Λαύριο – Λάρισα: Οι αριθμοί

Έχοντας εξασφαλισμένη πια τη 2η θέση της κανονικής περιόδου, το Λαύριο Megabolt ρίχνει την αυλαία της προσπάθειας του σε αυτό το κομμάτι της φετινής Stoiximan Basket League απέναντι στη Λάρισα Bread Factory (28/4, 20:00).

Η ομάδα της λαυρεωτικής με τον μεγαλύτερο αριθμό νικών στην ιστορία της στην κατηγορία, «κλείδωσε» το πλεονέκτημα και για την ημιτελική φάση των πλέι οφ, εφόσον καταφέρει να βρεθεί εκεί. Με τα δεδομένα που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες αγωνιστικές, δεν θα κρίνει κάτι το ματς με τη θεσσαλική ομάδα που ηττήθηκε την Κυριακή στο Περιστέρι αλλά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Η ιστορία

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το Λαύριο Megabolt βρήκε τον τρόπο να φύγει με τη νίκη από τη Λάρισα αφού επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με 66-58. Το είχαν οδηγήσει στην επικράτηση  ο Ντέβιν Ντέιβις με 19 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ο Άλφα Ντιαλό με 14 πόντους, 4/4 δίποντα, έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Για τους γηπεδούχους, ο Κώστας Παπαδάκης είχε 14 πόντους με 3/6 τρίποντα και ο Ουέσλι Γκόρντον οχτώ πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην περσινή σεζόν. Στο μοναδικό μεταξύ τους παιχνίδι, η Λάρισα Bread Factory είχε σημειώσει μία ευρεία νίκη μέσα στο Λαύριο με 98-78 έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μπράντον Ρας που είχε 30 πόντους με 6/10 τρίποντα και τον Άντονι Χίκι με 21 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Για την ομάδα της λαυρεωτικής ο Κουίντον ΝτεΚόζι είχε 15 και ο Κάιλ Άλμαν 14 πόντους.

Οι αριθμοί

Λαύριο Megabolt

* Τρεις ασίστ μακριά από τις 300 στη Stoiximan Basket League είναι ο Βασίλης Μουράτος.

+ Κατά οχτώ πόντους αυξάνει το Λαύριο Megabolt την επιθετική παραγωγικότητα του όταν αγωνίζεται στην έδρα του, αφού σημειώνει 86,5 πόντους έναντι των 78,5 που έχει εκτός έδρας.

– Τα δίποντα (-2,9%) και τα ριμπάουντ (-1,9) είναι οι κατηγορίες στις οποίες το Λαύριο Megabolt μειονέκτησε έναντι των αντιπάλων του στις 21 προηγούμενες αγωνιστικές.

Λάρισα Bread Factory

* Ένα εύστοχο δίποντο χρειάζεται ο Σπύρος Μούρτος για να φτάσει τα 300 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

+ Η Λάρισα Bread Factory έχει, έστω και οριακά (+0,4), μεγαλύτερο μέσο όρο ριμπάουντ όταν αγωνίζεται εκτός έδρας ενώ κάνει λιγότερα λάθη (-0,5) και περισσότερα κλεψίματα (+0,8).

– Κατά 12,2 πόντους μειώνεται η επιθετική επίδοση των Θεσσαλών όταν αγωνίζονται εκτός έδρας (67,8 πόντοι έναντι των 80 που έχουν εντός έδρας), αφού μειώνονται σημαντικά τα ποσοστά τους τόσο στα δίποντα (-9,4%), όσο και στα τρίποντα (-10,2%).

Πηγή: esake.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top