Λυκογιάννης: Όλη την εβδομάδα λέγαμε οτι έπρεπε να τους βγάλουμε τα συκώτια

Ο Άρης Λυκογιάννης πέτυχε την πρώτη Ευρωπαϊκή νίκη στην καριέρα του και μετά από το σχετικό… μπουγέλωμα, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, προσθέτοντας:

 

“Παίξαμε καλά, είμασταν πρώτη φορά όλοι μαζί και είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε χωρίς αγώνα στην Μπάσκετ Λιγκ. Ξέραμε οτι η Γαλατά ξόδεψε ενέργεια πριν 48 ώρες, είχε και ταξίδι, τους πιέσαμε ειδικά τους γκαρτ, κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα στα τελευταία 3 δεκάλεπτα, ευστοχήσαμε σε κρίσιμα σουτ και κερδίσαμε δίκαια” σημείωσε ο Λυκογιάννης που συνέχισε…

 

“Η ομάδα δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της, είχε απουσίες στα προηγούμενα μας, φάνηκε με την επιστροφή των δύο παικτών και τι μπορούν να δώσουν. Παίξαμε ένα μήνα με απουσίες, ζητήσαμε από παιδιά να κάνουν άλλες δουλειές, να πάρουν ευθύνες, να εκτελέσουν, να σκοράρουν. Με εξαίρεση το ματς με το Λαύριο σε όλα τα άλλα ματς πάλεψε, τάχασε στο τέλος λόγω απουσιών και λεπτομερειών. Μείναμε ενωμένοι κυρίως με την βοήθεια του Θανάση (Χατζόπουλος) που κρατά χαμηλούς τόνους και ξέρει ποιό είναι το ζητούμενο, το διαχειριστήκαμε, ανεξάρτητα τι λέγεται έξω, είμαστε όλοι μαζί, μια χαρά είμαστε εδώ. Από αύριο θα επικεντρωθούμε στο Περιστέρι…”.

 

Eίπε ακόμα για το σχέδιο… “Το λέγαμε όλη την εβδομάδα να τους βγάλουμε τα συκώτια. Έπρεπε να τους αναγκάσουμε να κυνηγούν στην άμυνα, αν δεν βγάζουμε τρανζίσιον. Δεν θέλαμε να κάνουμε επιθέσεις 4-5΄΄ για να κλέβουν και να τρέχουν. Τα πετύχαμε αυτά απόλυτα. Δεν υπάρχουν σούπερμαν, κανείς δεν μπορεί να κερδίσει την κούραση, το είδαμε με Ολυμπιακό στο Ιβανώφειο. Τέσσερις παίκτες τους έπαιξαν πάνω από 30 λεπτά το Σαββάτο με την Εφές, ο πάγκος του δεν είναι τρομερός, το εκμεταλλευτήκαμε. Αν στο 1ο δεκάλεπτο που σουτάραμε άστοχα είμασταν καλύτεροι δεν θα χρειαζόταν τέτοιο καμ μπακ. Η νίκη θα μας βοηθήσει” σημείωσε ο κόουτς του ΠΑΟΚ, λέγοντας ακόμα…

 

“Το θέμα ήταν αμυντικό. Κυκλοφορούσαμε την μπάλα, είμασταν άστοχοι, πιστέψαμε οτι αυτό θα σπάσει. Έχουμε σουτέρ. Είχα πει οτι η Γαλατά όσο εύκολα παίρνει διαφορές, τις χάνει, ήταν νωρίς. Πάντα παλεύουμε, το κάναμε με Νίμπουργκ, σημαντικό να δίνεις το 100%, αυτό το χαρακτήρα εκτίμησε ο κόσμος, για αυτό χειροκρότησε ο κόσμος την ομάδα. Και με Ηρακλή που δεν παίξαμε καλά. Και σήμερα στάθηκε μαζί μας πιο δίκαια γιατί το κερδίσαμε” σχολίασε ο Λυκογιάννης, που κατέληξε ως πρόγνωση για τον όμιλο:

 

“Ο όμιλος είναι ανοικτός, καλές ομάδες είναι όλες, μπορείς να κερδίσεις κάθε έναν, μπορείς και να χάσεις,. Λόγω ποιότητας η Γαλατά έχει προβάδισμα λόγω ποιότητας και εκτός έδρας νίκη επί της Νίμπουρκ. Μπήκαμε και εμείς στο παιχνίδι… Αισθάνομαι όμορφα, η νίκη είναι ωραίο συναίσθημα. Στην ζωή ενός προπονητή υπερτερούν οι κακές στιγμές, η νίκη διαρκεί λίγο, χαιρόμαστε, πάμε παρακάτω…”

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top