Σερέλης: «Είμαστε ήδη επιτυχημένοι, υπάρχει όρεξη και διάθεση απ’ όλους»

Με πλεονέκτημα έδρας μπαίνει στην ημιτελική σειρά το Λαύριο που θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα με φόντο μία θέση στους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας, Χρήστος Σερέλης, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου εν όψει των ημιτελικών αναφέρθηκε στους στόχους που έχει πετύχει ήδη η ομάδα του αλλά και στο πως προσεγγίζουν τα παιχνίδι με τους Πατρινούς.

Αρχικά ο προπονητής του Λαυρίου Megabolt ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι σε αυτή τη θέση και προσωπικά και για την ομάδα μου. Είναι τεράστια τιμή που εκπροσωπώντας την ομάδα του Λαυρίου θα συναγωνιστώ και θα ανταγωνιστώ ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η ΑΕΚ κα φυσικά τον Προμηθέα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπάσκετ.

Ως προς τη σχέση μου και στη συνύπαρξη με τον Μάκη θεωρώ πως η παρουσία μας πρέπει να δώσει κουράγιο και θέληση στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, ειδικά στις μικρές κατηγορίες και να δουν μέσα από τη δική μας τη ματιά πως όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν αν υπάρχει όρεξη για δουλειά.

Για το αν είναι έτοιμο το Λαύριο για τη σειρά με πιο έμπειρη ομάδα, σχολίασε: «Το καλοκαίρι που ξεκινούσαμε την προετοιμασία περιμέναμε πως μέσα στον Μάιο θα κάναμε… διακοπές. Η ομάδα μας είναι ήδη πετυχημένη. Έχει ήδη πετύχει έναν στόχο που δεν τον περιμέναμε, την παρουσία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Υπάρχει μεγάλη διάθεση και όρεξη απ’ όλους μας. Είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνουμε και δεν ξέρουμε αν θα ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση. Προφανώς όλες οι ομάδες είναι πιο έμπειρες από εμάς. θα είμαστε έτοιμοι όπως έχουμε δείξει σε όλο το πρωτάθλημα. θεωρώ πως θα γίνουν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, γιατί και γνωριζόμαστε πολύ καλά και έχουμε και έναν τρόπο παιχνιδιού όμοιο σε πολλά σημεία. Οπότε πιστεύω πως ο κόσμος του μπάσκετ θα απολαύσει όσα παιχνίδια γίνουν».

Για το που θα κριθεί η σειρά είπε πως: «Αν βγάλουμε τους αστάθμητους παράγοντες, θα παίξει μεγάλο ρόλο η πνευματική ετοιμότητα που θα έχει κάθε ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα πρέπει γρήγορα να ξεχαστεί το προηγούμενο αποτέλεσμα και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι».

Μουράτος: «Δίψα και θέληση για διάκριση»

Ο Βασίλης Μουράτος, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όσους βρίσκονται άξια εδώ. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι εδώ δίπλα σε ανθρώπους που έχουν καταγράψει πολλά χιλιόμετρα στο μπάσκετ αι θα ήθελα να βρίσκομαι εδώ και στο μέλλον.

Ισοσταθμίζουμε την έλλειψη εμπειρίας με τη δίψα και τη θέληση που έχουμε για διάκριση. Αυτό είναι που κάνουμε σε κάθε ματς. Δεν θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους, κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Είμαστε από τη αρχή της χρονιάς πιστοί στο πλάνο μας και έχουμε την τύχη να έχουμε ανθρώπους που έχουν την τεχνογνωσία να μας οδηγήσουν. Εμάς ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε όπως και στην κανονική περίοδο και στον πρώτο γύρο στα πλέι οφ».

Για το δικό του μέλλον απάντησε πως: «Το Λαύριο έχει πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Υπάρχουν άνθρωποι που μου έχουν συμπεριφερθεί σαν να ήμουν παιδί τους, όπως ο Χρήστος Σερέλης. Και επειδή έχω μεγαλώσει με αυτές τις αξίες, για εμένα έχει προτεραιότητα το Λαύριο».

Για την παρουσία του Χρήστου Σερέλη όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα του Λαυρίου είπε: «Είναι κομβικό για την ομάδα. Ο κόουτς είναι πολλά περισσότερα από σα φαίνεται. Είναι το Α και το Ω για τον οργανισμό του Λαυρίου . Κάνει πολλά περισσότερα και δεν παίρνει το κρέντιτ που χρειάζεται. Οι σχέσεις που δημιουργεί και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα του χαρακτήρα του και του τι επιδιώκει να φτιάξει. Νομίζω περισσότερα από τα συγχαρητήρια για το Λαύριο πρέπει να πηγαίνουν σε εκείνον».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top