LivePlus: Η συνέντευξη Τύπου του Β.Λιόλιου για την ΕΟΚ

Ο Βαγγέλης Λιόλιος αναμένεται να κάνει σήμερα σημαντικές ανακοινώσεις στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της ΕΟΚ (12:00).

Πέρα από τις προγραμματικές δηλώσεις του, αναμένεται να τοποθετηθεί επισήμως για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα. Κατ’ αρχάς, για το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή. Η συμφωνία με τον Δημήτρη Ιτούδη είναι δεδομένη για το Ευρωμπάσκετ του 2022, με την ΤΣΣΚΑ αν δεν έχει ήδη εγκρίνει τη συνεργασία να αναμένεται να το κάνει. Όσο για τα «παράθυρα», τα ονόματα των Στέφανου Δέδα και Σωτήρη Μανωλόπουλου έχουν ακουστεί πως θα αναλάβουν δράση από το Νοέμβριο, για τα πρώτα παιχνίδια προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ θα είναι και στο τιμ του Ιτούδη στο Ευρωμπάσκετ. Είναι άγνωστο αν θα υπάρξει σήμερα επικύρωση των συμφωνιών, καθώς ίσως ακόμη δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Από εκεί και πέρα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Χριστοδούλου εγκαταλείπει την ενεργή παρουσία του στην Ευρωλίγκα και θα ηγηθεί της νέας ΚΕΔ, που θα είναι τριμελής. Ο ίδιος αναμένεται να επιλέξει τους συνεργάτες του, με τους Μπήτη και Μπουζάκη να ακούγεται πως θα τον πλαισιώσουν. Η νέα ΚΕΔ θα αναλάβει άμεσα δράση, εν όψει της έναρξης και της Stoiximan Basket League. Μάλιστα στο νέο πλάνο προβλέπεται ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου και αξιολόγησης των διαιτητών/παρατηρητών σε όλες τις κατηγορίες, ώστε να επιβραβεύονται όσοι ανταποκρίνονται και να… υποβιβάζονται όσοι κρίνονται ανεπαρκείς.

Στη συνέντευξη Τύπου αναμένονται νέα για τα οικονομικά της ομοσπονδίας, καθώς η νέα διοίκηση είναι σε συζητήσεις για νέους χορηγούς, ενώ θα υπάρξουν επίσης ανακοινώσεις για τη χρηματοδότηση των σωματείων.

Ειδικά αναφορά αναμένεται να γίνει τόσο στο μπάσκετ Γυναικών, όσο και στο 3×3, όπου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, όπως επίσης και στα αναπτυξιακά προγράμματα. Τέλος, στα πλάνα του νέου προέδρου είναι να αρχίσει η δημιουργία ενός μουσείου μπάσκετ στην Ελλάδα, όπου θα στεγαστούν «κειμήλια» και αναμνήσεις από τις κορυφαίες στιγμές του αθλήματος στη χώρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top