Μπέντα: Κόβει την ανάσα η ιστορία του ΠΑΟΚ στους διαδρόμους του γηπέδου

 

 

Οι χαμένοι της πρώτης αγωνιστικής κοντράρονται στο Παλατάκι αύριο. ΠΑΟΚ και Νίμπουρκ θα προσπαθήσουν να πετύχουν την παρθενική τους νίκη στον όμιλο για να εξυπηρετήσουν ο καθένας τους δικούς τους στόχους.
“Είναι σημαντικό να κερδίσουμε και θα τα δώσουμε όλα γιατί αν αρχίσουμε με 0/2 θα είναι δύσκολα να επιστρέψουμε” σχολίασε ο Πετρ Μπέντα, ενώ ο συμπαίκτης του Λούμπoς Κοβάρ πρόσθεσε:

 

“Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, κανείς δεν θέλει να αρχίσει με 0/2. Θα έχουμε πίεση, στον ΠΑΟΚ θα έχουν μεγαλύτερη γιατί παίζουν εντός έδρας, αλλά για μας θα είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στο σπίτι μας με νίκη εκτός έδρας”.

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Νίμπουρκ γίνεται λόγος για την μάχη του ΠΑΟΚ στην Βοσνία και το πως έχασε στην 4η περίοδο διαφορά 12 πόντων. Ακόμα αναφορά υπάρχει για Γκρίφιν, Κάρτερ, Ντι Λέο, Ογκμπέιντε και για τον Γιάνκοβιτς με την λογική οτι ήταν παίκτης της ΑΕΚ στις πρόσφατες κόντρες με την μόνιμη Τσέχικη πρωταθλήτρια. Τονίζεται ακόμα οτι ο ρόλος του Ογκμπέιντε είναι σημαντικός σε περίπτωση που δεν παίξει ο Τζόουνς λόγω τραυματισμού, ενώ φυσικά και γίνεται λόγος για τα προβλήματα του Λοβ…

 

Η Νίμπουρκ δεν έχει μαζί της τον διεθνή Κριζ (προέρχεται από επέμβαση στο γόνατο) και τον Τούμα που διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ακόμα εκτός μάχης είναι (σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο) και ο Γκιμπς αλλά αυτός; έχει αντικατασταθεί με τον πολύ ποιοτικό γκαρντ Ρος.
“Θα είναι σκληρό ματς, γρήγορο, όπως και με την Γαλατά. Έχουν δυνατούς πίβοτς(!), οπότε θα γίνουν πολλές μάχες στο καλάθι. Πρέπει να σταματήσουμε τον Ογκμπέιντε (!) που ήταν MVP στην Κυπριακή Λίγκα. Δεν πρέπει να τον αφήσουμε να πάρει επιθετικά ριμπάουντ και να κάνει λέι απ” τόνισε ο Κοβάρ, που μάλλον θέλησε να αποπροσανατολήσει…

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Νίμπουρκ αναφέρεται οτι είναι η πρώτη ιστορικά κόντρα των δύο ομάδων στην Ευρώπη, αλλά και το οτι στο παρελθόν η Τσέχικη ομάδα έχει αντιμετωπίσει ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Άρη, τον οποίο και κέρδισε εκτός έδρας. Μοναδική ήττα στις έξι μάχες τον Γενάρη του 2017 στην χιονοθύελλα που κτύπησε την Θεσσαλονίκη… “Θυμάμαι τα τρία ματς στην Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι και το όταν έπρεπε να πάρουμε το λεωφορείο από την Αθήνα μέσα σε χιονοθύελλα και να φτάσουμε λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι” σχολίασε ο παλαίμαχος Μπέντα.

 

Και η αναφορά στο ματς συνεχίζεται… “Ο ΠΑΟΚ όμως είναι πιο δυνατός οργανισμός από τον Άρη. Είναι δύο πρώην πρωταθλητές που ειδικά την δεκαετία του 90 ήταν μέσα στις κορυφαίες Ελληνικές ομάδες. Μεταξύ άλλων ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, πρωταθλητής στο ΝΒΑ, έπαιξε στον ΠΑΟΚ, που δύο φορές ήταν μέσα στις 4 κορυφαίες ομάδες της Γιούρολιγκ (!)”. “Αυτή η ομάδα έχει μακρά παράδοση. Βρίσκεται σε κάμψη τώρα αλλά ανεβαίνει ξανά. Η ιστορία στους διαδρόμους του γηπέδου μου έκοψε την ανάσα” τόνισε ο Μπέντα, που κατέληξε για το ματς: “Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι, που θα είναι σκληρό, κάτι διαφορετικό απότι στην Τσέχικη Λίγκα. Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στους ξένους του. Περιμένω με ανυπομονησία το παιχνίδι, θα είναι το πρώτο ανάμεσα στις δύο ομάδες ιστορικά. Ελπίζω να υπάρξει θερμή ατμόσφαιρα, γιατί απογοητεύτηκα για αυτό στην Τουρκία, όπου περίμενα περισσότερους οπαδούς στην κερκίδα. Ελπίζω να υπάρχει γεμάτο γήπεδο αύριο…”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top