ΠΑΟΚ: Αχνά σενάρια από ΗΠΑ και πιο θολά για Eurocup

Είναι αχνό, θολό, ασαφές, αλλά φημολογείται ότι κάτι υπάρχει στον (μακρινό) ορίζοντα για την επόμενη μέρα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Άνθρωποι που ενδιαφέρονται, φέρονται να δραστηριοποιούνται, πλην βέβαια από τον Θανάση Χατζόπουλο που έσυρε το καράβι από το τέλμα και το οδηγεί με ασφάλεια σε ήρεμα και καθαρά νερά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το πλαίσιο καλός φίλος του “Δικεφάλου” νωρίτερα στην σεζόν δέχθηκε κρούση από ανθρώπους που αγαπούν το κλαμπ, προκειμένου να αναζητήσει λύσεις σε ιδιοκτησιακό επίπεδο και με στόχο ο ΠΑΟΚ να ξαναγίνει μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα που να διεκδικεί τίτλους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι αυτός ο φίλος της ομάδας σε συνεργασία με δύο ατζέντηδες (έναν Έλληνα και έναν από τις ΗΠΑ) ήρθε σε επικοινωνία με Αμερικάνικη εταιρία (ασχολείται με την επικοινωνία και το θέαμα) η οποία είχε στόχο να επενδύσει σε σύλλογο της Ευρώπης. Έγινε, λέγεται, η πρόταση να το κάνει στον ΠΑΟΚ και το έναυσμα δόθηκε διαδυκτιακά με τις εικόνες που έλαβαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας από το κλειστό του ΠΑΟΚ, από τον κόσμο του σε μεγάλα ματς, αλλά και από την καυτή Τούμπα.

Το αποτέλεσμα άρεσε, άρεσε ακόμα και η ενημέρωση ότι την φανέλα του Δικεφάλου φόρεσαν στο παρελθόν μερικοί πολύ σημαντικοί παίκτες με θητεία στο ΝΒΑ, άρεσε και η γνώση για τον όγκο των φίλων της ομάδας σε όλο το κόσμο.

Ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει (αν όντως υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού), αν όπως αναφέρεται, οι Αμερικανοί δεν φτάσουν στην Θεσσαλονίκη για να δουν πιο λεπτομερειακά την κατάσταση. Και λόγω των συνθηκών με τον covid19 και τις πτήσεις από ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν άμεσα. Ακούγεται για Ιούνιο…

Πάντως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για το θέμα είναι ενήμεροι και στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ, ωστόσο για την ώρα άπαντες κρατούν μικρό καλάθι, δεν ενθουσιάζονται. Θέλουν να διασφαλίσουν πρώτα απόλα οτι δεν έχουν να κάνουν με… φαντάσματα και να αποφύγουν έτσι υψηλές προσδοκίες, αλλά και παρέκκλιση από το βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από τις τωρινές προσπάθειες για την εξυγίανση του κλαμπ.

Περί Ευρώπης

Σέρβικα ΜΜΕ έκαναν λόγο για πιθανότητα πρόσκλησης του ΠΑΟΚ μέσω wild card στο νέο Eurocup, ωστόσο αυτό αποτελεί σενάριο το οποίο είναι απίθανο να υλοποιηθεί. Απλά είναι τα πράγματα… Όσες ομάδες επιλέξουν το Eurocup θα το κάνουν γιατί θα έχουν τα χρήματα να ανταποκριθούν και την κρυφή επιθυμία για μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Εuroleage.

Υπάρχει και κάτι άλλο που έκανε και δύο Γαλλικές ομάδες για παράδειγμα, την Μπουρζ αρχικά και εσχάτως τη Ντιζόν να αποφασίσουν να αφήσουν το BCL για το Eurocup. Στην πρώτη περίπτωση είναι σίγουροι τρεις εντός έδρας αγώνες. Στην 2η… εννιά. Η διαφορά είναι μεγάλη, εφόσον όμως αυτό έχει να κάνει και με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδο. Στην Ελλάδα μάλλον αργεί αυτό κι έτσι εδώ (όχι στον πλούσιο Προμηθέα) σκέφτονται περισσότερο τα έξοδα διεξαγωγής 9 αγώνων παρά τα μηδενικά έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντιζόν στοχεύοντας σε αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης (από ΒCL σε Eurocup) αναβάθμισε σε επίπεδο στελεχών ήδη την ομάδα της και ο πρόεδρος αποφάσισε να αυξήσει το μπάτζετ κατά 10-15%. Παράλληλα η στασιμότητα του ΒCL σε οικονομικό επίπεδο (bonus 50 χιλ. ευρώ η συμμετοχή) φαίνεται οτι έπαιξε το ρόλο της στις αποφάσεις αυτών των δύο Γαλλικών ομάδων, στις οποίες σίγουρα θα προστεθούν ως ανανέωση Βίρτους Μπολόνια και Προμηθέας και μάλιστα στο 3ετές πλάνο παρουσίας.

Και ο ΠΑΟΚ; Για την ώρα είναι δύσκολο να αποφασίσει την Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Ποιά αλλαγή διοργάνωσης και μάλιστα όπου οι οικονομικές απαιτήσεις είναι τεράστιες; Και αν τελικά ο Χατζόπουλος τα… μετρήσει, εξασφαλίσει πόρους και πει ΟΚ, φυσικά και το ΒCL θα επιλέξει, αφού στο Eurocup ομάδες με μπάτζετ κάτω από ένα εκ. ευρώ δεν μπορούν να σταθούν, θα αποτελέσουν σάκους του μποξ. Eκτός και αν το καλοκαίρι τρέξει κάτι από τα περί… ΗΠΑ αναφερθέντα, σε ένα άκρως αισιόδοξο σενάριο αναβάθμισης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top