Νίκη με Ελληνικό Μπάσκετ…

 

Πολλοί είχαν προβλέψει ότι η Ελλάδα δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικά και μετά τις ηχηρές απουσίες 5 βασικών παικτών (Γιάννης – Θανάσης – Παπαπέτρου – Πρίντεζης – Παπανικολάου).

Πολλοί επίσης πανηγύρισαν όταν υπήρξαν δηλώσεις του προπονητή μας ότι θα παίξουμε άλλο μπάσκετ, από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τους Έλληνες παίκτες. Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά…

Κεφάλαιο Ρικ Πιτίνο: Ένας πανέξυπνος άνθρωπος, γεμάτος σε όλα τα επίπεδα (επιτυχίες – χρήματα – εμπειρίες), κίνητρο του είναι οι στιγμές και τα συναισθήματα που νιώθεις με κάθε νέα επιτυχία. Η μέθοδος του είναι η τέλεια διαχείριση των προσωπικοτήτων και για να γίνει αυτό χρειάζεται εμπειρία και ευελιξία στις επιλογές σου. Μπορεί να είχε δηλώσει ότι θα παίξει άλλο μπάσκετ αλλά δεν έχει εμμονές…

 

Όταν χρειάστηκε πήγε στην «πεπατημένη» της Ελληνικής Σχολής Μπάσκετ. Μια ευρωπαϊκή «πεπατημένη»… Και δικαιώθηκε…

Κεφάλαιο Αγώνας Ελλάδα -Τουρκία: Ξεκινάει η ομάδα μας πιεσμένη απο την αναγκαιότητα της νίκης του παιχνιδιού, παρασύρεται στο ρυθμό των Τούρκων, οι οποίοι μπαίνουν πολύ δυναμικά και σε υψηλό τέμπο καταφέρνουν να καλύψουν την αδυναμία έλλειψης βασικού πόιντ Γκαρντ, παίρνουν πολύ γρήγορα διψήφια διάφορα στο σκορ, η ελληνική ομάδα μοιάζει μπλοκαρισμένη σε άμυνα και επίθεση, με την είσοδο του Λαρεντζάκη “πετάει” ο Πιτίνο τον κατάλληλο παίκτη στην κατάλληλη στιγμή, έναν παίκτη με άγνοια κινδύνου, και ιδιοσυγκρασία να διακρίνεται στα δύσκολα, αυτή η κίνηση ξεμπλοκάρει την επίθεση μας και στην άμυνα το διάβασμα για να πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού, να πιέσουν οι Έλληνες τα Γκαρντ των Τούρκων, ώστε να επιβραδύνουν το ρυθμό και να δυσκολέψει η πρώτη πάσα από τον παίκτη που κατέβαζε την μπάλα.

Γύρισαν στην αρχή σταδιακά το μομεντουμ και όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε η ψυχολογία όλων των παικτών μας και έπεφτε αντίστοιχα των Τούρκων, οι οποίοι με εξαίρεση τον Κορκμάζ δεν απειλούσαν καθόλου πλέον.

 

Χρήσιμα συμπεράσματα:

Υπάρχει ελληνική σχολή μπάσκετ, όπως ισπανική σχολή (γρήγορος ρυθμός ) και Γιουγκοσλαβική σχολή (Σουτέρ). Η Ελληνική σχολή μπάσκετ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

  • πάθος (δίψα για διάκριση)
  • σκληράδα στην άμυνα (η επίθεση ξεκινάει από την άμυνα)
  • Ελεγχος ρυθμού (τακτική εκτός και εντός παρκέ )
  • αυτοπεποίθηση (δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, δεν υποτιμάει κανέναν)
  • πειθαρχία στο ρόλο κάθε παίκτη (χημεία συνόλου, ομοιογένεια)
  • πίστη στον συμπαίκτη (ΟΜΑΔΑ)

Καλή τύχη σε λίγο στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, την αγαπάμε και τη στηρίζουμε…

Τα λέμε σύντομα,

Πάτροκλος Ραϊλίδης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top