Τον κέρασε πικρό Ποτ-ήρι

Αποκαρδιωτικός ο Ηρακλής, με 3 ξένους, με μεγάλη αστοχία, έχασε φυσιολογικά από τον πολύ καλό φέτος Κολοσσό με 76-59, ενώ είχε φτάσει η διαφορά και στους 27, αλλά στο τέλος μείωσε και στους 12. Η ομάδα του Κώστα Μέξα “φωνάζει” ότι θέλει ενίσχυση!

 

Ο Κολοσσός μπήκε… φουριόζος στο ματς και στα μέσα μόλις της πρώτης περιόδου, βρίσκοντας μακρινά σουτ, είχε ένα προβάδισμα κοντά στο διψήφιο νούμερο (11-2). Η πολυφωνία του υπήρχε στην επίθεση και στην απέναντι πλευρά οι «κυανόλευκοι» έψαξαν τρόπο να αντιδράσουν με μερικές λύσεις από τους Έλληνές τους, περιορίζοντας τη ζημιά στο -5 στο τέλος του δεκαλέπτου (18-13).

Η άμυνα των παικτών του Καντζούρη θα συνέχιζε να είναι εξαιρετική, δίνοντας τη σκυτάλη στους Φλόιντ και Ουίλιαμς, για να βρουν επιθετικά ρυθμό να δώσουν διψήφιο προβάδισμα στους Ροδίτες, φτάνοντάς τη στο +14 στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου με τρίποντο του Ξανθόπουλου, που επίσης πήρε πρωτοβουλίες εκτελεστικά (29-15). Το επόμενο διάστημα ανήκε στους Ποτ και Μαργαρίτη, που πήραν σειρά και ολοκλήρωσαν ιδανικά το ημίχρονο, προκαλώντας παράλληλα εκνευρισμό στον Ηρακλή, ο οποίος ήταν άστοχος και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, μη δείχνοντας κάποιο προσανατολισμό στο παρκέ (38-21).

Οι «θαλασσί» έδειχναν να συνεχίζουν… από εκεί που σταμάτησαν στην ανάπαυλα, με ένα σερί 8-0 να «εκτοξεύει» τη διαφορά στο +25 και να μοιάζει να προκαθορίζει οριστικά το ματς (46-21 στο 22′). Ο Ηρακλής, όμως, δεν τα παράτησε και ρίσκαρε, διαλέγοντας ζώνη με προσαρμογές και ακουμπώντας αρχικά την μπάλα στον Σκορδίλη αρχικά και στον Γκάρετ εν συνεχεία, για να βρει το ρυθμό της και στο μακρινό σουτ το σύνολο του Μέξα, καταφέρνοντας να μειώσουν την απόσταση στο -14 στο τέλος της τρίτης περιόδου και παρουσιάζοντας έναν προβληματισμό για πρώτη φορά για τον αντίπαλό του (55-41).

Οι παίκτες του Καντζούρη μπήκαν στην τελευταία περίοδο με σκοπό να… αποκαταστήσουν την τάξη και στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου εκείνοι είχαν τις λύσεις στην άμυνά τους, εμφανίζοντας περισσότερη σκληράδα και δίνοντας το έναυσμα ηια ένα επιμέρους 9-2, που έφερε ξανά τη διαφορά στο +21 (64-43). Ο «Ημίθεος» επιχείρησε πάλι να φανεί ανταγωνιστικός, αλλά δε μείωσε παρά με μια έκλαμψη σε εκείνο το σημείο στο -13, με τον Ποτ να τελειώνει το ματς με ορισμένες ατομικές προσπάθειες και να δίνει στην νίκη του Κολοσσού τη διάσταση, που της άξιζε (76-59).

Δεκάλεπτα: 18-13, 38-21, 55-41, 76-59

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ: Ο Στέφαν Ποτ είναι ο ορισμός του μεστού παίκτη και το είδαμε για άλλη μια φορά. Αποτελεί άλλη μια εξαιρετική επιλογή του Ηλία Καντζούρη και πραγματοποίησε το κορυφαίο του φετινό παιχνίδι με 20 πόντους, έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ, καλύπτοντας με το σκοράρισμα τα επτά λάθη του σε σχεδόν 20 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν σουτάρεις με 17% στο τρίποντο (5/29) εκτός έδρας δεν μπορείς να ζητάς πολλά. Αυτό ίσχυσε για τον Ηρακλή, τη στιγμή που ο Κολοσσός με το μεστό 40% (10/25) δεν είχε δυσκολία να επικρατήσει.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top