Καμπερίδης: «Έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε, αλλά θέλω να την κρατήσω για μένα και τους παίκτες μου»

Στην έλλειψη καθαρού μυαλού και το ρίσκο που δεν απέδωσε με τα σουτ των αντιπάλων στάθηκαν ο Σάββας Καμπερίδης και οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών μετά την ήττα με 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ για τα προκριματικά. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

Σάββας Καμπερίδης: «Δεχτήκαμε σουτ από παίκτες που δεν είναι τόσο εύστοχοι συνήθως και εμείς στην επίθεση ήμασταν αναποτελεσματικοί και στατικοί. Αυτή ήταν η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό οδήγησε στην ήττα μας. Ξέραμε τι ομάδα αντιμετωπίζαμε, ότι έχουν παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα. Ήταν επιθετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ και έτσι επανήλθαν στον αγώνα. Έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε, αλλά θέλω να την κρατήσω για μένα και τους παίκτες μου».

Δημήτρης Αγραβάνης: «Δεν υπήρχε καμία ευφορία στο +15. Ήταν τακτική μας να αφήσουμε κάποια σουτ, γιατί οι αντίπαλοι συνήθως δεν σουτάρουν καλά. Σήμερα όμως ήταν πολύ εύστοχοι. Έπρεπε εμείς οι παίκτες να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα και να μη δώσουμε τόσα ελεύθερα σουτ. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, αλλά να παίξουμε με ενέργεια και πάθος σε όλο το ματς, όχι μόνο για 25-26 λεπτά».

Δημήτρης Κατσίβελης: «Θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι στο αμυντικό κομμάτι. Το κάναμε σε ένα μεγάλο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, αλλά όχι στο δεύτερο ημίχρονο, που δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι και δεν ακολουθήσαμε το πλάνο».

Νίκος Ρογκαβόπουλος: «Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα, δεχτήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση. Χάσαμε τη διαφορά και οι Βρετανοί παίζοντας στην έδρα τους κι έχοντας καλή ψυχολογία γύρισαν το παιχνίδι. Έπρεπε να παίξουμε πιο δυνατά, ήταν δύσκολο το προπονητικό τιμ να βάλει πολλά πράγματα στην ομάδα μέσα σε 2-3 μέρες. Τώρα θα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε το επόμενο παιχνίδι».

Μαρκ Στιούτελ (προπονητής Μ. Βρετανίας): «Είναι μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή χώρα στο μπάσκετ. Το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει πολλή αυτοπεποίθηση. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και τον χαρακτήρα που έβγαλαν. Ο Οκερέαφορ έκανε καταπληκτική δουλειά, ηγήθηκε της ομάδας και μας βοήθησε πολύ γνωρίζοντας καλά και πολλούς αντιπάλους από την θητεία του στην Ελλάδα. Τα παράθυρα είναι ανταγωνιστικά, είδαμε και τη νίκη της Λευκορωσίας επί της Τουρκίας. Ανυπομονούμε να πάμε στην Τουρκία τώρα και να κάνουμε μια ακόμη καλή εμφάνιση».
Ταρίκ Φίλιπ (παίκτης Μ. Βρετανίας): «Στην αρχή της τρίτης περιόδου κάναμε πολλά λάθη και επιτρέψαμε στην ελληνική ομάδα να πάρει μια διαφορά. Όμως δεν τα παρατήσαμε, πολλοί παίκτες βοήθησαν σε αυτό και η ενέργειά τους ήταν μεταδοτική».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top