Γκόντας: «Μακάρι να γίνει επαγγελματική η διαιτησία, αλλά…» (AUDIO)

Ο Σπύρος Γκόντας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Κόσμος των Σπορ” στην ΕΡΤ3.

Ο 54χρονος ρέφερι που ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή του από την διαιτησία μεταξύ άλλων δήλωσε για το παιχνίδι του Λαυρίου με τον Προμηθέα:

“Το μόνο λάθος που μπορώ να πω πως το έχει δει όλη η Ελλάδα είναι η αποβολή του Αγραβάνη. Έπρεπε, μετά τα δυο αντιαθλητικά να αποχωρήσει από το γήπεδο κι από τον πάγκο της ομάδας του. Αυτό δεν έγινε. Είναι ένα λάθος που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Δεν είμαι ο αρμόδιος να πω εάν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής”.

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: “Για να φτάσουμε στην επαγγελματική διαιτησία θα πρέπει να προηγηθούν και κάποια άλλα πράγματα. Δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί όμως μακάρι να μπορούσε. Σε όλους τους χώρους , σε όλα τα επαγγέλματα όταν αφιερώνεις χρόνο στην εκπαίδευση γίνεσαι καλύτερος”.

Για το ό,τι δεν έπαιζε στην Α1 τα τελευταία χρόνια: “Πήρε μια προσωπική απόφαση ο κ. Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Χωρίς να υπάρχει απόφαση του δ.σ. πήρε την απόφαση να αποκλείσει διαιτητές της Ευρωλίγκα με την δικαιολογία ότι στηρίζουν το Eurocup. Προσπαθήσαμε να βρούμε μια άκρη όμως δεχθήκαμε την κοροϊδία. Όταν πηγαίναμε στο γραφείο του μας έλεγε «θα πάω στην FIBA να λύσω το πρόβλημα». Όμως σε καμία άλλη χώρα δεν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο. Μόνο στην Ιταλία στην αρχή όμως σταμάτησε αμέσως. Προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ, δικαιωθήκαμε. Κι ενώ το ΑΣΕΑΔ μας δικαίωνε οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονταν. Έτσι προσφύγαμε και στα πολιτικά δικαστήρια θεωρώντας πως αυτή ήταν η μόνη λύση”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top