Ενίσχυση του Λεύκιππου Ξάνθης με τον Γιώργο Μαυρογιάννη

Ο Λεύκιππος Ξάνθης ενισχύεται καθώς ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Γιώργο Μαυρογιάννη.

Ο Γιώργος Μαυρογιάννης είναι γεννημένος το 1992, έχει ύψος 1.94, και οι θέσεις  που αγωνίζεται είναι point guard και play maker. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 6 ετών στις ακαδημίες της Νίκη Βόλου, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2010, χρονιά στην οποία πέρασε φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.

Αγωνίστηκε στις εθνικές ομάδες Παμπαίδων, Παίδων, Εφήβων και Νέων.

Το 2010, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης και ως έφηβος κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων 2010/11.

Τις επόμενες δυο χρονιές 2011/13 επιστρέφει στη Νίκη Βόλου. Το 2011/12 αγωνίζεται στη Β εθνική και συμμετέχει στην άνοδο της ομάδας στην Α2 και την επόμενη χρονιά 2012/13 αγωνίζεται στην Α2.

Την σεζόν 2013/14 αγωνίζεται με τον Φίλιππο Βεροίας στην Α2 ενώ την επόμενη 2014/15 συνεχίζει στην Α2 με τον ΟΦΗ

Τη σεζόν 2015/16 αγωνίζεται  με την ομάδα των Πεύκων στην Α2 κατηγορία ενώ  την αγωνιστική περίοδο 2016/17 μετακομίζει στην Καρδίτσα στο πρωτάθλημα Β εθνικής, όπου συμμετέχει στην άνοδο της ομάδας στην Α2. Εκεί αγωνίζεται και τις επόμενες δυο χρονιές 2017 έως 2019 στην Α2.

Την αγωνιστική περίοδο 2019/20 υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στα Γιάννενα όπου και αγωνίζεται με την ομάδα στη Β εθνική και κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα.

Την σεζόν 2020/21 είχε μετακομίσει στα Τρίκαλα, στην Β εθνική, στην ομάδα του Αιόλου αλλά το πρωτάθλημα διακόπηκε

Από την ερχόμενη σεζόν 2021/22 θα αγωνίζεται με την φανέλα του Λεύκιππου  στην Β΄  εθνική κατηγορία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι  αγωνίστηκε τρεις σεζόν στο πρωτάθλημα Β εθνικής και έχει ισάριθμους ανόδους στην Α2 με τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Λεύκιππος κατάφερε και απέκτησε έναν παίκτη γεννημένο νικητή, με μεγάλη εμπειρία στον πρωταθλητισμό.

Στις πρώτες δηλώσεις του στο lefkipposbc.gr ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ξάνθη και θα αγωνιστώ για την ομάδα του Λεύκιππου.  Οι άνθρωποι του  έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μένα  και η συνεργασία μας ήταν μονόδρομος γιατί ο Λεύκιππος έχει θέσει  υψηλούς στόχους. Μου άρεσε η προσέγγιση που μου έκανε ο σύλλογος και στόχος μου είναι να αγωνιστεί με την ομάδα και σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top