Σκουρτόπουλος: «Φίλαθλοι και ομάδα να προχωρήσουμε μαζί»

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ηρακλής:

 

«Να δημιουργήσουμε μια ομάδα με αρχές, με παίκτες που θα δίνουν το 100% στο παρκέ, θα καλύπτουν τα θέλω του κόσμου και να είναι αντάξια της ιστορίας του Ηρακλή»

O Θανάσης Σκουρτόπουλος ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Εθνική Ομάδα και πλέον είναι πλήρως αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις στον Ηρακλή.

Ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, για να προγραμματίσει όλες τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Φυσικά, οι συζητήσεις με τους υπόλοιπους συνεργάτες δε σταμάτησαν με σκοπό να είναι η ομάδα έτοιμη σε όλα τα επίπεδα για την περίοδο της προετοιμασίας σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος παραχώρησε μια αναλυτική συνέντευξη στο www.iraklis-bc.gr. Ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος για τη νέα σεζόν, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα.

-Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις για την επόμενη σεζόν και τι μπορεί να γίνει μετά την ανανέωση της συνεργασίας; Τι να περιμένουμε από αυτό που σχεδιάζετε με τη διοίκηση;

«Από τη μέρα που συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Δρακόπουλο ως τώρα για την ανανέωση της συνεργασίας μας έχει γίνει μία αρκετά καλή προεργασία όσον αφορά την αξιολόγηση, τον εντοπισμό και τις συζητήσεις με τους παίκτες που επιλέγουμε και μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα. Θέλουμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές μέσα στα πλαίσια του αγωνιστικού και οικονομικού πλάνου, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα να κάνει μια πετυχημένη χρονιά. Θεωρώ ότι στο διάστημα αυτών των τριών ημερών παρουσίας μου στη Θεσσαλονίκη είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε σε μια τάξη αρκετά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συμφωνίες με στόχους από την ελληνική και αμερικάνικη αγορά. Ο λόγος που καθυστερούμε είναι καθαρά πρακτικός και θέμα σιγουριάς, αφού θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με αρχές, με παίκτες που θα δίνουν το 100% στο παρκέ, θα καλύπτουν τα θέλω του κόσμου, να έχουμε καλούς αθλητές και όλοι μαζί στη διάρκεια της χρονιάς από την αρχή μέχρι το τέλος να υπάρχει ικανοποίηση από αυτά που θα γίνουν μέσα στο παρκέ».

-Κόουτς, έχει ήδη μικρό διάστημα παρουσίας από πέρσι στο Ιβανώφειο και στον Ηρακλή. Πόσο διαφορετική θα είναι η επόμενη σεζόν σε σχέση με την περσινή, τι μπορούμε να περιμένουμε και τι στόχοι μπορούν να τεθούν με δεδομένη την παρουσία του Ηρακλή σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Είναι νωρίς θα έλεγα για να τεθούν οι ακριβείς στόχοι πριν ολοκληρώσουμε στην παρούσα φάση τη σύνθεση του ρόστερ με δεδομένη την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του μπάτζετ και με ιδιαίτερο γνώμονα την ανάγκη να καλύψουμε και τις απαιτήσεις των φιλάθλων του Ηρακλή, που θέλουν μια ανταγωνιστική ομάδα ανάλογη της ιστορίας του Ηρακλή.

Η ομάδα θα έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με πέρσι, γίνεται μια προσπάθεια να οργανωθεί η ΚΑΕ καλύτερα σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο καλύτερα, ενώ σκοπός είναι να παρουσιάσουμε ένα σύνολο με συγκεκριμένη φιλοσοφία και αθλητικά χαρακτηριστικά, που θα παίζει γρήγορο μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση.

Άλλωστε, νομίζω αυτό το στυλ μπάσκετ είναι και το πιο ελκυστικό. Μέσα από τη δημιουργία της ομάδας και με βάση τους παίκτες που θα επιλεγούν σε όλες τις θέσεις, θα μπορέσουμε να θέσουμε και τους ακριβείς στόχους. Εννοείται η προσδοκία να προχωρήσουμε ένα σκαλί παραπάνω σε σχέση με πέρσι είναι αυτονόητος σκοπός, αφού είναι δεδομένη η φιλοδοξία από όλους για μια καλή πορεία».

