ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Δύο μήνες, τρεις στόχοι… στο οικονομικό

Στα παρκέ η δουλειά, μετά και την αυριανή τελευταία αγωνιστική, θα αρχίσει την Τρίτη του Πάσχα με φόντο την σειρά των πλέι οφ με την ΑΕΚ, ωστόσο μετά το Πάσχα η ΚΑΕ αναμένεται να επιταχύνει διεργασίες που αφορούν την επόμενη σεζόν. Και ειδικά την προσπάθεια εξασφάλισης εσόδων, ώστε και συνεπής να είναι στις δόσεις στο δημόσιο και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα ρόστερ καλύτερο από φέτος και το κυριότερο, πιο σωστά δομημένο.

 

Ο Θανάσης Χατζόπουλος μέχρι τον Ιούνιο θα έχει κλείσει 100% αυτό το 1.1 εκ. ευρώ που παρέλαβε το καλοκαίρι του 2020 (τελευταίες δόσεις σε Χάτσερ, Γκάρετ, Σ. Μαρκόπουλο για να ολοκληρωθεί το πρώτο μίνι θαύμα), ωστόσο άμεση προτεραιότητα του είναι η επικοινωνία με την οικογένεια Σαββίδη για την υλοποίηση της υπόσχεσης του νεαρού Γιώργου περί διπλασιασμού του ποσού που θα έχει συγκεντρωθεί από την ΑΜΚ. Ο κόσμος έφτασε τα 500 χιλ. ευρώ, οπότε…

 

 

Δύσκολη και η νέα σεζόν

Με αυτό το ποσό θα κλείσουν μεγάλες (ως και τεράστιες τρύπες) που αφορούν προμηθευτές (συνολική οφειλή κοντά στο ένα εκ. ευρώ) και έτσι η προσοχή εξωαγωνιστικά θα στραφεί αποκλειστικά στην συνέπεια προς το δημόσιο (εφορία, ΙΚΑ κλπ), ποσό που αγγίζει τα δύο εκ. ευρώ. Γίνεται κατανοητό οτι και η επόμενη χρονιά θα είναι οικονομικά πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, ειδικά αν αποφασίσει να συμμετάσχει στο BCL, κάτι που σημαίνει οτι θα πρέπει να βελτιώσει ποιοτικά και ποσοτικά το ρόστερ του. Πολύ νωρίς για ανάλογη απόφαση…
Ο Θανάσης Χατζόπουλος θα συνεχίσει το σαφάρι για σημαντικές χορηγίες, ελπίζει σε εξαψήφιο νούμερο για την φανέλα (“παίζουν” στοιχηματικές εταιρίες) και πολύ περισσότερο σε (έστω μερικό) άνοιγμα των γηπέδων, ώστε η ΚΑΕ να υπολογίζει σε διαρκείας και απλά εισιτήρια. Οι δύο τελευταίες προϋποθέσεις φαίνεται να είναι βασικές για την Ευρώπη, γεγονός (σημαντικό δέλεαρ για παίκτες αξίας) στο οποίο υπολογίζει και ο Λυκογιάννης για καλύτερο ρόστερ με λιγότερα χρήματα. Ωστόσο η βάση και για την επόμενη σεζόν έχει τεθεί στις συζητήσεις Χατζόπουλου-Λυκογιάννη και δεν είναι άλλη από την συνέχιση της εξυγίανσης με μικρές πινελιές βελτίωσης (ρόστερ, στόχοι) εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά.

 

Δύο “ζόρικοι” μήνες

Συμπερασματικά… Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει σημαντικά ζητήματα να επιλύσει στο οικονομικό κομμάτι το επόμενο δίμηνο προκειμένου και η Εταιρία να συνεχίσει δυναμικά την εξυγίανση αλλά και στο παρκέ η προσμονή του κόσμου να βρει την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση. Πάντως ο Χατζόπουλος δεν θα περιμένει περισσότερο πλήρη αποκρυπτογράφηση μετόχων (υπάρχουν αρκετοί από τους 10 χιλιάδες περίπου που ακόμα δεν έχουν καταγραφεί ονομαστικά) και σκοπεύει άμεσα να προωθήσει με αυτές τις “ατέλειες” την σχετική λίστα στην οικογένεια Σαββίδη. “Θα ήταν ιδανικό ένα ραντεβού τετ α τετ για να ενημερώσουμε με στοιχεία για το τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα” έλεγε στο Βasketplus ο χρηματοδότης της ΚΑΕ, ελπίζοντας έτσι σε καλύτερα αποτελέσματα της προσπάθειας επιβίωσης και ανάπτυξης της ομάδας.

 

Και στο παρκέ

Η σεζόν οδεύει προς τος τέλος της και είναι φυσικό ο κόσμος να ενδιαφέρεται για την επόμενη μέρα, κυρίως για την βιτρίνα. Το αγωνιστικό… Μόνο που αυτό θα παρουσιάσει εξέλιξη ως τελευταίο κομμάτι του παζλ. Είναι λογικό. Εξαρτάται άμεσα από το οικονομικό, η “σφικτή” πολιτική σε αυτό το τομέα θα συνεχιστεί, το μπάτζετ-αν θα ανεβεί-θα ανεβεί ελάχιστα και φυσικά ο Λυκογιάννης με άλλη λογική θα αναζητήσει παίκτες, έχοντας τρία ματς το 8ήμερο και με άλλη, εφόσον ο ΠΑΟΚ μείνει μακριά από το BCL. Άσχετα αν ο ίδιος γνωρίζει μια χαρά την αγορά και το πως θα δημιουργήσει ομάδα σε κάθε μια από τις δύο περιστάσεις. Τις λίστες τις έχει ήδη στο γραφείο του.

 

Υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά. Τι θα κάνει ο Μαργαρίτης; Πότε θα είναι έτοιμη η ΚΑΕ να συζητήσει μαζί του για ένα χρόνο ακόμα; Θα αποκτήσει Ελληνικό διαβατήριο ο Λονγκ; Μήπως τον προλάβει κάποιος άλλος ξένος; Θα μείνουν στα ίδια οικονομικά στάνταρτς Τέρνερ και Κάρτερ (αμφότεροι πολύ δύσκολα); Υπάρχουν ζητήματα, αλλά ένα είναι το σίγουρο. Θα βγουν πολλοί Έλληνες παίκτες στην αγορά, η “προβίβαση” του Ολυμπιακού δεν θα επηρεάσει το παζάρι σημαντικά και αν οι σειρήνες του εξωτερικού δεν ηχήσουν μαζικά, ο υγιής ΠΑΟΚ, ειδικά ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ, θα έχει πολλά ατού να διαπραγματευτεί. Stay tuned…!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top