Μανωλόπουλος: “Διπλό το κέρδος – Η Εθνική πάνω απ’ όλους και τα νέα παιδιά” – AUDIO

“Κερδισμένο το Ελληνικό μπάσκετ από τη νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, με διπλό όφελος απ’ τους αγώνες με την Τουρκία”. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στον Libero 107.4 της Θεσσαλονίκης ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Σωτήρης Μανωλόπουλος, που τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον όλοι είναι ενωμένοι για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και αυτό φαίνεται ήδη μέσα στο γήπεδο.

 

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Control ο Εθνικός μας προπονητής…

 

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων, ιδίως αυτούς που δεν «φαίνονται» πολύ στα Μέσα. Τώρα μπορεί να μιλάω εγώ, αλλά μαζί μου είναι μια ομάδα ανθρώπων που συμβάλλουν τα μέγιστα σε κάθε δοκιμασία της Εθνικής και μιλάω για τους συνεργάτες μου, τον Σάββα Καμπερίδη, τον Ισίδωρο Κουτσό, τον Κώστα Παπαδόπουλο, τον Νίκο Παπαβασιλείου, τον Νίκο Ζήση που είχαμε μια άψογη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, τον Δήμο τον Ντικούδη, τον Κώστα Κώτση, όλο το σταφ της Εθνικής και φυσικά τους παίκτες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στα δύο «παράθυρα» με αποκορύφωμα τους αγώνες με την Τουρκία.

 

Σίγουρα ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη, που την άξιζαν οι παίκτες. Παρουσίασαν μια ομάδα πραγματική και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς θέλαμε να βάλουμε την ομάδα πάνω απ’ όλα, αυτό δουλεύαμε κάθε μέρα, το παλεύαμε με τους συνεργάτες μου, να κάνουμε μια ομάδα που να παίζει μονιασμένα, να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Νομίζω το είδαμε αυτό σε όλα τα παιχνίδια. Μπήκαν μέσα και τα έδωσαν όλα. Ιδίως στο τελευταίο ματς με την Τουρκία, που ήθελε πολύ αυτό το ματς, σε δύσκολη ατμόσφαιρα, πολιτισμένη όμως, και η ομάδα έμεινε ενωμένη μέχρι τέλους.

 

Τα μηνύματα που πήραμε απ’ όλο αυτό ήταν ότι είχαν καιρό να δουν μια Εθνική ομάδα να παλεύει ενωμένη και να τα δίνει όλα. Αγωνιστικά μπορώ να πω ότι είναι ότι πιο δύσκολο έχω κάνει, αφού ετοιμάσαμε μια ομάδα με 4 παιδιά που ήρθαν ξημερώματα και μέσα σε μιάμιση προπόνηση έπρεπε να τους εγκλιματίσουμε, να μιλήσουμε για τα συστήματα, για όλα. Το καταφέραμε όμως κι αυτό εξηγεί η ποιότητα των παικτών και δεν το λέω μόνο για τα παιδιά του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού, αφού απ’ την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε προετοιμασία με πολλά παιδιά από πολλές ομάδες και κάναμε προπονήσεις υψηλής έντασης, έπεφταν κορμιά και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, γιατί έδωσαν όλοι τα πάντα. Υπάρχει ποιότητα σε αυτά, όχι μόνο μπασκετικά, αλλά και σαν χαρακτήρα. Είχαμε και ατυχίες, είχαμε και κορονοιό, με τον Φλιώνη που έμεινε έξω γι’ αυτό. Χαιρόμαστε πολύ που ο κόσμος εκτίμησε όλη αυτή την προσπάθεια και μας στήριξε και στηρίζει τη νέα προσπάθεια της Εθνικής.

 

Ήταν, επίσης, μια τεράστια επιτυχία της διοίκησης της ΕΟΚ, αλλά και οι δυο ομάδες, ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός, έδειξαν έμπρακτα ότι η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Δύο είναι για μένα τα σημαντικά μηνύματα: το ένα είναι αυτό, ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και το δεύτερο ότι δείξαμε ότι υπάρχει νέο αίμα, έπαιξαν κάποια παιδιά και άρπαξαν την ευκαιρία και δείξαμε πως έχουμε μέλλον και για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτή η ομάδα έχει δώσει τεράστιες χαρές σε όλους τους Έλληνες και είναι λογικό ότι ο κόσμος θα θέλει και το κάτι παραπάνω πάντα, άλλωστε από κάτι τέτοια παίρνουμε χαρές εμείς. Σ’ αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ στα γεγονότα στην Ουκρανία και να πω ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος εκεί, είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει, και ο πόλεμος δεν είναι η λύση. Αυτή τη στιγμή αν πούμε ότι θα έρθουν οι καλύτεροι παίκτες της Ελλάδας, σίγουρα θα πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και νέα παιδιά που μπορούν να προσφέρουν.

 

Για μένα το θέμα είναι ο σωστός προγραμματισμός και το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλές ιδέες και θα υπάρξει σωστή συνεργασία των ομάδων με την Ομοσπονδία ώστε να συντονιστεί η δουλειά στις πιο μικρές ηλικίες. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και είναι πολύ βασικό να προχωρήσουν αυτές οι ιδέες. Το να πείσουμε τους παράγοντες για την άμεση επιδίωξη της νίκης, του αποτελέσματος, είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Όλοι το θέλουν, αλλά όποιος λέει ότι δεν παίζει για το αποτέλεσμα, ιδίως στην Α1, δεν λέει αλήθεια. Κι εγώ προπονητής είμαι και έχω χρεωθεί ότι δεν έβαζα νέα παιδιά για το αποτέλεσμα.

 

Τα νέα παιδιά δεν «βγαίνουν» έτσι. Και να μην το κάνουμε εύκολο. Δε θα πρέπει να τους χαρίζεται ο χρόνος, θα πρέπει να τον κερδίζουν, και σε αυτό είμαι κατηγορηματικός. Δεν μπορείς να βάλεις πέντε νέα παιδιά και να περιμένεις να «βγουν» και τα πέντε. Δε γίνεται αυτό. Αυτό γίνεται με προγραμματισμό. Στα λόγια είναι εύκολο. Πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα, ποιο παιδί θα προωθηθεί, γιατί θα το προωθήσουμε, με ποιους παίκτες καλούς δίπλα θα το στηρίξουμε, και φυσικά και το παιδί αυτό να είναι προσηλωμένο σε αυτό το πρόγραμμα και σε αυτόν τον τρόπο που η ομάδα θέλει να το βοηθήσει».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top