-Η ομάδα πέρσι ξεκίνησε από το Basketball Champions League και μετά συνέχισε στο FIBA EUROPE CUP. Φέτος, θα συμμετέχει απευθείας στο FEC. Το σκεπτικό αυτό της απόφασης ποιο είναι;

«Έγινε συνειδητή επιλογή για την παρουσία της ομάδας στο FIBA EUROPE CUP. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση θα μπορέσουν να γίνουν προσεκτικά βήματα για να μπει ο Ηρακλής στο ευρωπαϊκό στερέωμα και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν νομίζω ότι είναι μια σωστή επιλογή. Είναι μια διαδικασία που θέλει αρκετή δουλειά, ξεκίνημα από μηδενική βάση με σκοπό ο σύλλογος να αποκτήσει τη δυναμική που πρέπει και στη συνέχεια μέσα από το ελληνικό Πρωτάθλημα θα ήταν το καλύτερο να μπορεί να διεκδικεί την παρουσία του στο Basketball Champions League. Αυτή είναι η λογική της επιλογής του FIBA EUROPE CUP και στην πορεία μέσα από χαμηλούς τόνους, σκληρή δουλειά και πρόγραμμα να μπορέσει ο σύλλογος να πάει ακόμη πιο πέρα, αν είναι εφικτό. Θα πρέπει φυσικά να είμαστε καλοί σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο επίσης, ώστε να καθιερωθεί η ομάδα στις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ».

-Ο κόσμος του Ηρακλή έχει λείψει τόσο πολύ από τις κερκίδες του Ιβανωφείου από τη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία. Αυτό που προβλέπεται ως τώρα από την Πολιτεία είναι η επιστροφή των φιλάθλων με συγκεκριμένο ποσοστό και συνθήκες, αλλά έστω και έτσι γνωρίζουμε πολύ καλά την ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Ποιο είναι το μήνυμα στον κόσμο, που αποτελεί βασικό στήριγμα όλα αυτά τα χρόνια;

«Πρώτα από όλα εγώ εύχομαι όλα τα τμήματα του Ηρακλή να επανέλθουν στη φυσική τους θέση και να εκπροσωπούν τον σύλλογο με τον τρόπο που ξέρουν και πρέπει. Δεν έχει σημασία αν είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ. Ο Ηρακλής είναι πολύ μεγάλο σωματείο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα του τμήματα σε όλα τα αθλήματα.

Μακάρι να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όσον αφορά εμάς, η είδηση πως θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα είναι πολύ μεγάλη χαρά. Όλοι γνωρίζουν τη δυναμική του κόσμου του Ηρακλή και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν μέσα στο γήπεδο. Εγώ θα ήθελα πραγματικά να μην δημιουργηθεί πρόβλημα μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν και να επιτραπεί έστω και σε μικρότερο βαθμό η παρουσία των φιλάθλων. Αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά άπαντες στον χώρο του μπάσκετ την ώθηση που δίνει ο κόσμος με την παρουσία του στο Ιβανώφειο στην ομάδα. Το ξέρουν και οι αντίπαλοι. Η απουσία του κόσμου δεν εξυπηρετεί κανέναν. Σε άδεια γήπεδα δεν μπορείς να απολαύσεις το μπάσκετ και αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του παιχνιδιού. Η επαφή με τον κόσμο είναι σημαντική, ένα παραπάνω όταν μιλάμε για τον Ηρακλή και τους φιλάθλους του. Μακάρι να τους έχουμε δίπλα μας, είναι η δύναμή μας. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα αλλάξει κάτι σε σχέση με τα μέτρα που θα υπάρχουν, οπότε ποντάρω στο γεγονός της επιστροφής του κόσμου, ώστε σε μια απαιτητική χρονιά φίλαθλοι και ομάδα να προχωρήσουμε μαζί για το καλό της ομάδας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top