Σκορδίλης: «Ήταν γραφτό να επιστρέψω στον Ηρακλή ύστερα από 16 χρόνια»

Ο Γάιος Σκορδίλης αποτελεί το νέο απόκτημα του Ηρακλή, με τον έμπειρο σέντερ να επιστρέφει στον «Γηραίο» ύστερα από 16 χρόνια και τα πρώτα του βήματα με την πορτοκαλί μπάλα.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στον Ηρακλή, μετά από τόσα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει πότε πέρασαν. Στη διάρκεια αυτών των ετών, βρέθηκα κι άλλες φορές κοντά στην επιστροφή μου. Εν τέλει ήταν γραφτό να γίνει τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ανυπομονώ να έρθω στη Θεσσαλονίκη και να προπονηθώ πάλι στο Ιβανώφειο. Είναι κάτι, που φέρνει στο μυαλό μου ωραίες αναμνήσεις και νοσταλγία από την εποχή, που ήμουν έφηβος και μέλος της ομάδας» ήταν τα πρώτα λόγια του Σκορδίλη ο οποίος συνέχισε:

«Ο λόγος που με οδήγησε να πάρω την απόφαση, να έρθω στον Ηρακλή, είναι ότι όλοι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, πως κάτω από τη διοίκηση του κ. Δρακόπουλου γίνεται σοβαρή δουλειά. Κι επίσης φαίνεται, ότι ο κόουτς Σκουρτόπουλος προσπαθεί να δημιουργήσει μια μαχητική ομάδα και είναι κάτι, στο οποίο θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ. Η ομάδα φέτος έχει πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ της. Όταν γίνεται αυτό, το ζήτημα είναι να βρεθεί χημεία. Αυτό μπορεί να έρθει μόνο, μέσα από τη δουλειά και τις προπονήσεις”, εξήγησε και συμπλήρωσε: “Μιλώντας με τον κόουτς Σκουρτόπουλο, μου είπε ότι δίνουν μεγάλη σημασία στο να έρθουν παίκτες, που θα συνδυάζουν καλό χαρακτήρα και ποιότητα στο παρκέ. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους, που θα τεθούν».

Για τον ελληνικό κορμό που δημιουργεί ο Ηρακλής είπε ότι «η ομάδα έχει δώσει έμφαση στο ελληνικό στοιχείο κι έχει αποκτήσει κάποια παιδιά, που είναι σε πολύ καλή μπασκετική ηλικία, όπως είναι ο Κουζέλογλου, ο Παπαδάκης και ο Αγραβάνης. Είναι πολύ καλοί παίκτες κι έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Εγώ και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, ως μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο έμπειροι, θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα τους και να τους βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, να εξελιχθούν και να προσφέρουν στην ομάδα» ενώ στάθηκε και στους στόχους της ομάδας:

«Να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στη βαθμολογία και να κάνουμε μια καλύτερη πορεία από την περυσινή. Το σίγουρο είναι πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, διότι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύνατο, όπως φαίνεται από τις κινήσεις των ομάδων, οι οποίες έχουν δυναμώσει αρκετά. Εμείς έχουμε και τη συμμετοχή μας στο FIBA Europe Cup, στο οποίο παίρνουν μέρος αρκετές καλές ομάδες. Ελπίζω να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται».

Όσο για τον κόσμο του Ηρακλή; «Κάτι που ήταν ολοφάνερο ότι έλειψε πέρυσι στον ΗΡΑΚΛΗ, ήταν το γεμάτο Ιβανώφειο και ο κόσμος της ομάδας. Ένα πλεονέκτημα, που έχει η ομάδα, έναντι άλλων ομάδων, με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς, είναι η έδρα μας κι ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά με την πανδημία, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας για να γίνει το Ιβανώφειο η έδρα, που όλοι ξέρουμε και να γνωρίζουν όλες οι ομάδες ότι δεν θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα”, υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας: “Όταν το γήπεδο μας είναι γεμάτο, η ομάδα μας είναι σαν να παίζει με έναν παίκτη παραπάνω. Ανυπομονώ να το ζήσω, έχοντας τον κόσμο με το μέρος μου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top