Όταν το 2020 ο Λι εξέθετε τους διοικούντες του Πανιωνίου

 

Συνέβη τον Μάρτιο του 2020 λίγο πριν το μπασκετικό λοκ ντάουν λόγω της πρώτης έξαρσης του covid στην Ελλάδα.

Ο Άντονι Λι που τώρα θα παίξει στον ΠΑΟΚ τάβαζε με τους παράγοντες του Πανιωνίου, κάνοντας λόγο για συνθήκες σκλαβιάς και παίρνοντας τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του Σουίτνι και Λίγκινς.

Η γραπτή του δήλωση ήταν μακροσκελής εκθέτοντας με απίστευτο τρόπο τους τότε υπεύθυνους του Πανιωνίου, με την ομάδα να πνέει τα λοίσθια και να μην επιστρέφει ξανά στην Α1.

 

Σημείωσε μεταξύ άλλων ο Λι…

“Στις 16 Ιανουαρίου ήμουν εκτός προπονήσεων και αγώνων για 6 μέρες εξαιτίας μιας ήπιας τενοντίτιδας. Έλαβα μια κλήση από τον γραμματέα να πάω στο γραφείο. Αρχικά σκέφτηκα ότι θα ήταν η ώρα να πληρωθώ, καθώς ήμουν ήδη 1,5 μήνα πίσω στις πληρωμές αλλά αποδείχθηκε πως πήγα για να υπογράψω συμβόλαιο τερματισμού. Μου έδωσαν μια επιλογή εάν έφευγαν από εκεί τότε θα με άφηναν ελεύθερο (η τενοντίτιδα θα έπαιρνε 2-3 εβδομάδες θεραπείας). Εάν όχι τότε θα λύναμε το συμβόλαιο και θα μου έδιναν τους μισθούς που μου χρωστάνε (ήταν πίσω ήδη 1,5 μισθό), συν ένα μην επιπλέον επειδή είχαν αποφασίσει να τερματίσουν το εγγυημένο συμβόλαιό μου. Αλλά προς το παρόν έπρεπε να υπογράψω το συμβόλαιο άμεσα για να ελευθερώσω μια θέση παίκτη για να πάρουν παίκτη, αφού ήξεραν ότι δεν μπορούσα να παίξω με πρόβλημα στον αχίλλειο. Αυτό το οφειλόμενο ποσό υπεγράφη και θα γινόταν καταβολή μέχρι την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.

 

Το βράδυ της Πέμπτης (την ίδια μέρα μας είχαν πει ότι έπρεπε να υπογράψω συμβόλαιο λύσης συνεργασίας) έλαβα ένα μήνυμα από τον GM που μου είπε ότι η γυναίκα μου και εγώ θα έπρεπε να φύγουμε από το διαμέρισμά μας μέχρι το Σάββατο. Ήθελαν να μας πάνε πίσω σε εκείνο το άθλιο ξενοδοχείο που μας είχαν βάλει τον πρώτο μήνα που φτάσαμε και ήθελαν να μην πληρώσουν κατοικία. Το ίδιο έκαναν και με έναν άλλο παίκτη. Τον κράτησαν εκεί επειδή δεν είχαν να πληρώσουν για το ξενοδοχείο.

 

Έτσι συμφωνήσαμε να φύγουμε από το διαμέρισμα όταν λάβαμε τα χρήματά μας την Τρίτη για να βεβαιωθούμε πως τα πήραμε κατά την αναχώρησή μας. Η Δευτέρα κυλάει και η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος μας ενημερώνει ότι το κλαμπ έχει σταματήσει τη σύμβαση για το διαμέρισμα και θα πρέπει να φύγουμε (κάτι που αργότερα ανακαλύψαμε ότι ήταν ψέματα), επειδή σε λίγες μέρες ετοιμαζόταν να έρθει ένας άλλος παίκτης στο ίδιο μέρος. Το αφήσαμε (μένοντας σε καλούς φίλους) επειδή αρνηθήκαμε να βρεθούμε στο αηδιαστικό ξενοδοχείο για έναν ακόμα μήνα μέχρι να σπάσουμε, να φύγουμε μόνοι μας και να μην πάρουμε ούτε μια δεκάρα από τα χρωστούμενα.

 

Ακριβώς όταν θεωρήσαμε ότι δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο, ο GM άρχισε να πιέζει και να «προειδοποιεί» να επιστρέψω το αυτοκίνητο αμέσως πριν μου δώσει λεφτά από εκείνα που μου οφείλει. Έτσι όχι μόνο ήθελαν να με βάλουν εμένα και τη σύζυγό μου σε εκείνο το άθλιο ξενοδοχείο, αλλά ήθελαν να μου πάρουν και το αμάξι. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο να δούμε πότε και αν θα έπαιρνα τα χρήματά μου, επειδή αγνοούσε τις κλήσεις τις δικές μου και του ατζέντη μου. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να μου πουν ότι επειδή δεν έφυγα αμέσως από το διαμέρισμα δεν θα με πλήρωναν την Τρίτη, αν και αυτό είχαμε υπογράψει. Αυτό με απλά λόγια σήμαινε πως «δεν έχουμε τα λεφτά που είχαμε υπογράψει, έτσι θα προσπαθήσουμε να σε κάνουμε να φύγεις με όποιον τρόπο μπορούμε».

 

Επιπλέον, δεν κανόνισαν την πτήση μου στο σπίτι, αν και ήταν ξεκάθαρο στο συμβόλαιό μου. Έτσι, όχι μόνο με άφησαν ελεύθερο χωρίς λόγο, αλλά με άφησαν να φροντίσω την πτήση με δικά μου έξοδα. Δεν ξέρω που είναι ο επαγγελματισμός εδώ, αλλά μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό το «κλαμπ». Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, στα μέσα Μαρτίου και έκπληξη… δεν υπάρχουν λεφτά. Προσπάθησα να γίνω γενναιόδωρος δίνοντάς τους το δικαίωμα να περικόψουν ένα ΚΟΜΜΑΤΙ από αυτά που μου χρωστάνε. Έτσι αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν είχαν καμία πρόθεση να πληρώσουν έστω ένα δολάριο από το συμβόλαιο μου ενώ κοίταζαν πώς να εξαπατήσουν και τους υπόλοιπους παίκτες ταυτόχρονα. Αυτό ήταν απλώς η αρχή για το πώς θα κλέψουν χρήματα από τους ίδιους τους τους παίκτες επειδή όπως μπορείτε να δείτε πολλοί εξ αυτών έχουν ίδιες ιστορίες μετά από εμάς. Ένα είδος σύγχρονης σκλαβιάς είναι αυτό.

Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου εντός και εκτς παρκέ για το κλαμπ και εκείνοι ήταν απόλυτα αντιεπαγγελματίες απ’ όλες τις απόψεις… αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς άγριοι και το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα βάλουν χρήματα στις τσέπες τους εις βάρος των παικτών τους. Δεν το γράφω για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ σχετικά με τον Πανιώνιο άλλους παίκτες και τις οικογένειές τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top