Τόκιο 2021: Ανατροπή και τελικός για τους Αμερικανούς χάρη στον Ντουράντ – VIDEO

Σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, οι Αμερικανοί… πελαγοδρομούσαν. Η Αυστραλία τους είχε παρασύρει στο ρυθμό της, η αστοχία τους στο τρίποντο ήταν μεγάλοι και οι “Boomers” έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έπειτα όμως, το σκηνικό άλλαξε, καθώς η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, έπαιξε σαφώς καλύτερα, βρήκε τα μακρινά σουτ που έψαχνε και με μία τρίτη περίοδο, που θύμισε άλλες εποχές, εθνικής ομάδας ΗΠΑ, έφτασε τελικά, εύκολα στη νίκη.

Ο Ντουράντ είχε 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, με συμπαραστάτη του, τον Ντέβιν Μπούκερ που έβαλε 20 με 4/5 δίποντα και 3/4 τρίποντα, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Χόλιντεϊ, με 11 πόντους, 8 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Για τους Αυστραλούς, ο Μιλς είχε 15 πόντους, ο Έξουμ 14 και ο Λαντέιλ 11, αλλά όλοι τους, σίγησαν στο δεύτερο μέρος, όπως και ο Ίνγκλις, που είχε 7 πόντους στην αρχή και τελείωσε με 9.

Οι Αμερικανοί περιμένουν το νικητή του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα σε Γαλλία και Σλοβενία (14:00) στον τελικό, ενώ η Αυστραλία θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, με τον χαμένο του άλλου αγώνα.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, η Αυστραλία έλεγχε την κατάσταση. Οι Αμερικανοί ήταν ιδιαίτερα άστοχοι στα μακρινά τους σουτ και τα «Κανγκουρό» είτε με τον Έξουμ, είτε με το καλό διάβασμα του Μιλς, προηγήθηκαν μέχρι και με 11 πόντους (34-45).

Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, το σκηνικό άλλαξε. Οι ΗΠΑ μείωσαν σε 42-45 πριν την ανάπαυλα, με Μπούκερ και Τέιτουμ, να βοηθούν στο σκοράρισμα τον Ντουράντ (15π.) και στην τρίτη περίοδο, έκαναν ό,τι ήθελαν.

Ο Χόλιντεϊ ήταν εξαιρετικός στη δημιουργία, ο Ντουράντ έφτασε τους 23 πόντους κι από δίπλα του ο Μπούκερ είχε 18, με το επιμέρους σκορ των Αμερικανών στο τρίτο δεκάλεπτο, να φτάνει στο εντυπωσιακό, 32-10. Με τη διαφορά των 19 πόντων πλέον (74-55), στο τελευταίο δεκάλεπτο, έπρεπε οι Αυστραλοί να κάνουν ένα θαύμα.

Θαύματα στις μέρες μας δε γίνονται, οι ΗΠΑ με τον Γκρεγκ Πόποβιτς, να δίνει ανάσες σε βασικούς παίκτες του, κράτησαν την ίδια απόσταση κι έφτασαν άνετα στο τελικό 97-78

Δεκάλεπτα: 18-24, 42-45, 74-55, 97-78

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

https://youtu.be/9aaIofA5oY8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top