει ένα μεγάλο γήπεδο και πολλές προδιαγραφές να κάνει μεγάλα πράγματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Λάρισας στο πρόσωπο των κ.κ. Ριζούλη, Κόμματου, Γκαμπέτα, οι οποίοι ήταν συνεχώς μαζί και δίπλα μας σε μια δύσκολη χρονιά και βέβαια, τους συνεργάτες κ.κ. Τζήμα, Μίσσα και όλα τα παιδιά που είναι στο τιμ, που έδωσαν τα πάντα κόντρα σε ατυχίες και συγκυρίες. Ο Θωμάς, επίσης, η ψυχή της ομάδας αλλά και όλα τα παιδιά είμαστε μια «μπουνιά». Τους είχα πει ότι αν δεν ήμασταν έτσι, δεν θα τα καταφέρναμε.

Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου η ομάδα πέρασε δύσκολα, καθώς επλήγη από την πανδημία, με συνέπεια να μείνει αδρανής για πάνω από ένα μήνα. Αμέσως μετά έπαιξε συνεχόμενα παιχνίδια. Είχε δημιουργηθεί μια ποιοτική ομάδα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του Bread Factory. Όμως, υπήρξαν «αναποδιές» και ως εκ τούτου, κυνηγούσε την παραμονή. Ήρθαν στη συνέχεια οι νίκες, ωστόσο, υπήρξε η απώλεια του Ουέμπ, που άφησε κενό. Επακολούθησαν προσθαφαιρέσεις, ο τραυματισμός του Σμιθ και η φυγή του Μπράουν, που μας δυσκόλεψαν τις τελευταίες 45 ημέρες και ήταν κομβικά σημεία. Για το τελευταίο γεγονός η διοίκηση έδειξε πυγμή και όλοι μαζί πήραμε την απόφαση. Δεν πρέπει να ξεπερνούν τα πράγματα κάποια όρια των αρχών σου. Υπάρχουν απόντες και απόντες. Όπως ο Τζέρι, ο οποίος έμεινε και προσπάθησε να βοηθήσει τα νέα παιδιά.

Ο Τζέρι παρέμεινε μαζί μας και είναι σημαντικό για μας. Συγχαρητήρια ήθελα να δώσω στους παίκτες, που κατέθεσαν την ψυχή τους. «Τράβηξαν όλο το κουπί» και κλήθηκαν σε 45 ημέρες, παίκτες που είναι καλοί αλλά ρολίστες, να πάρουν πρωτοβουλίες και να «βγουν μπροστά». Να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, να «τραβήξουν» την προπόνηση και μαζί με τον Ρας, να κατακτήσουν τη νίκη που την αξίζουν.

Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με πολλά γκαρντ και τριαρο-τεσσάρια και παρ’ ότι έπαιζε με απουσίες, μας δυσκόλεψε. Είχαμε πολλά θέματα στην άμυνα. Τα παιδιά ήθελαν, αλλά χρειάστηκε ένας χρόνος προσαρμογής. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 10 λάθη και πολλά χαμένα λέι απ. Στο τέλος βρήκαμε τα μεγάλα σουτ και πήραμε τη νίκη της χρονιάς που μας κρατάει στην κατηγορία. Η φυγή του Μπράουν άλλαξε την εικόνα, αλλά έδωσε ομοψυχία στην ομάδα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει στο ματς με τον Χαρίλαο Τρικούπη, όμως, τέλος καλό, όλα καλά.

Η Λάρισα είναι σημαντικό που θα εκπροσωπηθεί και του χρόνου στην Basket League, που χρειάζεται ομάδες ισχυρές στην τοπική κοινωνία. Είμαι ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα και πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση για την επόμενη μέρα. Διάθεση υπάρχει αλλά ας απολαύσουμε τη νίκη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top