Γ. Σιγάλας: «Ο Κολοσσός H Hotels είναι ομάδα με… μέταλλο»

Ο Γιώργος Σιγάλας, συνεργάτης του Ηλία Καντζούρη στην τεχνική ηγεσία του Κολοσσού H Hotels, επισημαίνει στην συνέντευξη του στο www.esake.gr ότι οι «θαλασσί», που εντυπωσιάζουν με την πορεία τους στην Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν… μετάλλο ως ομάδα. 

Ο «Ράμπο» όπως τον αποκαλούσαν ως παίκτη, 12ος σε συμμετοχές στην ιστορία του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος (με 426) και πέμπτος με 185 στην Εθνική ομάδα, τονίζει ακόμη ότι: «Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε πέρα από τον επόμενο αγώνα».

Ο Σιγάλας εξηγεί ποιά είναι τα «θεμέλια» του Κολοσσού H Hotels της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, υπογραμμίζει ότι η Stoiximan Basket League βρίσκεται ξανά σε ανοδική πορεία και δηλώνει χαρούμενος για την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ομάδα στις δύο νίκες επί της Τουρκίας.

Η πρώτη ερώτηση που απευθύναμε στον συνεργάτη προπονητή των «θαλασσί» είναι εάν η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του τεχνικού επιτελείου. «Έτσι και αλλιώς η νοοτροπία και η φιλοσοφία του Ηλία Καντζούρη με την οποία συμφωνούμε εγώ και ο Γιάννης Γεωργαλλής είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να βάζουμε μικρούς στόχους», απάντα ο Σιγάλας. «Εκείνο για το οποίο είμαστε ικανοποιημένοι είναι πως παίζουμε το στυλ μπάσκετ που θέλουμε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σκάουτινγκ». 

«Παίζουμε, δηλαδή, κυρίως με τα δικά μας «όπλα»», εξηγεί ο «Ράμπο» και τονίζει: «Κερδίζουμε έδαφος και αισθανόμαστε ασφαλείς. 

Ο Κολοσσός H Hotels είναι μια ομάδα με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, αλλά η διοίκηση παρέχει ασφάλεια γιατί είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Δουλεύουμε χωρίς να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο πέρα από το μπάσκετ, κάτι που είναι σημαντικό στο ελληνικό Πρωτάθλημα αν και έπρεπε να είναι αυτονόητο.

Εμείς αυτό που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Είναι βασικό για την μέχρι τώρα πορεία μας ότι παρά τις ατυχίες δεν είχαμε βαθμολογικές απώλειες. Κάτι που δείχνει ότι η ομάδα έχει μέταλλο και καταφέρνει να καλύπτει τις απουσίες».

– Που οφείλεται η μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία των «θαλασσί»;

«Στην ομαδική δουλειά. Εκμεταλλευόμαστε κάθε φορά τους παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση στον συγκεκριμένο αγώνα. Φαίνεται, επίσης, από την στατιστική ότι η άμυνα μας είναι πολύ αποτελεσματική. Στο μπάσκετ όλα ξεκινούν από το να μην αφήσεις τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. 

Σε σχέση με την περασμένη σεζόν έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο, να συνεχίζει για δεύτερη αγωνιστική χρονιά, και τους Κιμ Τιλί, Βαγγέλη Μαργαρίτη στο ρόστερ μας από το προηγούμενο καλοκαίρι. Η μεγαλύτερη εμπειρία μας φαίνεται από τις αποφάσεις μας στο τέλος των αγώνων».

– Τι μπορεί να καταφέρει ο Κολοσσός H Hotels στο τέλος της φετινής σεζόν;

 «Δεν σκεφτόμαστε τι μπορούμε να καταφέρουμε στο τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς. Από μια στιγμή στην άλλη τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν, γιατί ο Κολοσσός H Hotels δεν έχει τις εναλλακτικές λύσεις των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και των άλλων παραδοσιακά ισχυρών δυνάμεων.

Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε πέρα από τον επόμενο αγώνα. Ο Κολοσσός H Hotels έχει κατακτήσει το να θεωρείται από τις σοβαρές διοικητικά ομάδες, σειρά έχει να καθιερωθεί αγωνιστικά, μπασκετικά στην Ελλάδα ως καινούργια δύναμη. Ακόμη βρίσκεται μακριά.

