Μπαμ, ζιπ, αχ… με TransferPlus και γκέλες

 

Μιλούν κάθε μέρα, ο ένας ξέρει τα χούγια του άλλου, είναι αυτοκόλλητοι. Λυκογιάννης και Γιάνκοβιτς έχουν ιστορία από τον Χολαργό. Ε, δεν είναι βέβαια οι μόνοι από εκείνη την ομάδα. Εκεί ήταν και ο Λοβ και ο Καμπερίδης ο μεγάλος, εκεί ήταν και ο Αγκμπελίς.

 

Μάλιστα ο “Λύκος” λίγο μετά την έλευση του στο Παλατάκι είχε ψάξει και τον Οκερέαφορ (έπαιζε και αυτός εκεί), ενώ θα είχε ενδιαφέρον να κάνει το ίδιο και με τον Καλλαϊτζάκη, επίσης Χολαργόπαιδο τότε.

 

Πρόσφατα πάντως κινήθηκε για 2άρι, αφού εκεί υπάρχει ένα… κενάκι. Όταν απορρίφθηκε ο 7ος ξένος και δεν θα υπήρχε Τέρνερ. Του βγήκε στην πορεία ο Βλάντο που ήθελε να παίξει στον ΠΑΟΚ με αυτόν τον κόουτς, μείωσε κασέ-ο Λυκογιάννης του είχε πει εδώ και καιρό να το σκεφτεί, εφόσον δεν θα είχε πρόταση να τον γεμίζει-και είπε το “ναι”.

 

Αυτό το 2ο σενάριο στηρίχθηκε στην προσθήκη ποιότητας αντί για το 1ο που ήθελε ποσότητα στην περιφέρεια. Για την ώρα δεν σκέφτονται άλλον γκαρντ, μπορεί να το κάνουν στην πορεία με Έλληνα χαμηλού κασέ. Έχει 2-3 που ταιριάζουν.

 

Και η συνέχεια; Αμερικανός στο “5”-ο Λύκος θα επέμενε για Τζάρβις Ουίλιαμς, αν στο 4 έκλεινε ο άλλος Γιάνκοβιτς, αυτός των 211 εκατοστών από Παρτίζαν-και ένας ακόμα εγχώριος ψηλός. Δύο επιλογές για “5” εξ ΗΠΑ έκαναν φτερά. Ο μεν Τζάρβις Ουίλιαμς (δεν έπαιξε ούτε σε ένα ματς στο ΤΒΤ) έκλεισε στην Ρίτας, ενώ ο Λέναρντ Φρίμαν που αρχικά ζητούσε 140 χιλ. δολάρια, πήρε περισσότερα και φαίνεται να πετά για Κορέα.

 

 

Ο Καμπερίδης ετοιμάζεται για τα 502 χιλιόμετρα προς Βορρά. Ήταν για επέμβαση κοιλιακών, τελικά πήγε συντηρητικά, τον τσέκαρε ο «Λύκος” στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και προφανώς τον φέρνει. Για τον Καμαριανό οι πληροφορίες που συνέλλεξαν διίστανται και έτσι καταστάλλαξαν.

 

Με 4άρια στα δύο μέτρα και μάλιστα μη αθλητικά, υποτίθεται οτι το τελευταίο μπακ απ θα πρέπει να πατά και στο “5”. Ο Καμπερίδης… δύσκολα. Κλασσικό 4άρι που δεν είναι και αθλητικό, αγκρέσιβ. Πέρσι ποσοτικά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα με 4 παίκτες να μπορούν να δώσουν χρόνο στο “5”, έστω και αν ποιοτικά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Φέτος θα έχει δύο ο κόουτς, Κάτι άλλο αντί του Μιχαήλ…; Υπάρχει; Τώρα δύσκολα…

 

Βάλε και το πρόβλημα ριμπάουντ από το 4άρι, βάλε και την έλλειψη 3ου άσου αν ο Λονγκ μείνει… Καναδός. Θεματάκια σε  μπάτζετ με ταβάνι πλέον τα 550 χιλιάρικα, αλλά μόνο τα δολάρια και τα γιούρο δεν ορίζουν πάντα τις επιλογές. Έστω και αν ο ΠΑΟΚ λογικά δεν δίνει αυτά τα χρήματα που ζητούν Τσαϊρέλης, Τσαλμπούρης, με τον 2ο να ταιριάζει στον Δικέφαλο αυτής της δόμησης από το “3” και πάνω.

