Πρώτη μάχη για Προμηθέα και Λαύριο

Πρώτο… αίμα για Λαύριο και Προμηθέα Πάτρας, που ρίχνονται στη μάχη των ημιτελικών των playoffs της Stoiximan Basket League, με το τζάμπολ του πρώτου αγώνα να είναι προγραμματισμένο για τις 21:00 (ΕΡΤ3).

Η ομάδα του Σερέλη, που τερμάτισε 2η στην κανονική περίοδο, «σκούπισε» τον Κολοσσό Ρόδου στα προημιτελικά (2-0) κι έφτασε τις 19 νίκες στα 21 τελευταία ματς του στο πρωτάθλημα!

Από την άλλη, οι Αχαιοί -3οι στη regular season- ζορίστηκαν λίγο παραπάνω στον πρώτο γύρο των playoffs, καθώς χρειάστηκαν 3ο παιχνίδι για να προσπεράσουν το εμπόδιο του Περιστερίου (2-1) κι ενώ ηττήθηκαν στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ροζ φύλλο αγώνα, με το Λαύριο να επικρατεί 75-72 εντός έδρας στις 20 Ιανουαρίου και τον Προμηθέα να «απαντάει» τρεις ημέρες αργότερα (23/1), αφού επιβλήθηκε 90-88 στην Πάτρα σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση.

Μάλιστα, η ομάδα της Μάκη Γιατρά δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας από το συγκρότημα του Σερέλη (6 στα 6).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο σύλλογοι θα τεθούν αντιμέτωποι στα playoffs, με τον Προμηθέα να «σκουπίζει» την ομάδα της ανατολικής Αττικής στα προημιτελικά της σεζόν 2017-18.

Από ‘κει και πέρα, είναι χαρακτηριστικό ότι στις 45 από τις 54 σειρές ημιτελικών προκρίθηκε η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας. Η τελευταία ομάδα που «έσπασε» αυτόν τον κανόνα ήταν ο… Προμηθέας, που απέκλεισε την ΑΕΚ το 2019 με 3-2.

Θυμίζουμε ότι η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες, ενώ το δεύτερο ματς της σειράς είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 22 Μαΐου (18:00) στην Πάτρα.

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top