ΠΑΟΚ: Η νέα κατάσταση στο ρόστερ, ο Κάρτερ, το 4άρι και το μέλλον

Η πρώτη αναγκαία κίνηση με την προσθήκη του Μάντζαρη έγινε. To Βasketplus ανέφερε εδώ και καιρό οτι δεν πρέπει να αλλάξει ο Ογκμπέιντε για ποσοτικούς λόγους. Η μόνη ενδεδειγμένη κίνηση ήταν να αντικατασταθεί ο Κάρτερ με 4-5άρι, ώστε να στηρίζουν στο “3” Γιάνκοβιτς, Ντι Λέο, Καμπερίδης και να κάνουν δουλειά εντός ρακέτας ο Τζόουνς, ο Νιγηριανός και το 4-5άρι που θα καταφτάσει. Οδηγός ήταν για αυτή την διαφοροποίηση τα παιχνίδια μέχρι τώρα σε Ελλάδα κι Ευρώπη…

 

Τελικά αυτό θα γίνει, έστω και με οδυνηρό τρόπο, έστω και με την εξέλιξη να βασίζεται σε μια πολύ άσχημη στιγμή. Ο Κάρτερ δύσκολα θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Του βγήκε πολύ σοβαρό πρόβλημα στην μέση, ίσως χρειαστεί επέμβαση για να μην έχει προβλήματα πλέον στην καθημερινότητα του κι όχι για να ξαναμπεί στα παρκέ στα plus 35 του. Μάλλον η προτεραιότητα του είναι άλλη πια.

 

Για την ώρα παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να μειωθεί ο πόνος (το νεύρο από «σπασμένο» δίσκο και κοίλη τον «κτυπά» στο πόδι) και το προσεχές διάστημα να αποφασίσει αν θα κάνει επέμβαση (φαίνεται οτι αυτό προτιμά) ή θα συνεχίσει συντηρητικά. Μάλιστα σκέφτεται να κάνει την επέμβαση εδώ στην Θεσσαλονίκη με την προοπτική να είναι έτοιμος σε ένα 4μηνο (το πολύ 5μηνο λόγω ηλικίας) και να έχει την δυνατότητα να ενταχθεί σε νέα ομάδα για την επόμενη σεζόν. Φέτος… τέλος.

 

Ο Λυκογιάννης αναζητά τώρα 4άρι που να μπορεί να πατήσει και στο “5” και έτσι όπως κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, θα έχει μια τριάδα παικτών στην ρακέτα, με 4ο τον “τίμιο” Καμαριανό που μπορεί να δίνει λύσεις σε πιο βατά ματς. Υπάρχει το BCL, το κύπελλο και η προσπάθεια να κερδηθεί μια θέση στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν (δεν μπορεί να το κάνει ως 8ος η 9ος).

 

Ωστόσο υπάρχουν και θέματα με το υπάρχων ρόστερ. Όλα δείχνουν οτι θα μείνουν πολύ πίσω στο ροτέισον Χριστοδούλου και (ειδικά) ο Μιχάλης Καμπερίδης, εκτός και αν ξαφνικά για τους δύο παίκτες εκφραστεί ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, ή εκτός και αν ζητηθεί από τους ίδιους τους παίκτες να συνεχίσουν αλλού για να μην χάσουν (αγωνιστικά) την χρονιά.

 

Όσο για το ματς της Κυριακής; Ο προβληματικός ΠΑΟΚ ανέβηκε το βουνό και παρά τους δυνατούς αέρηδες εκεί, δεν γκρεμίστηκε. Με τους τρεις απόντες… παρόντες το +25 θα γινόταν… +35. Και εύκολα με αντίπαλο αυτή την Λάρισα. Με αυτά τα προβλήματα ακόμα και το step back εν μέρει λογικό ήταν. Πότε είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και μεγάλες εικόνες και πατήματα Καμαριανός, Τολιόπουλος, Ογκμπέιντε και οι Καμπερ-μπράδερς;

 

Αξίζει όμως να σημειωθεί οτι ήταν υπερβολική η χαλάρωση και η αφέλεια μετά το 26ο λεπτό. Ακόμα και για άπειρους παίκτες. Μέχρι τότε (στο 61-36 στου 26.30) ο ΠΑΟΚ είχε 22/42 σουτ, 17 ασίστ και 9 λάθη. Στα υπόλοιπα 13.30 μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι είχαν 4/14 σουτ, 2 ασίστ και 7 λάθη. Η διαφορά είναι τεράστια.

 

Από την άλλη η Λάρισα που μέχρι το 26.30 είχε 12/34 σουτ, 3 ασίστ και 15 λάθη, συνέχισε με 13/25 σουτ, 5 ασίστ και 2 λάθη. Η Μανρέσα έγινε…. Μπαρτσελόνα σε χρόνο dt. Ε αυτό δεν είναι και κρέντιντ για τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα είναι και μεγάλο μάλιστα το πως λειτούργησε ο Δικέφαλος μέχρι να πάρει την μεγάλη διαφορά. Και είχε δίκιο ο Λυκογιάννης για την καλύτερη εμφάνιση, έστω και αν απέναντι η Λάρισα ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 15 μέρες να μαζέψει τα κομμάτια του, να δουλέψει και με τον Μάντζαρη, να βρει ένα αξιόλογο 4άρι (αρχικά) για την διαβολοβδομάδα με Απόλλωνα, Γαλατά και Άρη, πηγαίνοντας πλήρης και με ψυχολογία στον πολύ δύσκολο, απαιτητικό και κρίσιμο Δεκέμβριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top