 

Υπάρχει και λειψανδρία στο πάουερ φόργουορντ, στο μοντέρνο 4άρι, για αυτό και ο “Γουλφ” θα “ορμούσε” στον Μπιτς, αν τον έβλεπε στο δρόμο. Έκανε ζημιά σχεδιαστική, όταν είπε όχι στο ΠΑΟΚ.

 

Ρίχνοντας και μια ματιά στα γραφεία που εκπροσωπούν τους παίκτες του ΠΑΟΚ, βλέπεις την εταιρία που έχει τον Αντετοκούνμπο, να έχει σχεδόν το 50% της 12άδας. Κάνα 4-5άρι παίζει, ή είστε τόσο απασχολημένοι με τον Τζόνι στο Ουινσκόσιν; Ακόμα οι στιγμές ΠΑ-ΠΑ-ΠΡΕ όμως αργούν.

 

Στα άλλα κόλπα… Το Περιστέρι πίστευε οτι μπορούσε να κλείσει τον Γκίκα, παρουσιάζοντας του την συμφωνία με τον Γκρίφιν. Τελικά ο Μάλκολμ έμεινε Θεσσλονίκη και ο πρώην της ΑΕΚ έτρεξε να πει ΟΚ στον Προμιτέι για δύο χρόνια. Λένε για 200.

 

 

Τα δύο φιλικά με την Λάρισα τα είπαμε. Το μενού θα έχει και τουρνουά στην Καρδίτσα με παρόντα τον Προμηθέα (και την Λάρισα), καθώς και δύο τεστ με Κολοσσό στο Μουζάκι όπου θα προετοιμάζονται οι Ροδίτες και στο “Παλατάκι”.

 

Οι Τσέχοι της Νίμπουργκ (αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο BCL) έκλεισαν τον πρώτο τους Αυστραλό. Ένας 25χρονος στα 211 εκατσοτά ονόματι Γκακ. Ουσιαστικά είναι Σουδανός πρόσφυγας, γεννήθηκε στο ταξίδι της προσφυγιάς, καθ΄δόν μέσω Αιγύπτου για Αυστραλία.

 

Ο θείος του έπαιξε το 1996 στους Οκλαχόμα Σίτι…Ο ίδιος έπαιξε στην εθνική Αυστραλίας το 2017, ο μικρότερος αδελφός του Aκολντάχ ήταν με την Εθνική των καγκουρό u19, ενώ ένας άλλος αδελφός, ο Nτενγκ, παίζει επίσης στο NCAA.

 

Πάντως μεταξύ των προσφύγων από τον εμφύλιο του Σουδάν το μπάσκετ είναι συχνό χόμπι. Ο Μανούτε Μπολ, ο γιός του Μπολ Μπολ, ο Λούολ Ντενγκ…

 

Ο τελευταίος ήταν επίσης πρόσφυγας και μάλιστα έφυγε από την χώρα ταυτόχρονα με τους γονείς του Γκακ, ενώ τώρα οργανώνει κατασκηνώσεις για τους συμπατριώτες του. Έτσι όλο και περισσότεροι νέοι από το Σουδάν λαμβάνουν υποτροφίες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

 

Ο Γκακ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Βαπτιστών της Καλιφόρνια, με την ομάδα του οποίου προκρίθηκε στα πλέι οφ του Δυτικού NCAA Conference. Είχε μέσο όρο 13.5 πόντους, 10.2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.7 μπλοκ. «Μαμά είμαι επαγγελματίας» έγραψε στο τουίτερ τρισευτυχισμένος.

 

 

Αυτοί που παγίωσαν το 2.13 ως μέγεθος για τον Μάρβιν Τζόουνς μπορούν κάλλιστα να πουλήσουν ουίσκι σε Σκωτσέζικο αποστακτήριο.  Πάνω από 2.08… απίθανο.

 

Aκούσαμε οτι ο ΠΑΟΚ θα πάρει πάνω από 200 χιλ. ευρώ από διαφήμιση φανέλας (στοιχηματική εταιρία). Καλά είναι. Ειδικά τώρα που τον Αύγουστο ο Χατζόπουλος τελειώνει και με Γκάρετ και θέλει να έχει τελειώσει και με Σούλη. Οτι έμεινε από το 1.2 εκ.ευρώ του περσινού καλοκαιριού σε φυσικά πρόσωπα.

