Η… αναταραχή για τον Άρη και η χορήγηση των πιστοποιητικών

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι χορήγησε δικαίωμα συμμετοχής στις 11 ΚΑΕ που συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα, παρά τις… αντιρρήσεις της Επιτροπής Αδειοδότησης για τον Άρη.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή (αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΑΕΚ, Περιστέρι, Κολοσσού) ψήφισε αρνητικά για τον Άρη. Γιατί; Τα χρήματα για το άνοιγμα της εγγυητικής κατατέθηκαν στις 28 Ιουνίου και στις 29/6 εστάλη έγγραφο από την τράπεζα το οποίο έλεγε ότι τα χρήματα υπάρχουν και ξεκινά άμεσα η διαδικασία έκδοσης της εγγυητικής. Όμως αντί για τις 30/6, για γραφειοκρατικούς λόγους, η εγγυητική βγήκε με ημερομηνία 1/7 κι αυτό… κρίθηκε αρκετό για να ψηφίσει αρνητικά η Επιτροπή, παρότι υπήρχαν οι βεβαιώσεις.

Βέβαια, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, οι υπόλοιπες επτά ομάδες είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να μη χορηγηθεί πιστοποιητικό στον Άρη από τη στιγμή που τα χρήματα κατατέθηκαν εγκαίρως και παρουσιάστηκε η εγγυητική στη συνεδρίαση. Έτσι, με ψήφους 7-3, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την έγκριση.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ σε εφαρμογή της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Έλεγχος νομιμότητας του Κανονισμού του Άρθρου 105 ΠΑΡ. 4. Ν. 2725/1999».

Η διαδικασία Αδειοδότησης ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα και η ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική δυνατότητα των ΚΑΕ αυξάνοντας την διαφάνεια και την αξιοπιστία, να προστατευτούν οι πιστωτές και να συμβάλει στην εξυγίανση των ομάδων.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έλεγξε και επεξεργάστηκε τα στοιχεία που υπέβαλλαν οι ομάδες μετά από συνεχείς συνεδριάσεις τις τελευταίες 15 ημέρες και κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου.

Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μια αρνητική για την ΚΑΕ Άρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (2/7) συνεδρίαση του και ύστερα από αναλυτική διαδικασία αποφάσισε ομόφωνα για τις δέκα ομάδες και με ψήφους 7-3 για την ΚΑΕ Άρης να χορηγήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2021-22  στις 11 ΚΑΕ, οι οποίες μετείχαν στην Stoiximan Basket League 2020-21 και βάσει της κατάταξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα.

Δηλαδή στις εξής ΚΑΕ:

ΕΠΩΝΥΜΙΑΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΛΑΥΡΙΟ ΚΑΕ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ – ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΕ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 1971 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΕ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS ΚΑΕ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΙΩΝΙΚΟΣ BASKET KAE
ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003 ΚΑΕ

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΕ

 

Γ.Σ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

 

ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top