Η Πάτρα έδειξε τον δρόμο και την… ανάγκη επιστροφής Λοβ, “Καμπε”

 

 

 

Facts στην Πάτρα

-Στα τελευταία τρία λεπτά του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 16 πόντους.

-Στην 4η περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε 4/17 σουτ, εκ των οποίων 0/7 τρίποντα και 4 μόλις ριμπάουντ.

-Στο 1ο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε 17/30 σουτ και στο 2ο 11/29. Aνάλογα οι Πατρινοί είχαν 15/31 σουτ στο 1ο 20λεπτο και στο 2ο… 14/25.

 

-Ο Δικέφαλος από τα +6 ριμπάουντ στο 20λεπτο τελείωσε το ματς με -2. Οι Πατρινοί πήραν 8 περισσότερα στο 2ο 20λεπτο.

-Τα 4 (και πολύ ποιοτικά) ασόδυα του Κασιμίρο είχαν 18 ασίστ. Τα μόλις δύο του ΠΑΟΚ… πέντε (ο Τολιόπουλος σε 23 λεπτά είχε… μηδέν ασίστ, αλλά και 1/8 σουτ, πέρα από την γενική λειτουργία του).

 

Κι όμως ο ΠΑΟΚ με τα παραπάνω, την κούραση, τις σοβαρές ελλείψεις αλλά και τις δομικές ατέλειες κατάφερε να βάλει πολύ δύσκολα στον υπερπλήρη, ποιοτικότερο και ξεκούραστο Προμηθέα. Αυτό είναι ένα καλό νέο για τη συνέχεια. Με σωστή τακτικά συμπεριφορά (ανάλογα και με το τι διαθέτεις, ε;), ρυθμό, σουτ ενστίκτου, ορισμένες (περισσότερες από τις δύο πρώτες επίσημες μάχες) συνεργασίες ήταν εκεί, έστω και αν υπέφερε στο Πατρινό πάσινγκ γκέιμ με τις σερι έξτρα πάσες και στα πικ εν ρολ που όμως χαρακτηρίστηκαν από την τσαπατσουλιά των καλών ψηλών του Προμηθέα. Ειδικά του ογκώδη Γκραντ που όμως κινήθηκε με μεγάλη άνεση κόντρα στον αδύναμο Τζόουνς ή στον άπειρο Ογκμπέιντε.

 

Και παρά το οτι ο Ντι Λεο τα βρήκε σκούρα με Μάιλς, Αγραβάνη. Όπως και ο Κάρτερ με Ρογκαβόπουλο…

 

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει νέα αρχή με τον Ηρακλή. Και αν τη κάνει, δεν σημαίνει οτι τα αγωνιστικά του προβλήματα θα έχουν λυθεί. Ο Λυκογιάννης δεν φαίνεται να ανησυχεί για την φανερή έλλειψη 2ου χειριστή σε ρόλο “1” (όταν πάει στο πάγκο ο Γκρίφιν, η ομάδα εμφανίζει σοβαρά προβλήματα, αφού και το βάρος που δίνεται στον Χριστοδούλου, ο παίκτης δεν το αντέχει, χωρίς βέβαια να είναι αυτός υπεύθυνος), θεωρώντας οτι η επιστροφή Λοβ, Καμπερίδη θα δώσει λύσεις σε αυτό το κομμάτι.

 

Αντίθετα ο κόουτς του ΠΑΟΚ φαίνεται οτι στο βάθος του μυαλού του δεν θα έλεγε κάποια στιγμή “no” σε διαφοροποιήσεις εντός ρακέτας (προβληματισμός για Ογκμπέιντε, αλλά αυτός είναι το θέμα, όταν τα δύο πιο κλασσικά 4άρια της ομάδας φαίνεται να μην υπάρχουν;). Για την ώρα δεν διαπραγματεύεται για αυτούς που έφερε να σουτάρουν, περιμένοντας την προσαρμογή τους, αλλά και γιατί η ΚΑΕ δεν γίνεται τώρα να μπει σε οικονομικές “διαδικασίες” με  βασικούς. Αρκεί βέβαια να γίνει πιο γρήγορη η ομάδα και αυτοί που ήρθαν να σουτάρουν… να το κάνουν. Να τους βοηθήσει και η ομάδα σε αυτό.

