ΑΝΑΛΥΣΗ: Basket League – Όλα τα «σενάρια» για όλες τις θέσεις!

Η τελευταία αγωνιστική και τρεις εξ αναβολής αναμετρήσεις απέμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου της Basket League και το BasketPlus σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια για το φινάλε.

Υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει ο Παναθηναϊκός την πρώτη θέση και να βγει… τρίτος; Πώς μπορεί ο Προμηθέας να «κλέψει» τη δεύτερη από το Λαύριο; Τι γίνεται με την έβδομη θέση αλλά και το… χαμό για την όγδοη που θα οδηγήσει στα πλέι οφ; Ιδού όλα τα σενάρια, με δεδομένο ότι η υπόθεση – παραμονή έχει τελειώσει νωρίτερα φέτος!

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ: Ο Παναθηναϊκός και το… σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός (16-2) θα τερματίσει πρώτος. Χρωστάει τέσσερα ματς, κι όμως, υπάρχει ένα… ακραίο (των ακραίων!) σενάριο για να χάσει την πρώτη θέση. Πώς; Αν γνωρίσει τρεις ήττες στα τέσσερα ματς που χρωστάει (Ηρακλή εκτός, ΠΑΟΚ εκτός, Προμηθέα εκτός, ΑΕΚ τυπικά εκτός) και οι Πατρινοί δε χάσουν άλλο ματς (Παναθηναϊκό εντός, Ηρακλή εκτός). Με δεδομένο ότι πιθανότατα το Λαύριο θα κερδίσει τη Λάρισα, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στο 17-5 και με το 2-0 του Προμηθέα επί του ΠΑΟ, οι Αχαιοί θα πάρουν την πρώτη θέση, το Λαύριο τη δεύτερη και οι «πράσινοι» την τρίτη! Το λες και… σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ: Μόνο αν… αυτοκτονήσει

Το Λαύριο (16-5) με τη νίκη του επί του Ηρακλή φαίνεται ότι καπάρωσε τη δεύτερη θέση. Με δεδομένο ότι έχει την ισοβαθμία με τον Προμηθέα (15-5), ο μοναδικός τρόπος για να τη χάσει είναι να ηττηθεί εντός έδρας από τη Λάρισα και οι Πατρινοί να κερδίσουν Παναθηναϊκό εντός και Ηρακλή εκτός. Κομματάκι δύσκολο…

ΤΡΙΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ: «Κλείδωσαν» Προμηθέας και ΑΕΚ

Με τη νίκη του επί της ΑΕΚ ο Προμηθέας είναι στο 15-5 και η Ένωση στο 14-7. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει και την ισοβαθμία, οπότε και μαθηματικά έχει εξασφαλίσει μια θέση στην τριάδα. Αντίστοιχα, η ΑΕΚ θα τερματίσει τέταρτη, αφού ούτε τον Προμηθέα και το Λαύριο προλαβαίνει, ούτε ο ΠΑΟΚ μπορεί να την απειλήσει. Ακόμα κι αν η Ένωση χάσει από τον Παναθηναϊκό (14-8) και η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κάνει δύο νίκες (με Παναθηναϊκό εντός και Μεσολόγγι εκτός), θα ισοβαθμήσουν και η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα.

ΠΕΜΠΤΗ – ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ: Όλα ξεκαθάρισαν στην Πυλαία

Εδώ η κατάσταση ξεκαθάρισε με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Περιστερίου. Ο «Δικέφαλος» (12-8) βγαίνει πέμπτος ακόμα και με δύο ήττες και αντίστοιχα νίκη του Περιστερίου (10-11) επί του Άρη. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου θα τερματίσει στην 6η θέση, αφού δεν απειλείται από τις παρακάτω ομάδες.

ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ: Ο Κολοσσός και το ακραίο σενάριο

Ο Κολοσσός Ρόδου με νίκη στη Νίκαια επί του Ιωνικού φτάνει στο 9-13 και κατακτά και μαθηματικά την 7η θέση. Αν ηττηθεί, και πάλι έχει τον πρώτο λόγο. Άρης, Ιωνικός και Ηρακλής ακολουθούν με επτά νίκες Οι Ροδίτες υπερτερούν σε ισοβαθμία με τον Άρη και τον Ηρακλή, ενώ έχουν κερδίσει με +20 (94-74) τον Ιωνικό στον πρώτο γύρο, συνεπώς μόνο με θαύμα θα χάσουν την 7η θέση ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουν στο κλειστό του Πλάτωνα. Και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (με Ιωνικό, Ηρακλή) έχουν το αβαντάζ πόντων (εκτός αν ηττηθούν με πολύ μεγάλο σκορ στη Νίκαια), ενώ και σε τετραπλή, με τον Άρη, μετρούν 2-0 επί των «κιτρινόμαυρων». Η ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο αν ο Ηρακλής κερδίσει Παναθηναϊκό και Προμηθέα, φτάσει τις εννιά νίκες και ο Κολοσσός ηττηθεί από τον Ιωνικό!

ΟΓΔΟΗ ΘΕΣΗ: Τρεις για μια θέση στα πλέι οφ

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται κάπως. Άρης, Ιωνικός και Ηρακλής διεκδικούν μια θέση στα πλέι οφ.

Ξεκινώντας από την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη, αν κερδίσει στο Περιστέρι μπαίνει στην οκτάδα εκτός από ένα ακραίο σενάριο, αφού μετρά 2-0 επί του Ηρακλή και έχει την ισοβαθμία και με τον Ιωνικό. Αν ηττηθεί, για να μπει στα πλέι οφ θα χρειαστεί δύο ήττες του Ηρακλή, από Παναθηναϊκό και Προμηθέα, και ήττα του Ιωνικού από τον Κολοσσό. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στις επτά νίκες και ο Άρης με το 2-0 επί του Ηρακλή θα πάρει την 8η θέση.

Ο Ιωνικός για να περάσει στα πλέι οφ θα χρειαστεί νίκη επί του Κολοσσού και ήττα του Άρη στο Περιστέρι, όπως και να μην κάνει ο Ηρακλής νίκη στα δύο δικά του παιχνίδια.

Ο Ηρακλής μπορεί να περάσει στα πλέι οφ και με μία νίκη στα δύο ματς που χρωστά (ΠΑΟ και Προμηθέα εντός), αρκεί να χάσει ο Άρης στο Περιστέρι, αφού οι «κυανόλευκοι» έχουν την ισοβαθμία με τον Ιωνικό. Αν η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου κάνει το 0/2, μένει εκτός νυμφώνος.

Σε ένα σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας Κολοσσού, Ιωνικού, Άρη και Ηρακλή στις 8 νίκες (που προϋποθέτει νίκη του Ιωνικού επί των Ροδιτών, διπλό του Άρη στο Περιστέρι και 1/2 του Ηρακλή) ο Κολοσσός βγαίνει 7ος με το 2-0 επί του Άρη, ο Άρης 8ος με 3-3 (το ίδιο και ο Ιωνικός, όμως οι «κιτρινόμαυροι» υπερτερούν) και τελευταίος ο Ηρακλής με 2-4.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top