Μπαμ, ζιπ, αχ… στο ασπρόμαυρο recruiting, Νο 2

Έχει βασικό 2άρι, βασικό 3άρι, έχει σε μπακ… άσο, 2άρι και σέντερ, έχει 6ο γκαρντ (Ρούμογλου), έχει και 3ο άσο (αν πάρει διαβατήριο). Το 60% του βασικού ρόστερ είναι εδώ. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο μπροστά από τις περισσότερες ομάδες της Λίγκας, άσχετα αν αυτό σημαίνει πολλά ή και τίποτε.

Η ουσία είναι ότι ο σχεδιασμός προχωρά με καλό ρυθμό και λογικά στην έναρξη της προετοιμασίας ο Λυκογιάννης θα έχει μια πλήρη 12άδα. Απλά θα έχει αφήσει μια δύο κινήσεις για να δημιουργηθεί μια 14άδα, απαραίτητη για το δίπολο Ελλάδας Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ όμως θα χρειαστεί και μίνιμουμ τρεις Έλληνες 12άδας. Έναν σμολ φόργουορντ και δύο τεσσάρια (4-3άρι, 4-5άρι). Εδώ το πράγμα δυσκολεύει. Το αποθεματικό είναι λίγο, οι επιλογές ελάχιστες και οι ανάγκες μεγάλες.

Το Βasketplus είχε κάνει λόγο για επιλογή έκπληξη στο “3”, εννοούσε τον Ρογκαβόπουλο, αλλά ο νεαρός πως μπορεί να αποδεχθεί τόσο χαμηλή οικονομικά πρόταση, όταν στην ΑΕΚ φέτος έπαιρνε (?) εξαψήφιο νούμερο; Ο Λυκογιάννης (έκανε, ακούμε, ραντεβού με το νεαρό) φυσικά και θα επένδυε για μια χρονιά (είναι και η μανία μερικών νεαρών για το ΝΒΑ) στον Ρογκαβόπουλο, αλλά…

Εναλλακτικές δεν υπάρχουν πολλές στα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Μπακ απ του Κάρτερ με περιορισμένο κασέ. Σχίζας, Χριστοδούλου, προτάθηκε και ο άτυχος πέρσι Αρσενόπουλος… Εκτός και αν γίνει θαύμα και πειστεί ο… Γιαννόπουλος.

Ανάλογο πρόβλημα και στα μπακ απ στο “4”… Ναι είναι ο Τσαλμπούρης και ακόμα ο Καμπερίδης, ενώ σημειώθηκε και το όνομα του Καμαριανού. Βέβαια εδώ μπορεί να τρέξει και άλλο σενάριο με συνδυασμούς και ντόμινο.

Για παράδειγμα… Βασικός Κουζέλογλου στο “4”, ένας Αμερικανός πολύ φθηνός για μπακ απ και ένας Έλληνας από τους παραπάνω. Ή κλείνεις Σαχπατζίδη (δύσκολα Τσαϊρέλη με τόσο χαμηλό κασέ) και πας για δύο 4-3άρια (ένας ο Άντριτς λόγου χάρη), που ανά πάσα στιγμή να παίζουν και στο “3”, ελαφρύνοντας από κει τον προϋπολογισμό και διώχνοντας το άγχος της έλλειψης Ελλήνων σμολ φόργουρντ με χαμηλά κασέ.

Εννοείται ότι οι βασικές επιλογές στο “4” (αν αποφασιστεί οριστικά για Αμερικανό) και στο “5” θα καθυστερήσουν. Η κρούση στον Μάικ Τίμπι (29, 203) της Μπάιροϊτ έδειξε μια κατεύθυνση (για 4άρι), αλλά τα χρήματα ήταν αρκετά σε αντιδιαστολή με την προσφορά του (10.7π, 43%τρ, 4.8ρ, 1.4ασ, 1.2λ, 25΄) στην 10η ομάδα της Γερμανίας. Πέρα από ότι η θέση του είναι περισσότερο 4-5άρι… Ένας άλλος, σέντερ 2.03 που έπαιζε στην Γερμανία επίσης, έκλεισε προχθές στο Ισραήλ.