 

Είδαμε και λίγο εφηβικό. Η ΔΕΚΑ είναι δύο κλάσεις πάνω από τους άλλους τρεις. Δεν άρεσε ο ΠΑΟΚ. Τα παιδιά απλά παίζουν για να το ευχαριστιούνται. Έχασαν πολλά λέι απ, δεν υπήρχει κίνηση, πάσινγκ γκέιμ, σπέισινγκ, οργάνωση, συνεργασίες, επίδραση από τον πάγκο. Πολύ τσαπατσουλιά… Πολλά θες από 18χρονα έτσι; Σωστά αλλά στο Χατζηβρέττας τα έχει. Τι είναι αυτός; Μάγος;

 

Συμπέρασμα… Ούτε η κατάλληλη ομάδα σε αυτό το επίπεδο για να πάρει κούπα, ούτε παίκτες για να στελεχώσεις τη πρώτη ομάδα. Ε τότε; Μόνο αν ασχοληθεί ο Χατζόπουλος. Αλλά μην γίνει λάστιχο. Που έγινε δηλαδή… Παρασκευή βράδυ ήταν με τον Στεργίου στο γήπεδο για θέματα της ομάδας. Ψάχνει πάλι για κάνα Σου Κου με σκοποβολή καραμπίνας για να πάει με τον… εύστοχο υιό του.

 

Εκτός και αν αναλάβει ένας πρώην μεγάλος που σύντομα θα τον δούμε στα μέρη μας.

 

Ω ρε και ακούμε όνομα έκπληξη για την προεδρία στον ΑΣ ΠΑΟΚ… Ω ρε και ακούμε οτι ο ίδιος το σκέφτεται.

 

Σε άλλη ομάδα με brand name… Παράγοντας που στηρίζει χρόνια ήταν πρόθυμος να πληρώσει παλιά και νυν συμβόλαιο για παίκτη (πάνω από 50αρέα), αλλά του είπαν να τα σπρώξει σε άλλο τομέα πιο σοβαρό. Τόκανε. Με λιγότερα. Το θέμα ήταν ποιός του το ζήτησε. Αν τόκανε το αφεντικό, ο μπροστάρης, δύσκολα ο… σπρώχτης,

 

Προπονητής έχασε βασική δουλειά, γιατί-όπως ακούστηκε-την διαφήμισε. Τρομερός λόγος για να τον κόψεις. Εκτός αν τούπε το αφεντικό να μην μιλήσει πουθενά, πήρε υπόσχεση και η υπόσχεση δεν κρατήθηκε. Ε έτσι δημιουργείται θέμα επικοινωνίας με το καλημέρα.

 

Κάποιοι άλλοι έκαναν πρόταση σε παίκτη… για να μην έρθει. Και αν δεχόταν; Δύσκολα, γιατί είχε μεγαλύτερη, αλλά αν…;

 

Μάθαμε για ένα όρο συμβολαίου εδώ στην πόλη που θα ενεργοποιηθεί σε δύσκολη στιγμή.  Κατά 95% δεν θα έρθει αυτή η στιγμή, αλλά αν βγει το 5%, ούι, ούι…

 

Μπράβο σε όσους κρατικούς ευθύνονται για το οτι τη προσπάθεια του Πετρούνια την είδαν μόνο οι συναθλητές του και μερικοί Γιάπωνες. Μπράβο παιδιά, ευχαριστούμε που ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Και δεν τα βάζουμε με τους απλούς συναδέλφους ε; Τα κεφάλια… Και τη νοοτροπία.

 

Και αντί συγγνώμης… φταίει ο Χιροχίτο και ίσως ο Καγκάβα. Για ένα χρυσό παλεύει ολόκληρη χώρα και αυτό, αν έρθει, η ΕΡΤ, θα το προσφέρει μισό. Αλλά έχουμε Αυγενάκη στο Τόκυο. Μασάμε;

 

Γιατί αντέδρασαν στην Σερβία, ακόμα και οι ίδιοι οι φίλοι της Παρτίζαν; Αυτός ο καινούριος, ο Ντάλας Μουρ, το 2018 πήρε Αλβανικό διαβατήριο και έπαιξε και στην Εθνική. Ο νοών νοείτο…

 

Έχουμε και άλλα κουιζοειδή, αλλά πάει μακριά η βαλίτσα, οπότε από Δευτέρα Τρίτη…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top