Με «σκούπα» στο φάιναλ φορ η ΤΣΣΚΑ!

Μπορεί στο ξεκίνημα να δέχθηκε ένα επιμέρους σκορ 12-0, όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέδειξε ότι δεν αστειεύεται, «πάτησε» γκάζι, διέλυσε την Φενέρ μέσα στο σπίτι της (68-85) και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει μια θέση στο Final Four της Κολωνίας!

Οι Ρώσοι που πραγματικά ισοπέδωσαν τους Τούρκους με εμφατικό τρόπο, έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, είδαν τον Κλάιμπερν να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας (34), τον Λούντμπεργκ (22) να είναι μαγικός και κάπως έτσι έφτασαν τις τρεις νίκες απέναντι στους απογοητευτικούς Τούρκους. Σημείο κλειδί στο παιχνίδι, η επεισοδιακή αποβολή του Βέσελι.

Αυτή ήταν η 17η πρόκριση της ΤΣΣΚΑ σε Final Four τα τελευταία 18 χρόνια.

Το ματς

Μέχρι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να καταλάβει ότι το παιχνίδι ξεκίνησε, η Φενέρ, που είχε μπει με το… μαχαίρι στα δόντια, «έτρεξε» ένα 12-0 επιμέρους σκορ και πήρε τα ηνία του αγώνα. Οι Ρώσοι με τα τρίποντα των Βόιτμαν και Κλάιμπερν έβγαλε αντίδραση, όμως οι Τούρκοι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ με τους Γκούντουριτς και Βέσελι (20-8). Παρόλα αυτά, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να ρίξει την διαφορά, με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ό,τι έκανε η Φενέρ στο πρώτο δεκάλεπτο, έκανε η ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν εντελώς διαφορετικοί και παρά το γεγονός ότι ο Βέσελι έκανε το +10 (33-23) με το αντιαθλητικό που κέρδισε από τον Κουρμπάνοφ, κατάφεραν με ένα επιμέρους σκορ 10-2 και μπροστάρηδες τους Λούντμπεργκ και Κλάιμπερν, να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά (37-44). Ο Μπράουν πρόλαβε το χρονόμετρο και από κοντά διαμόρφωσε το 39-44 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαοτικό τρόπο! Ο Κλάιμπερν πέτυχε στις δύο βολές, ενώ στην επόμενη φάση η Φενέρ πέτυχε ένα πανέμορφο καλάθι αλλά οι διαιτητές έδωσαν επιθετικό φάουλ στον Βέσελι, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και αποβλήθηκε. Οι εύστοχες βολές αλλά και τα συνεχόμενα τρίποντα των Λούντμπεργκ, Χάκετ και Σενγκέλια εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 (39-58)! Λούντμπεργκ, Χίλιαρντ και ο «δαιμονισμένος» Κλάιμπερν δεν σταματούσαν να σκοράρουν, με την Φενέρ να μην μπορεί να κατεβάσει το ματς κάτω από το +20.

Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί, ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα και το θέαμα να μην είναι το ιδανικότερο. Οι Ρώσοι έστειλαν την διαφορά στο +26 (52-78), ενώ στην συνέχεια χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μειώσουν κάπως την διαφορά για το τελικό 85-68 που φανερώνει απόλυτα την εικόνα του παιχνιδιού.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τζαν): Μπράουν 2 (1/5 σουτ), Γκούντουριτς 10 (2), Μαχμούτογλου 7 (1), Ο’Κουίν 4, Μπιμπέροβιτς 7 (7 ριμπάουντ), Ντε Κολό 22 (6/10 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 λάθη), Πιερ 6 (6 ριμπάουντ), Μπαρτέλ (0/3 σουτ), Βέσελι 8 (3/3 δίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ), Σιπάχι, Έντι, Ντουβερίογλου 2.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Λούντμπεργκ 22 (6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη), Χίλιαρντ 7 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Ούκοφ, Χάκετ 3 (1/4 τρίποντα), Αντόνοφ, Στρέλνιεκς, Φόγκτμαν 11 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Κλάιμπερν 34 (4/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 11/14 βολές, 7 ριμπάουντ), Σενγκέλια 6 (2/10 σουτ, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Κουρμπάνοφ 2 (0/4 τρίποντα), Έρικ.

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top