 

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα τι βλέπει τώρα ο καθένας (που μπορεί να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα και την λογική) στην ομάδα έχουν κάθε δίκιο και δικαίωμα να θέλουν να δουν σε 2-3 παιχνίδια την ομάδα πλήρη. Και με Λοβ, Καμπερίδη υγιέστατους… Η ομάδα καλείται να δώσει 5 ματς σε λίγες μέρες και κινδυνεύει στα 4 να μην έχει δύο βασικότατους γκαρντ. Πόσο εύκολα να κριθεί;

 

Να δοκιμάσουν το πλάνο πάνω στο οποίο δομήθηκε (με ότι είδους αντίρρηση έχει ο καθένας ειδικός και μη) η ομάδα. Και κακά τα ψέμματα το πλάνο είναι αρκετά διαφορετικό από πέρσι. Μόνο κοινό σημείο; Η ποσοτική έλλειψη “ασόδυων”, απαραίτητα φέτος για τα δύο… καρπούζια (Ελλάδα, Ευρώπη).

 

Και τέλος περί διαιτησίας… Οι τρεις “γκρι” και ειδικά ο “πολύς” Παπαπέτρου φρόντισαν σε ορισμένα σημεία του αγώνα να στηρίξουν την προσπάθεια των γηπεδούχων. Σπόρια μεν, μεγάλα σπόρια δε… Ειδικά στο 73-70 δεν γίνεται να αγνοείς το φάουλ στον Γιάνκοβιτς. Ο νέος πρεζιντέντε της ομοσπονδίας δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια, έργα πρέπει να κάνει για να αλλάξει τη μενταλιτέ των διαιτητών. Άντε όμως να πείσεις τον απλό φίλαθλο οτι δεν υπάρχει ταύτιση των δύο ιδιοτήτων του. ΕΟΚ (άρα διαιτησία) και Προμηθέας…

 

Με το έτσι θέλω, όπως υποστηρίζουν στην ΚΑΕ, δύο τεχνικές ποινές, ένα ντσικαλιφιέ, 4 βολές, η μπάλα στον Προμηθέα, να η διαφορά σε κρίσιμο σημείο. Και θα βγει ο εν λόγω διαιτητής να κοκορεύεται οτι “έριξε” τρεις τεχνικές σε μια φάση στον ΠΑΟΚ, με την δικαιολογία των “ανάρμοστων” αντιδράσεων. Δεν θα το κάνει ποτέ στο μέλλον. Τι λέτε κύριε Λιόλιο θα το ξανακάνει; Ίσως σε άλλο ένα (απρόσμενα) δύσκολο ματς του Προμηθέα, ή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

 

*«Είδατε όλοι τι έγινε, τα έδειξε η τηλεόραση, είδαμε τι έγινε στην Πάτρα…”. Αλήθεια… είδαν και άκουσαν όλοι τι έγινε; Μάλλον όχι… Θα μπορούσαν πολλοί όμως να δουν και να ακούσουν (έστω πολύ περισσότερο…), αν στελέχη της ομάδας έκαναν το κόπο να επικοινωνήσουν, απαντώντας στις αλλεπάλληλες προσπάθειες μας. Αδιαφόρησαν. Το οτι αδίκησαν την προσπάθεια του κόσμου (του ΠΑΟΚ κι όχι μόνο) να μάθει, προφανώς δεν το κατάλαβαν. Καλό χειμώνα… βαρύ.

 

*Λοβ και Καμπερίδης δεν θα παίξουν, όπως όλα δείχνουν την Τρίτη. Θα περάσουν από ιατρικά τεστ όμως την ίδια μέρα, ώστε να φανεί αν υπάρχουν ελπίδες για το ντέρμπι με τον Ηρακλή. Για την ώρα φαίνεται οτι οι πιθανότητες είναι περισσότερες για τον Καμπερίδη, καθώς το αιμάτωμα στο πέλμα υποχωρεί. Και όσο σε ένα “στριμωγμένο” ρόστερ (και μπάτζετ) λείπουν δύο βασικοί, είναι λογικό να επηρεάζεται όλη η λειτουργία της ομάδας, όσα δομικά προβλήματα και αν υπάρχουν για να αποτελέσουν θέμα συζήτησης. Και υπάρχουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top