ΠΑΟΚ: Δυσκολίες για το “4”, τι “παίχθηκε” με Χόλογουελ, ελπίδες και στην… Τουρκική κρίση

 

Η αναζήτηση συνεχίζεται, ωστόσο στον ΠΑΟΚ δυσκολεύονται και αγχώνονται με τις μέρες να περνούν και την διαβολοβδομάδα, με την οποία αρχίζει ο Δεκέμβριος, να πλησιάζει.

 

Οι προτάσεις που έχει δεχθεί η ομάδα για βασικό 4άρι περιλαμβάνουν παίκτες από… κάτω ράφια, παίκτες που προέρχονται από αδύναμα πρωταθλήματα και οι οποίοι είτε είναι ελεύθεροι, είτε πρόκειται να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους.

 

Για παράδειγμα δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει ο Λιθουανός Γιόγκελα (2.01) ή ο Αμερικανός Κλίβελαντ (30, 2.03) που αποχώρησε από την Ουγγρική Ατομερόμου (ισόβαθμη στην τελευταία θέση) των 12.4 πόντων, ριμπάουντ και 1.3 ασίστ σε 30΄. Σε αυτό το επίπεδο κυμαίνονται οι περισσότεροι.

 

Πολλές εναλλακτικές δεν έχουν στο “Παλατάκι”, ελπίζουν και στη τύχη αλλά και σε… πολιτικοοικονομικές καραμπόλες. Μια τέτοια μπορεί να εξελιχθεί στην Τουρκία με την όλο και πιο βαθιά στην κρίση οικονομία της χώρας (δραματική υποτίμηση του νομίσματος έναντι του δολαρίου) να υπάρχει ενδεχόμενο να οδηγεί στην έξοδο αρκετούς Αμερικανούς.

 

Φαίνεται όμορφο παραμυθάκι, αλλά κάθε άλλο… Και δεν είναι η πρώτη φορά που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο την τελευταία 5ετία. Οι μισές (από τις πολλές και γνωστές) Τουρκικές ομάδες που βρίσκονται στην μαύρη λίστα του ΒΑΤ διαλύθηκαν στην διάρκεια εκείνης της πρώτης κρίσης.

 

Βέβαια αυτό ως ενδεχόμενο παραμένει θεωρητικό, αν και στον ΠΑΟΚ δεν θα έλεγαν όχι-λόγου χάρη-για τον Πέιτον Όλντριτζ (26, 2.03) της Πετκίμ. Καλά συμβόλαια τρία χρόνια στην Τουρκία, αλλά…η κρίση και η ταχύτητα. Δεν ψάχνει μόνο ο ΠΑΟΚ ψηλούς.

 

Η ίδια κρίση θα μπορούσε να στείλει (αργότερα) ακόμα και τον Χόλογουελ στο Παλατάκι, συμπάθεια του Λυκογιάννη από πέρσι, όπως είχαμε αποκαλύψει στο “Μένουμε μπάσκετ” του Basketplus.

 

Ανάλογα (αποκάλυψη μας σε σχετικό τουίτ προχθές) και το οτι ο παίκτης δεν έχει το ΟΚ της ομάδας του για να αποχωρήσει. Οι Τούρκοι, μετά το αρχικό τους “ναι” με ένα μήνα αποζημίωση, μετάνιωσαν, κάτι που είχε οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε συμφωνία με τον παίκτη. Φημολογία στα 12 χιλ. δολάρια το μήνα από την αρχική πρόταση των 8… Προς το παρόν αυτό το θέμα δεν προχωρά.

 

Σε κάθε περίπτωση ο Λυκογιάννης προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του υπάρχοντος ρόστερ. Ο Γκρίφιν θα κάνει την Δευτέρα μαγνητική για να φανεί πόσο υποχώρησε το αιμάτωμα στην περόνη, ο Τζόουνς μπαίνει από Δευτέρα (Κυριακή τελειώνει η καραντίνα του), ο Κάρτερ δεν υπολογίζεται βέβαια, αλλά…

 

Ο γιατρός του ΠΑΟΚ τον σύστησε σε έναν νευρολόγο, ο οποίος ακούστηκε οτι μπορεί να τον έχει έτοιμο σε ένα μήνα, φροντίζοντας την “γερή” κήλη στην σπονδυλική στήλη. Ακόμα κι έτσι η ομάδα θα τον αντικαταστήσει. Τι θα γίνει σε ένα ή δύο μήνες… ούτε στο μαντείο των Δελφών τέτοιος χρησμός. Προς το παρόν κάνα δίμηνο μπορεί να λείψει και ο Χριστοδούλου που κτύπησε στον ώμο και θα κάνει εξετάσεις.

 

Στο μεταξύ όπως είχε αποκαλύψει το Basketplus, το αίτημα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για να γίνει το ντέρμπι με τον Άρη μια μέρα μετά την αρχικά προγραμματισμένη (η ομάδα επιστρέφει Πέμπτη από την Πόλη και περιμένει Σάββατο τους “κιτρίνους”), απορρίφθηκε. Αντίθετα στην Τουρκία η Γαλατάσαραϊ διευκολύνθηκε.

 

Και δύο ματς πρωταθλήματος θα παίξει την επόμενη εβδομάδα για να κρατήσει ρυθμό και το 2ο προγραμματίστηκε για Παρασκευή (3/12) και όχι Σαββατοκύριακο (4-5/12), ώστε η “Τσιμ-Μπομ” να είναι ξεκούραστη στο ματς της Τετάρτης (8/12) με τον ΠΑΟΚ. Έτσι η Γαλατά παίζει την Τρίτη (30/11) με την Μπεσίκτας, την Παρασκευή (3/12) πηγαίνει στην Σμύρνη για το παιχνίδι με την Καρσίγιακα και θα έχει 4 άνετες μέρες πριν την μάχη με τον Δικέφαλο.

 

Και ο ΠΑΟΚ; Ταξίδι την Παρασκευή στην Πάτρα, επιστροφή ξημερώματα Κυριακής, Τρίτη πτήση για Πόλη, επιστροφή Πέμπτη και μιάμισι μέρα ξεκούρασης, προετοιμασίας και διαβάσματος για το “κλασσικό”…

*  Μια σκέψη που έκαναν οι άνθρωποι της ομάδας-όταν η αναζήτηση αφορούσε σέντερ-ήταν η μετακίνηση του Τζόουνς στο “4”. Δεν αποκλείεται να το… ξανατσεκάρουν τώρα που έφυγε ο Μαλίκ Ντάιμ (έπαιξε στο Λαύριο) από το Ισραήλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top