Κέρδισε το… φάντασμα του Περιστερίου ο σούπερ Ιωνικός!

Στο 4-5 η ομάδα των δυτικών προαστίων, που έβαλε τον Σωτήρη Σταυρακόπουλο, γιο του Τζανή, και τους Μανιά και Ζούγρη, στο τρίτο δεκάλεπτο, για 8, 7 και 3 λεπτά αντίστοιχα, μετρά δύο διαδοχικές ήττες και στο 3-5 ο Ιωνικός, με δεύτερο συνεχόμενο διπλό.

 

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Χρήστος Σαλούστρος (11π, 10ρ), Τεράν Πέτεγουεϊ (14π), Έρικ ΜακΚρί (14π) και Ίαν Μίλερ (13π). Από την άλλη πλευρά, κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιουτζίν Τζέρμαν (20π), Νίκος Χουγκάζ (17π, 8ρ) και Γιάννης Αθηναίου (14π, 5ρ, 4ασ). Ντεμπούτο με 12 πόντους για τον Ρεϊβόντε Ράις, ενώ άποντος έμεινε ο Βαγγέλης Τζόλος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με αρκετά καλό ρυθμό στο παιχνίδι και σκόραραν με ευκολία στην αρχή. Ο Ιωνικός στο δίλεπτο βρέθηκε μπροστά με 4-7, ωστόσο στα μισά της πρώτης περιόδου το Περιστέρι προηγήθηκε με 11-7, έπειτα από επτά συνεχόμενους πόντους. Με προσωπικές ενέργειες του Τζέρμαν, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρηθούν σε απόσταση ενός καλαθιού (13-11), μετά από επτά αγωνιστικά λεπτά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις στην επίθεση και με τον ΜακΚρί έφθασαν στο +7 (21-14), λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 21-16.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε ιδανικά για τον Ιωνικό, που κυριάρχησε και στις δύο άκρες του παρκέ και έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο, όταν του δόθηκε η ευκαιρία. Οι Τζέρμαν, Ράις και Χουγκάζ πήραν στις πλάτες τους την ομάδα της Νίκαιας και με επιμέρους σκορ 18-5 έφθασαν στο 26-34 στο 15’. Παρ’ όλα αυτά το Περιστέρι κατάφερε να πετύχει 12 συνεχόμενους πόντους σε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά και προσπέρασε με 38-34, 3:37 πριν το ημίχρονο. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους ο Ιωνικός ανέβασε και πάλι στροφές και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με +3 (41-44).

Το διάστημα της διακοπής για το ημίχρονο φάνηκε πως βοήθησε το Περιστέρι να ανασυνταχτεί και οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς επέστρεψαν στο παρκέ με βελτιωμένη εικόνα. Ο ρυθμός έπεσε, το transition παιχνίδι σχεδόν εξαφανίστηκε κι έτσι οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ. Οι Χουγκάζ και Γόντικας απέτρεψαν το Περιστέρι να περάσει μπροστά στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, όταν και το σκορ έγινε 47-50. Ωστόσο η ομάδα των δυτικών προαστίων βρήκε μακρινά σουτ από τον Κόζι και ο Μπράουν έκανε καλή δουλειά στη ρακέτα, με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο εν τέλει να ολοκληρωθεί στο 63-59.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-44, 63-59, 79-82

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top