Ζήσης-Ντικούδης: «Η Εθνική Ομάδα είναι ενιαία, χρειαζόμαστε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Νίκος Ζήσης και Δήμος Ντικούδης βρίσκονται στο πλευρό της Εθνικής μας ομάδας για τα πρώτα παιχνίδια των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία και τη Λευκορωσία.

Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον νέο ρόλο του ως general manager του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ευχαριστώντας τον κ. Λιόλιο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.

Με τη σειρά του, ο Δήμος Ντικούδης τόνισε πως το κλίμα στην Εθνική είναι πολύ καλό, υπάρχει αισιοδοξία, ενώ αποκάλυψε και τους λόγους για τους οποίου επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη για το ματς με τη Λευκορωσία (28/11).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δήμου Ντικούδη:

Για την πρώτη επαφή με την Εθνική Ομάδα: «Αυτό που είδα δύο μέρες είναι ένα πολύ καλό κλίμα. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που βρίσκονται εδώ, υπάρχει ένα νέο προπονητικό επιτελείο. Υπάρχει η αναποδιά με τον κόουτς Μανωλόπουλο, αλλά όλοι δουλεύουν για να καλύψουν το κενό. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, είναι η αρχή των προκριματικών ενόψει μιας μεγάλης διοργάνωσης. Έχουμε όλοι μια αγωνία να ξεκινήσουμε σωστά και με το δεξί».

Για τον δικό του ρόλο: «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Είναι πρωτόγνωρο και για μένα. Βρίσκομαι σε μια νέα προσπάθεια στην ομοσπονδία και πολύ καλό κλίμα και στην Εθνική Ομάδα, που συνεργάζομαι με ανθρώπους που βρίσκονται εδώ γιατί αγαπάνε αυτό που κάνουν σε μια γενικότερα καλή προσπάθεια».

Για την επιλογή της Θεσσαλονίκης για τον αγώνα με τη Λευκορωσία (28/11): «Σίγουρα ήταν μια κίνηση που σκεφτήκαμε και την υλοποιήσαμε και πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό για τη Θεσσαλονίκη, για τον κόσμο, να είναι κοντά στην Εθνική Ομάδα. Είναι κάτι που θα πρέπει συνεχιστεί και με άλλες πόλεις. Η Εθνική Ομάδα είναι όλων Ελλήνων και πρέπει να βρίσκεται παντού. Όσο είναι δυνατό αυτό να γίνεται, θα γίνεται.  Και εύχομαι να νικήσουμε για να τελειώσει ωραία όλη αυτή τη προσπάθεια».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Ζήση:

Για τον νέο του ρόλο: «Αρχικά επειδή είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά τοποθετούμαι δημόσια από αυτό το ρόλο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Βαγγέλης Λιόλιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να αναλάβω αυτό το ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι σίγουρα κάτι καινούριο, αλλά από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου σε μέρα προπόνησης ένιωσα αμέσως οικεία. Γνωρίζω πολύ καλά τα παιδιά, έπαιξε ρόλο που ήμουν στην Ελλάδα δύο χρόνια και τους περισσότερους παίκτες έχω υπάρξει συμπαίκτης ή αντίπαλος. Ο ρόλος είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ διοίκησης, προπονητή, παικτών και θέλω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο από την πλευρά μου, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στις υποχρεώσεις της».

Για τη θέση που ήταν κενή ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια: «Είναι κάτι καινούριο για όλους μας. Είναι μια θέση που δεν υπήρχε στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να υπάρχει μια επικοινωνία όλο το χρόνο. Όλοι γνωρίζουμε πως οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας είναι περισσότερες το καλοκαίρι, οπότε η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική με όλα τα παιδιά, που απαρτίζουν την εθνική ομάδα στα παράθυρα και αργότερα όταν θα πλησιάζει το ευρωμπάσκετ. Είναι θέμα καρδιάς θέλησης να βρίσκομαι εδώ εγώ προσωπικά. Έχω μια πολύ καλή επικοινωνία με τον Δήμο Ντικούδη που είναι πλέον εδώ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το έχουμε ζήσει αυτό εδώ μέσα».

Για τον Γιώργο Κολοκυθά: «Ναι… Ο Γιώργος Κολοκυθάς ήταν μια σιωπηλή δύναμη στην ομάδα ένας άνθρωπος που έκανε πολλά πράγματα χωρίς να φαίνεται. Κάθε άνθρωπος το κάνει με τον δικό του τρόπο. Ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε πολύ χωρίς πολλές φορές να νομίζεις ότι είναι καν εκεί».

Για την Εθνική Ομάδα που παρουσιάζεται στα παράθυρα και τις προκρίσεις που έχει πάρει: «Αυτά τα παιδιά είναι διαφορετικά σε σχέση με το 2017, πριν από τέσσερα χρόνια. Νομίζω τότε θα ένιωθαν περισσότερο έξω από τα νερά τους και μια τεράστια τιμή. Και μπορεί να νιώθουν την ίδια τιμή, αλλά είναι πλέον έμπειροι, το έχουν ζήσει. Αυτό που βλέπω δύο μέρες τώρα είναι πως είναι πάντα έτοιμοι να δώσουν το 100% σε κάθε προπόνηση, ήρθαν έτοιμοι, συγκεντρωμένοι, να  κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και πρέπει να το ξανακάνουν.

Χρειαζόμαστε μια πρόκριση για το Παγκόσμιο του 2023 και όλοι αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Από εκεί και πέρα είδαμε στο Προολυμπιακό Τουρνουά πως πέντε παίκτες της 12άδας που έφτασε ένα ημίχρονο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν παιδιά που έπαιξαν στα παράθυρα. Οπότε η Εθνική Ομάδα είναι ενιαία. Σίγουρα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προκριματικών αγώνων και διαφορετικοί παίκτες το καλοκαίρι, αλλά το είδαμε να εφαρμόζεται και πολλοί παίκτες βάσει συνθηκών και προβλημάτων μπορεί να είναι εν δυνάμει οι επόμενοι παίκτες του Παγκοσμίου ή του Ευρωμπάσκετ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top