Αγγέλου: «Είναι πολύ δυνατή από μέσα η ΑΕΚ»

Η επίθεση και η αθλητικότητα είναι το 90% του μπάσκετ, όπως ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Αγγέλου, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα playoffs.

Ο Χαλκιδαίος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του είχε ως στόχο να διαχειριστεί την ενέργεια του αγώνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι όλος ο οργανισμός της Ένωσης είναι πολύ δυνατός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Αγγέλου:

– Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Δεν έχω να πω πολλά. Ξέρουμε και είπαμε ότι τα playoffs είναι τελείως διαφορετικά ματς με αυτά της κανονικής περιόδου. Έχουμε παρομοιάσει αυτή τη σειρά με δύο ημίχρονα κι αν χρειαστούμε 3ο, παίζουμε παράταση. Είναι η αρχή του δρόμου. Χωρίς αγωνιστική και κινητική επικοινωνία μέσα στο παιχνίδι, ήμασταν έξω από το πλάνο μας για 30 λεπτά, που ήταν πολύ απλό. Θέλαμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και τα μακρινά σουτ του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 10 αμυντικά ριμπάουντ και ο ΠΑΟΚ είχε 9 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και 54% στα τρίποντα. Η επίθεση και το ταλέντο της ομάδας μας κράτησε σε εκείνο το σημείο. Μετά είχαμε ως στόχο να διαχειριστούμε την ενέργεια του παιχνιδιού. Μόνο αυτό πετύχαμε. Συνεχίζουμε για το 2ο παιχνίδι».

– Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός πως η ομάδα του δέχθηκε 89 πόντους σήμερα: «Βέβαια. Με προβληματίζει οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι. Η αθλητικότητα και η επίθεση είναι το 90% στο σύγχρονο μπάσκετ. Παλιότερα ήταν 70%-30%. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από τη διαιτησία και τη διάθεση των παικτών, από το άγχος και την πίεση. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να καταλάβουμε ότι αν θες να κερδίζεις το παιχνίδι, πρέπει να ελέγχεις κάποιες παραμέτρους που θέλει ο αντίπαλος. Από την close-out άμυνα και από την ”ένας εναντίον ενός” άμυνα, δεχθήκαμε 23-24 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Φάγαμε πόντους σε σουτ με πίεση. Προσπαθείς να βελτιώσεις την άμυνα. Γενικά συμβαίνει αυτό. Η επίθεση είναι που κερδίζει αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και το μπάσκετ γίνεται πιο εντυπωσιακό και θεαματικό. Για να πείσεις του παίκτες να παίξουν την άμυνα, χρειάζονται πολλά πράγματα, που δεν είναι της ώρας να τα πούμε».

– Για το αν περίμενε τόσο καλή εικόνα από την ομάδα του λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας: «Να πω ένα πράγμα. Η ΑΕΚ από μέσα είναι πολύ καλή, πολύ δυνατή. Αυτό με τα ban και τα… ξεban και… ταλιμπάν, δεν ξέρω τι είναι. Ζούμε σε μια εποχή κρίσης, που ο κάθε καπετάνιος κοιτάει το καράβι του. Εδώ υπάρχει καπετάνιος και πλήρωμα. Η ΑΕΚ έχει δομή, κάνει πράγματα που δεν φαίνονται. Έχουμε πει να μιλάμε λίγο. Έχουμε έρθει κοντά. Όλος ο οργανισμός. Φτιάχνουμε μια βάση κουλτούρας του “εμείς”. Υπάρχει και υπήρχε στην ΑΕΚ. Σε όλες τις ομάδες υπάρχει το “πρέπει”. Ταξίδια, τραυματισμοί… Αν συμβούν όλες οι ατυχίες μαζί, τότε υπάρχει πρόβλημα. Είναι πολύ δυνατή η ΑΕΚ».

– Για την κατάσταση του Κιθ Λάνγκφορντ: «Ο Κιθ έκανε τεράστια προσπάθεια. Είναι μια ειδική περίπτωση παίκτη. Είναι ξεχωριστός. Συνέβη αυτό που δεν περίμενε. Κάνει μαγνητική και υπάρχει κίνδυνος για θλάση στο γαστροκνήμιο. Έχουμε εξαιρετικό ιατρικό τιμ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα προβλήματα. Μας έλειψε ο Μωραΐτης, που είναι παίκτης ενέργειας. Είχαμε ως πλάνο να πιέσουμε πολύ την μπάλα. Αν τον είχαμε, θα ήμασταν ακόμα πιο αποδοτικοί στο κομμάτι της επιβολής του ενεργειακού μηχανισμού απέναντι στον ΠΑΟΚ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top