Εάν καταφέρουμε την φετινή σεζόν να γράψουμε ιστορία για τον Κολοσσό H Hotels θα είμαστε σίγουρα όλοι ευχαριστημένοι, αλλά οι μεγάλες ομάδες γίνονται από την σταθερότητα που δείχνουν και την παραμονή τους σε υψηλό επίπεδο για χρόνια και όχι μόνο για μια σεζόν».

– Το γεγονός ότι δεν παίζετε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι ανασταλτικός παράγοντας στην εξέλιξη της ομάδας;

 «Δεν νομίζω. Η ομάδα δημιουργήθηκε για τις υποχρεώσεις που έχει στις εγχώριες διοργανώσεις. Εάν έπαιζε στην Ευρώπη θα φτιαχνόταν διαφορετικά και ο Ηλίας Καντζούρης έχει μεγάλη εμπειρία από δημιουργιά ρόστερ για ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα που δημιουργήσαμε, έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχουμε την φετινή σεζόν».

– Ποιά είναι η άποψη σου για την Stoiximan Basket League της φετινής αγωνιστικής χρονιάς;

 «Θεωρώ ότι από την προηγούμενη σεζόν έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία προς το καλύτερο. Παρακολουθούμε καλό μπάσκετ και ενδιαφέροντες αγώνες. Από την τρίτη θέση και κάτω υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός.

Οι δύο «μεγάλες» ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες οι οποίες, όμως, έχουν μεταξύ τους πολύ μεγάλο ανταγωνισμό.

Η Λάρισα κάνει ένα εντυπωσιακό καμ μπάκ. Απέκτησε πέντε πολύ καλούς ξένους παίκτες και όλα δείχνουν ότι θα κάνει διαφορετικό δεύτερο γύρο από ότι πρώτο. Το Λαύριο Megabolt πιστεύω ότι θα βρει τα… πατήματα του. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό ρόστερ όπως και ο Άρης με τον Τζέιμς Κέλι. Ο Ιωνικός άρχισε με διαφορετικό «πρόσωπο» το Πρωτάθλημα και με άλλο εμφανίζεται τώρα, αν και αυτό δεν πρέπει να γίνεται.

Θέλω να πω ότι δεν μπορεί να ξέρει κανείς από τώρα ποιά ομάδα θα τερματίσει τρίτη και ποιά θα είναι η τελευταία. Είναι ένα Πρωτάθλημα με ενδιαφέρον».

– Η Εθνική νίκησε δύο φορές την Τουρκία. Ποιά είναι η γνώμη που σχημάτισες για την δυναμική της και για τους νέους Έλληνες παίκτες;

 «Με χαροποίησε η συνολική εικόνα που είδα και ότι εμφανίστηκε ένας εντελώς καινούργιος παίκτης, ο Δημήτρης Μωραΐτης, τον οποίο παρακολουθώ μαζί με τον αδελφό του από μικρούς λόγω της φιλίας μου με τον πατέρα τους, Κώστα.

Γενικά η εικόνα που είδα είναι ότι τα παιδιά γουστάρουν που παίζουν για την Εθνική, κάτι που μου φέρνει στο μυαλό την νοοτροπία και την ψυχολογία τις οποίες είχαμε στα δικά μου χρόνια ως παίκτης. Θεωρώ ότι αυτό είναι το… μυστικό για καλές πορείες και διακρίσεις.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δύο αγώνων, ενώ υπάρχουν και οι παίκτες από το υψηλότερο επίπεδο που μπορούν να ενισχύσουν την Εθνική. Χάρηκα για την εικόνα που είδα και ελπίζω να υπάρχει συνέχεια».

 – Το Πρωτάθλημα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς είναι το 30ο Επαγγελματικό. Στα περισσότερα έχεις πάρει μέρος ως αθλητής ή προπονητής. Ποιά είναι η πιο έντονη ανάμνηση;

«Τα Πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό δεν το συζητώ. Επίσης τα 6 χρόνια που έπαιζα σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και στα οποία ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έκαναν πρωταθλητισμό με εξαίρεση μια σεζόν που είχαμε μεγάλα προβλήματα στον ΠΑΟΚ, ήταν πολύ καλά χρόνια.

Είχα αναδειχθεί ακόμη MVP σε ένα από πρώτα Πρωταθλήματα του ΕΣΑΚΕ (σ.σ. την σεζόν 1995-96) και ήταν κάτι πολύ σημαντικό και ευχάριστο γιατί είχε συνδυαστεί με την επιτυχία της ομάδας, την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό».

– Θέλεις να προσθέσεις κάτι;

«Να έχουμε υγεία όλες οι ομάδες εν όψει της τελικής ευθείας του Πρωταθλήματος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top