ΠΑΟΚ: Απαραίτητο να μαζευτεί για να… απλωθεί

Πόσο καιρό το φωνάζουμε με τον Κώστα από την εκπομπή “Μένουμε Μπάσκετ” του Basketplus; Να δούμε πλήρη για ένα μήνα τον ΠΑΟΚ, να παίξει με όλο το ρόστερ έτοιμο για πίεση και ουχί απλά διαθέσιμο και μετά να δούμε, να κρίνουμε, να αποφασίσει ο προπονητής τι χρειάζεται, αν χρειάζεται, πόσο χρειάζεται και πότε χρειάζεται.

 

Πέρα από την απλή σκέψη οτι το καλοκαίρι… ΟΚ θα μπορούσε να υπάρξει ένα κλασσικός άσος και ένα κλασσικό 4άρι για να έχει μέγεθος και δύναμη η φροντ λάν και δίπλα στο σέντερ. Οι δύο παίκτες δηλαδή που έψαχνε (Μάντζαρης) και ψάχνει (4άρι) η ομάδα…

 

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ το Σάββατο είχε μια… άλφα πληρότητα, έστω με απελπιστικά ανέτοιμο τον Γκρίφιν και τους Τζόουνς, Γιάνκοβιτς προερχόμενους από δύσκολο 10ήμερο (και ας μην τους φάνηκε). Οι επιστροφές του έδωσαν έξτρα ώθηση που συνδυάστηκε με την τρομερή ενέργεια εντός και εκτός παρκέ αλλά και με την κακή στιγμή του Άρη. Οι επιστροφές στο 100% (Γκρίφιν) με την προσθήκη ενός αθλητικού πάουερ φόργουορντ και πέρασμα όλου αυτού του υλικού στο κομπιούτερ του Μάντζαρη (κατά πρώτο λόγο) δεν μπορεί παρά να αλλάξουν άρδην τη φυσιογνωμία του φετινού ΠΑΟΚ. Να μαζευτεί η ομάδα για να αρχίσει σιγά σιγά να απλώνεται μπασκετικά… Όχι πρωτάθλημα δεν θα πάρει, στην 4άδα της κανονικής περιόδου δεν θα μπει, αλλά άστον έτσι χωρίς νέες απώλειες, άστον στην 6άδα για παράδειγμα και ας δούμε πόσο και ποιοί μπορούν να τον κοντράρουν στα πλέι οφ.

 

Φυσικά και δεν είναι τυχαίο οτι με την έλευση του Μάντζαρη και στην σταδιακή του προσαρμογή και γνωριμία της ομάδας, παίκτες που ήταν βαθιά πίσω στο ροτέισον άρχισαν να έχουν ρόλους. Ογκμπέιντε, Χριστοδούλου, Καμαριανός, ένα μικρό step up στο ντέρμπι ο Γιώργος Καμπερίδης… Είναι μια αλυσίδα, κανείς δεν υπολογίζεται μόνος του σε μια καλή ή κακή εμφάνιση.

 

“Δύο βαθμούς πήραμε, όχι τρεις, κερδίζοντας τον Άρη” έλεγε ο Λυκογιάννης στη συνέντευξη τύπου, βάζοντας και 2ο “πονηρό” γκολ μετά το φερ πλέι στο τέλος του ματς. Με τον ΠΑΟΚ στο 3-6 έχει δίκιο. Ναι γόητρο, ναι +32, ναι αυτοπεποίθηση, ναι χαρά στο κόσμο που φέτος και από Τούμπα μεριά… τρώει παξιμάδι και πίνει κονιάκ, αλλά τι να το κάνεις αν πας το Σάββατο και αποτύχεις κόντρα στον Ιωνικό; Τον Ιωνικό που δεν έχει El Chapo αλλά δεν χάνει κουράγιο έχοντας Ζέρμαν, Ράις, Αθηναίου, Χουγκάζ, Γόντικα, Μουστάφα, πολύ καλό προπονητή και τρομερή ψυχολογία μετά το διπλό στο Περιστέρι (πως έχασες ρε ΠΑΟΚ από μια τέτοια ΜΗ ΟΜΑΔΑ με μπάζερ μπίτερ;).

