Περιστέρι – Λάρισα: Οι αριθμοί

Περιστέρι και Λάρισα Bread Factory θα αναμετρηθούν αύριο (25/4, 17:00) για να εξαλειφθεί και η τελευταία εκκρεμότητα πριν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, που θα πραγματοποιηθεί τη Μ.Τετάρτη (28/4, όλοι οι αγώνες στις 20:00).

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στην επανάληψη του αγώνα της 19ης Δεκεμβρίου, κατόπιν απόφασης του ΑΣΕΑΔ.

Το Περιστέρι χρειάζεται μία νίκη είτε αύριο, είτε στην τελευταία αγωνιστική με τον Άρη προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 6η θέση και προέρχεται από τις ήττες από τον Προμηθέα εντός και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Η Λάρισα Bread Factory έχει «σφραγίσει» το εισιτήριο για τη Stoiximan Basket League της επόμενης σεζόν και εμπλέκεται πλέον σε σενάρια σχετικά με τα πλέι οφ. Στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει στο Λαύριο.

Η ιστορία

Στο παιχνίδι που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου, το Περιστέρι επικράτησε με 82-78 (Στίβεν Γκρέι 17, Γιάννης Μπουρούσης 15π, 7ρ. – Τζέρι Σμιθ 16π, Τζέιμς Ουέμπ 15π, 10ρ.) αλλά εκείνο δεν θα μπει στα βιβλία της ιστορίας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού θα επαναληφθεί σήμερα. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στις οποίες το Περιστέρι έφτασε σε δύο ευρείες νίκες.

Η πρώτη χρονικά ήταν στο περσινό Πρωτάθλημα αφού επικράτησε με 101-63 στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», σημειώνοντας την τρίτη ευρύτερη νίκη της ιστορίας του στην κατηγορία. Ο Στίβεν Γκρέι είχε 20 πόντους με 6/7 τρίποντα και ο Γιανίκ Μορέιρα 13 πόντους και εννιά ριμπάουντ για το Περιστέρι σε εκείνο το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει 13 πόντους από τον Νώντα Παπαντωνίου και 12 από τον Άντονι Χίκι.

Στο παιχνίδι που έγινε πριν από λιγότερο από ένα μήνα στη Λάρισα, στις 28 Μαρτίου, οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν στη νίκη με 98-78, με κορυφαίους τους Μάρβιν Τζόουνς (18π, 8/8β, 5/6δ, 10ρ), Τεράν Πέτγουεϊ (15π.) και Μιχάλη Τσαϊρέλη (14π, 5ρ, 7ασ.). Για τη Λάρισα Bread Factory είχαν ξεχωρίσει ο Κώστας Παπαδάκης (22π, 6/10τρ) και ο Ντιβόν Ουάσινγκτον (16π.).

Οι αριθμοί

Περιστέρι

* Δεδομένης της επανάληψης του πρώτου αγώνα στον οποίο ήταν παρών, ο Γάιος Σκορδίλης θα φτάσει τις 200 συμμετοχές στη Stoiximan Basket League και μάλιστα 14 χρόνια μετά το ντεμπούτο του σε αυτήν. Ήταν 25 Απριλίου 2007 όταν ως παίκτης του Άρη αγωνίστηκε στην εντός έδρας νίκη επί του Πανελληνίου με 79-64.

+ Επτά σερί παιχνίδια με 32+ ριμπάουντ έχει συμπληρώσει το Περιστέρι που έπεσε κάτω από τα 30 μόνο σε ένα από τα 20 που έδωσε στη φετινή Stoiximan Basket League, έχοντας 28 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

– Το τρίποντο είναι μια αδυναμία του φετινού Περιστερίου που έφτασε μόνο τέσσερις φορές στα 20 παιχνίδια του σε διψήφια επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο ενώ στα δύο τελευταία κόντρα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ είχε συνολικά 12/52.

Λάρισα Bread Factory

* Οι 10 πόντοι που σημείωσε στο ματς του Δεκεμβρίου δεν καταγράφονται ιστορικά, οπότε ο Μπράντον Ρας χρειάζεται τέσσερις για να γίνει ο πρώτος στην ιστορία της θεσσαλικής ομάδας που θα φτάσει τους 400.

+ Η Λάρισα Bread Factory είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ τριών πόντων στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της, μετρώντας συνολικά 53/134 (39,55%).

– Από τα 20 παιχνίδια της στο φετινό Πρωτάθλημα, η θεσσαλική ομάδα έφτασε μόνο μία φορά σε επίδοση 20+ εύστοχων σουτ δύο πόντων. Είχε 21/45 στο ματς της 3ης Απριλίου με το Μεσολόγγι Baxi.

Πηγή: esake.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top