Έφθασε στο… ζενίθ στο 4ο δεκάλεπτο! VIDEO

Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τη Ζενίτ στη φετινή Euroleague και επιστροφή στις νίκες, έπειτα από την κακή παρένθεση στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να κάνει το καθήκον του και να ανέβει στο 3-1, ατενίζοντας πλέον από καλύτερη θέα το μέλλον. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Τζόρνταν Μίκι (18π, 4ρ), Άλεξ Πόιθρες (14π, 6ρ), Κόνερ Φράνκαμπ (12π) και Τζόρνταν Λόιντ (7π, 11ασ).

Στον αντίποδα, η Μπάγερν αποχαιρετά την διαβολοβδομάδα και την Ρωσία με δύο ήττες, που προήλθαν από δύο άσχημες τελευταίες περιόδους. Μετά την ήττα στο Καζάν, οι Βαυαροί ηττήθηκαν και στην Αγία Πετρούπολη και πλέον έπεσαν στο 0-4. Ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα, που σίγουρα αλλάζει τους στόχους της σεζόν. Για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ξεχώρισαν οι Νταρούν Χίλιαρντ (24π) και Κόρεϊ Ουόλντεν (20π, 7ασ).

Φανταστικό ήταν το ξεκίνημα της Ζενίτ και στις δύο άκρες του παρκέ, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Ο Μίκι ήταν «καυτός» και με οκτώ δικούς του πόντους έφερε το 8-0 στα πρώτα δύο λεπτά. Το σερί των Ρώσων έφθασε μέχρι και 13-0 με τρίποντο του Κουλάγκιν και δίποντο του Γκουντάιτις, κρατώντας στο μηδέν για σχεδόν πέντε λεπτά την Μπάγερν, η οποία βρήκε στόχο με μακρινό σουτ του Ντζέντοβιτς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν το διψήφιο προβάδισμα, παρά το γεγονός ότι οι Βαυαροί αφυπνίστηκαν, καθώς οι συνεργασίες των Λόιντ-Μίκι δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Κάπως έτσι ήρθε το 27-10 στο 8’ και χρειάστηκε να έρθει από τον πάγκο ο Χίλιαρντ για να μαζέψει κάπως τα πράγματα και το δεκάλεπτο να κλείσει στο 31-16.

Με… φόρα μπήκε στη δεύτερη περίοδο η Μπάγερν, η οποία συνέχισε το καλό της διάστημα και με καλάθια των Χίλιαρντ και Σίσκο μείωσε σε 31-20 στο 11’. Ωστόσο συνεχόμενα λάθη των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι στη συνέχεια βοήθησαν τη Ζενίτ να ανεβάσει τη διαφορά ξανά στο +15 (35-20), 6:39 πριν το ημίχρονο. Ο Ουόλντεν ανέλαβε δράση για τους Βαυαρούς, που με 9-3 επιμέρους σκορ μείωσαν μετά αρκετή ώρα σε μονοψήφιο αριθμό (38-29, 16’). Από τη γραμμή των βολών οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις για να βρεθούν στο 43-30 στο 19’. Στα τελευταία 44 δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους η Μπάγερν πέτυχε πέντε πόντους με τους Ρούμπιτ και Χάντερ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-35.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλάθι του Γκουντάιτις, το οποίο επανέφερε το διψήφιο προβάδισμα (45-35) για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Η Μπάγερν ήταν εμφανέστατα διαφορετική σε σχέση με την αρχή κι αυτό δεν άργησε να φανεί. Με προσωπικούς του πόντους ο Ουόλντεν έφερε τους Βαυαρούς στο -5 (45-40) στο 22’. Μεσολάβησε ένα δίποντο του Κουλάγκιν και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 10-0, φθάνοντας συνολικά στο 15-2. Μεγάλα τρίποντα του Ουόλντεν και σημαντικές βοήθειες από τους Χίλιαρντ και Τόμας, έδωσαν για πρώτη φορά το προβάδισμα στη γερμανική ομάδα με 47-50 στο 26ο λεπτό. Οι Λόιντ και Φράνκαμπ προσπάθησαν να λύσουν το επιθετικό πρόβλημα που εμφάνισε η Ζενίτ, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Χίλιαρντ. Ο Αμερικανός πέτυχε τρία συνεχόμενα τρίποντα και έκανε το 52-59 στο 29’. Μάλιστα, Μπάγερν έφθασε ακόμη και στο +8 (52-60) με βολή του Ουέιλερ-Μπαμπ, πριν ο Πόιθρες διαμορφώσει το 54-60, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Αναγκαστικά το παιχνίδι σκλήρυνε αρκετά και η έμφαση δόθηκε στην άμυνα. Αρνητικός πρωταγωνιστής για την Μπάγερν στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ο Τόμας, όπου έκανε αντιαθλητικό φάουλ και έχασε κάποια σουτ. Έτσι η Ζενίτ πλησίασε σε 58-60, 8:22 πριν το φινάλε. Με βολές βρήκε στόχο και ο Χίλιαρντ, που έκανε το 58-62, αλλά η αστοχία των συμπαικτών του στα σουτ εντός παιδιάς κόστισε. Κάπου εκεί ο Ζούμπκοφ έγινε ξαφνικά πρωταγωνιστής για τη Ζενίτ. Αρχικά μείωσε με τρίποντο σε 61-62 και στη συνέχεια από τη… γραμμή της φιλανθρωπίας έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού με 64-62 στο 35’. Αν και καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει εύκολο σκορ, οι γηπεδούχοι είχαν τους τρόπους να διατηρούν ένα μαξιλαράκι πέντε πόντων (68-63, 70-65, 72-67), το οποίο εκμεταλλεύτηκαν για να φθάσουν ακόμη και στο +9 (77-68) λίγο πριν το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 31-16, 43-35, 54-60, 79-71

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top