Λυκογιάννης και Νεραντζάκης έχοντας το 60% της 12άδας τους έτοιμο μπορούν πλέον να κάνουν τους συνδυασμούς που θέλουν ακόμα και με το μπάτζετ χαμηλό και την Ελληνική δεξαμενή (στο “3-4”)  σχεδόν στεγνή. Χρόνος και βάση πάντως υπάρχουν. Ειδικά αν το επόμενο 48ωρο πει οκ και ο Γκρίφιν. Όχι ότι μετά θα κάααααααααθονται, αλλά…

Ακούμε ότι το μισό μύριο της ΑΜΚ έγινε καπνός. Ένα μεγάλο μέρος δόθηκε ως διακανονισμός στο πρακτορείο ταξιδίων.

Σε μεταγραφικά… Ο Καράμπελας ακούγεται ότι συνεχίζει στη Λάρισα. Πώς και δεν ασχολούνται άλλοι; Κάτι υπάρχει.

Το κλείσιμο της Κίνας στους Αμερικανούς δημιουργεί ντόμινο μείωσης κασέ. Αυτοί που θα έρθουν Ευρώπη από κει θα έχουν μεγάλα συμβόλαια και οι πιο φθηνοί θα συμπιεστούν. Όπως φαίνεται ότι θα συμπιεστούν παιδιά (εδώ) που υπό διαφορετικές συνθήκες, θα είχαν γερά κασέ. Ρογκαβόπολος, Γιάνκοβιτς, Γκίκας, Μωραίτης, Λίνος, Αγραβάνης, Κατσίβελης…

Α και για να ξαναδούμε στον ΠΑΟΚ να μένουν δύο αλλοδαποί από την προηγούμενη σεζόν, πρέπει να γυρίσουμε στην χρονιά 1999-2000. Τότε είχαν παραμείνει από την προηγούμενη Κολντεμπέλα και Περάλ.

Δύο Αμερικανοί να μείνουν όμως για 2η σεζόν… ποτέ. Ένας ναι… Τελευταίος ήταν ο Γκος (2017-19). Είχε γίνει και με τον Μπάρλοου (1990-93), τον Κλάντον (2015-17), είχε γίνει και με τον Γκρέγκορι που όμως στο τέλος της πρώτης χρονιάς (2008-09) και λίγο πριν το τη λήξη της είχε φύγει για την Γαλλία και επέστρεψε την επόμενη (2009-10) μέχρι τέλους. Είχε γίνει και με τον… Λευκορώσο Στίγγερς (2011-13).

Ο τελευταίος αλλοδαπός που έμεινε από την αρχή μέχρι το τέλος σε δύο σερί χρονιές ήταν ο Γκετσέφσκι (2009-10, 2010-11), ενώ είχαν προηγηθεί ακόμα Μουλαομέροβιτς (2003-05), Ντιαρά (2007-09), Μοράλες (1997-99), Σάβιτς (1994-96).

Kάποιος πρώην χάρισε χρήματα σε Σαλονικιώτικη ΚΑΕ. Δεν ήταν κάνα μεγάλο ποσό. Σημαντικό πάντως… Λύθηκε έτσι μια παρεξήγηση. Υπήρχαν και papieren.

Σύντομα θα τα πούμε και για την Εθνική. Όχι για το αν απέτυχε στο Καναδά (τι να πουν γηπεδούχοι, Κροάτες, Λιθουανοί, Σέρβοι), αλλά για το χάλι του τελικού. Και σε ένα χάλι ομάδας φταίνε όλοι. Προπονητές και παίκτες… Ο Πιτίνο… εξαγνισμένος; WHY?

Να προβλέψουμε Ηλία (υπάρχουν δύο ε;);

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top