 

Περνάς από κει; Εύκολο είναι; Είσαι όμως υποχρεωμένος με τόσες απώλειες και με πρόσφατο το +32 να περάσεις. Δεν είναι πολλά τα κουκιά για να φτάσεις μέχρι το μαγικό “6”. Πλεονέκτημα; Ο Λυκογιάννης θα έχει μια εβδομάδα να διαβάσει το παιχνίδι με τον Ιωνικό και να δώσει κάθε χρηστική πληροφορία στους παίκτες του. Οι δύο πόντοι εκεί θα δώσουν αξία στο +32. Διαφορετικά… μια ιστορική βραδυά και τίποτε άλλο.

 

-Τάπαμε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου και τηλεοπτικά για το πως εισπράξαμε στην συν. τύπου ορισμένες απόψεις Καστρίτη και Λυκογιάννη. Αυτό το… παλιακό “αυτοί έπαιζαν τελικό”, η απουσία συγχαρητηρίων στον αντίπαλο και τα περί “ποντικών” του “Λύκου”. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη.

 

-Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή, βοήθησε και η ομάδα με την εικόνα της, κερδίζοντας… 100 φιλάθλους παραπάνω. Με διπλό το Σάββατο, να υποθέσουμε οτι στο τελικό με την Ιγκόκεα κάτι καλό θάχει το “Παλάτι”. Και ακόμα να υποθέσουμε οτι αρκετοί θα αποφασίσουν οτι καλό είναι να μην παίρνουν θέσεις στο γήπεδο μόνο στα ντέρμπι. Και δεν αναφερόμαστε στους απλούς φιλάθλους που ζορίζονται καθημερινά και στο οικονομικό και πανδημικώς. Έτσι οδηγήθηκε και ο Σούλης στο Παλάτι μετά από 4 χρόνια (το παραπάνω σχόλιο βέβαια δεν είναι για αυτόν).

 

-Ο Μάντζαρης έστω και με μόλις τρία ματς είναι αυτή την στιγμή σε μέσους όρους ο κορυφαίος Έλληνας πασέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Λίγκα (από 1992) και 2ος συνολικά πίσω απ΄τον Κούπερ.

 

-Ο Ντι Λέο και αυτός με τα λίγα φετινά παιχνίδια του είναι μαζί με Γκος και Άνταμ Σμιθ η κορυφαία 3άδα του ΠΑΟΚ σε μέσο όρο εύστοχων τριπόντων στην ιστορία της ομάδας στην Α1 (από 1986). Οι τρείς τους έχουν από… 2.777778 βόμβες ανά αγώνα. Ούτε Μπάνε, ούτε Τεν Τεν, ούτε Πέτζα…

 

-Χάθηκε ακούμε και ο Μπάκνερ. Πάει Κορέα. Πάντως ο Άντριτς (είχε αποκαλύψει προ ημερών το Basketplus οτι χάλασε η… δουλειά για εξωαγωνιστικούς λόγους, ώστε να μην μπει στο ευαίσθητο και λεπτό θέμα εμβολιασμού) είναι ακόμα free. Μήπως αναθεωρήσει όπως ο Κίμιχ; Με τον ΠΑΟΚ πάντως είχε συμφωνήσει σε όλα. Έστω και αν δεν είναι το 4άρι που ουσιαστικά ψάχνει η ομάδα.

 

-Πολύ σημαντικό το οτι παίκτες του ΠΑΟΚ μιλούν σε ΜΜΕ από την πρωτεύουσα. Άραγε αναρωτιέται το γραφείο κίνησης το οτι δεν γίνεται το ίδιο με αυτά της συμπρωτεύουσας;

 

-Πόσο συγκλονιστικό είναι για μια οικογένεια στο Νόβι Σαντ να βλέπει το όνομα του αδικοχαμένου μέλους της στις πλάτες 156 παικτών στην Ελληνική Λίγκα σε ένα Σαββατοκύριακο;

 

-Πρωθυπουργός ήταν για δύο χρόνια, καμμιά 25αριά υπουργός σε κυβερνήσεις του μπαμπά (και όχι μόνο), για οκτώ χρόνια πρόεδρος κόμματος, χάνει εσωκομματικές εκλογές στα 70 του και αυτό που οφείλει να κάνει είναι να πάει σπίτι του. Ο Τζέφρι όμως είναι αλλιώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top