Γκάλης: “Μας έλειπε ένας παίκτης – φόβητρο μέσα στη ρακέτα, σαν τον Νόρις ή τον Μαγκί”

Στον παίκτη που έλειπε από τον Άρη για να κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών στα χρόνια που εκείνος έπαιζε μπάσκετ αναφέρθηκε ο Νίκος Γκάλης.

Ο μεγάλος σταρ του ελληνικού μπάσκετ και των κίτρινων παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό Gigantes del Basket για το μπάσκετ των 80s, τον αγώνα που δεν θα ξεχάσει ποτέ, τον πιο δύσκολο αντίπαλο και το τι έλειψε από τον Άρη ο οποίος έφτασε σε τρία Final 4, αλλά δεν γεύτηκε τη χαρά του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Ποιον αγώνα με την Μπαρτσελόνα θα θυμάστε για πάντα; Και για ποιον λόγο; Ίσως εκείνο το 88-89;

«Κάθε αγώνας εκείνης της περιόδου έχει ξεχωριστή θέση στο μυαλό μου. Όλες οι ομάδες τότε ήταν πολύ δυνατές, νιώθω πολύ τυχερός που αντιμετώπισα αυτούς τους αντίπαλους. Το συγκεκριμένο παιχνίδι το 1987 που κερδίσαμε την μεγάλη Μπαρτσελόνα με 88-89 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα βράδια μου και πραγματικά δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

– Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος προσωπικός αντίπαλος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών;

«Πάντα με δυσκόλευαν ο Σολοθάμπαλ και ο Κόστα, έπαιζαν δυνατά αλλά αθλητικά και ο φίλος μου ο Ρισάρ Ντακουρί από τη Γαλλία».

– Στο δίλημμα Ντρέξλερ ή Γκάλης, ο Όντι Νόρις έχει ψηφίσει Νίκο. Επίσης, ονόμασε τον γιο του Νικ. Με τι μπορούν να συγκριθούν αυτές οι κινήσεις από έναν μεγάλο αντίπαλο;

«Είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση από έναν τεράστιο αντίπαλο και πολύ καλό φίλο. Τον γνώρισα σαν ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, ένα βουνό στην αντίπαλη ρακέτα, αλλά μετά αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια ωραία φιλία, κάτι που μόνο μέσα από τον αθλητισμό μπορεί να συμβεί. Θέλω να τον ευχαριστήσω που αποδέχτηκε την πρόσκληση και με τίμησε στο παιχνίδι που έγινε προς τιμήν μου».

– Μόναχο, Γάνδη, Ισπανία… Τι έλειψε από εκείνον τον μεγάλο Άρη για να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής;

«Μας έλειπε ένας παίκτης – φόβητρο μέσα στη ρακέτα όπως ο Όντι (Νόρις) ή ο Μαγκί».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top