Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Περιστέρι

Ήταν μία σεζόν στην οποία «έπαιξε» σε πολλά ταμπλό. Έφτασε στον τελικό του 1ου Super Cup όπου ηττήθηκε από τον Προμηθέα, αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο BCL αλλά τέθηκε εκτός από την πρώτη φάση, έμεινε εκτός Κυπέλλου στα προημιτελικά από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ενώ στη Stoiximan Basket League αρκέστηκε σε μία θέση στην πρώτη εξάδα, έπειτα από διαδοχικές αλλαγές στον πάγκο και το ρόστερ του.

Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 12 ομάδων της Stoiximan.gr Basket League της σεζόν 2020-21 με το Περιστέρι. Τα πρόσωπα, τα ρεκόρ, οι αριθμοί και όσα άφησε η σεζόν του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Τι άφησε η σεζόν για το Περιστέρι;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 12 νίκες – 13 ήττες – 6η θέση.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ: Στις 28 Μαρτίου είδαμε ίσως το καλύτερο Περιστέρι της σεζόν. Οι αριθμοί παρουσιάζουν εκείνη την εμφάνιση στη Λάρισα ως την κορυφαία του. Νίκησε τη θεσσαλική ομάδα με 98-78 έχοντας 134 ranking που ήταν συνολικά η 7η καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Η νίκη και η καλύτερη, στατιστικά, εμφάνιση των «κυανοκίτρινων» ήρθαν με: 22/28 βολές, 20/33 δίποντα, 12/24 τρίποντα, 35 ριμπάουντ, 12 λάθη, 30 ασίστ, 10 κλεψίματα και δύο κοψίματα.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ: Η άλλη όψη του νομίσματος των 25 αγώνων του Περιστερίου στη φετινή Stoiximan Basket League ήταν ο τελευταίος από αυτούς. Ήταν ο τρίτος προημιτελικός των πλέι οφ, στις 17 Μαίου με τον Προμηθέα στο «Δ.Τόφαλος». Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν 36 ranking, που ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση της σεζόν και ηττήθηκαν με 86-58 έχοντας: 12/18 βολές, 17/37 δίποντα, 4/21 τρίποντα, 38 ριμπάουντ, 22 λάθη, επτά ασίστ και πέντε κλεψίματα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τρεις προπονητές πέρασαν από τον πάγκο του Περιστερίου στη διάρκεια της σεζόν. Αυτή άρχισε με τον Νίκο Παπανικολόπουλο με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία τον Νοέμβριο και μετά την 3η αγωνιστική της Stoximan Basket League στην οποία είχε δύο νίκες και μία ήττα. Τον διαδέχτηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης που ανέλαβε τον Νοέμβριο και έμεινε στο «τιμόνι» των «κυανοκίτρινων» ως τον Φεβρουάριο, κάνοντας την τέταρτη θητεία του στον πάγκο τους με ρεκόρ 5-5 στο Πρωτάθλημα.

Η σεζόν έκλεισε με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στην άκρη του πάγκου εκεί όπου μέτρησε τέσσερις νίκες και πέντε ήττες στη Stoiximan Basket League. Η εικόνα της ομάδας έκανε τους ανθρώπους της να πάρουν την απόφαση να ανανεώσουν μαζί του και για τη νέα περίοδο.

Ο ΜVP: Μέσα από το γκρουπ των 20 παικτών που αγωνίστηκαν φέτος με το Περιστέρι στη Stoiximan Basket League εκείνος που είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ranking ήταν ο Μάρβιν Τζόουνς με 388, αφήνοντας αρκετά πιο πίσω τον Τρε ΜακΛιν με 263 και τον Τεράν Πέτεγουεϊ με 209.

Με προϋπόθεση τη συμμετοχή στο 50% τουλάχιστον των αγώνων του Περιστερίου, οι τρεις με τους μεγαλύτερους μέσους όρους ήταν ο Τζόουνς με 15,52, ο ΜακΛιν με 10,52 και ο Γκουτιέρεζ με 8,79. Υπήρξαν και παίκτες με λιγότερα παιχνίδια αλλά μεγαλύτερο ranking, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 16,3, ο Γιάννης Αθηναίου με 11,3 και ο Στίβεν Γκρέι με 10,6.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Τρεις παίκτες του Περιστερίου ξεπέρασαν τους 200 πόντους και μοιράστηκαν τις πρώτες θέσεις της λίστας των σκόρερ της ομάδας στη Stoiximan Basket League. Πρώτος όλων ήταν ο Τρε ΜακΛιν με 278 ξεπερνώντας οριακά τον Τεράν Πέτεγουεϊ που είχε 276 με ένα παιχνίδι λιγότερο από τον συμπατριώτη του. Την τριάδα των απόλυτων αριθμών συμπλήρωσε ο Μάρβιν Τζόουνς με 228 πόντους.

Με βάση τους μέσους όρους ο Τεράν Πέτεγουεϊ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του φετινού Περιστερίου σημειώνοντας 11,5 πόντους ανά αγώνα. Πίσω του με 11,12 ήταν ο ΜακΛιν και ο Τζόουνς με 9,12. Από αυτούς που δεν έφτασαν το όριο του 50% των συμμετοχών, ψηλά σε μέσους όρους στο σκοράρισμα ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 12,8 και ο Στίβεν Γκρέι με 11,9.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Η κυριαρχία του Μάρβιν Τζόουνς δεν αμφισβητείται σε αυτήν την κατηγορία αφού ο Αμερικανός τελείωσε τη σεζόν έχοντας 173 ριμπάουντ Πρωταθλήματος. Αρκετά πιο πίσω ήταν ο δεύτερος της λίστας Τρε ΜακΛιν που είχε 129 και ακόμη πιο πίσω ο τρίτος Τεράν Πέτεγουεϊ με 65.

Σε επίπεδο μέσων όρων ο Τζόουνς μάζευε 6,92 ριμπάουντ ανά αγώνα έναντι των 5,16 του ΜακΛιν. Σε αυτά τα επίπεδα ήταν και οι μέσοι όροι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη με 5,5 και του Γιάννη Μπουρούση με 5,2.

Ο ΠΑΣΕΡ: Με το δεδομένο ότι κανείς από τους πόιντ γκαρντ που πέρασαν από το φετινό Περιστέρι, δεν έβγαλε ολόκληρη τη σεζόν στην ομάδα (Γκάντι, Γκουτιέρεζ, Μάντζαρης, Αθηναίου), ο κορυφαίος πασέρ της ήταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ που μέτρησε 51 ασίστ στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ. Τον ακολούθησε ο Τρε ΜακΛιν με 41 ασίστ ενώ 38 είχε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Η αντίστοιχη λίστα των μέσων όρων εμφανίζει στην κορυφή τον Αμπντούλ Γκάντι που έδινε 3,8 ασίστ σε καθένα από τα πέντε παιχνίδια που μέτρησε στη Stoiximan Basket League. Πίσω του ήταν με 2,7 ο Αθηναίου, με 2,5 ο Μάντζαρης και 2,4 ο Γκουτιέρεζ.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Οι 25 αγώνες του στη Stoiximan Basket League άφησαν για το Περιστέρι κάποιες ξεχωριστές επιδόσεις μιας βραδιάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top