Λαύριο-Άρης, με αριθμούς!

Αγνοώντας τη νίκη μέσα στο 2022, στη διάρκεια του οποίου γνώρισε τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, το Λαύριο Megabolt επιστρέφει στη δράση μετά την αναβολή του παιχνιδιού του με τον Απόλλωνα Oscar.

Η ομάδα της λαυρεωτικής θα υποδεχτεί το Σάββατο (19/3, 17:00) τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από την ευρεία επικράτηση επί της ΑΕΚ στο Nick Galis Hall αλλά εκτός του Τζέιμς Κέλι, θα στερηθούν των υπηρεσιών και του Ολιβιέ Χάνλαν.

Το Λαύριο Megabolt υποχρεώθηκε στην ήττα στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του, αφού έχασε κατά σειρά από το Περιστέρι Vitabiotics, τον ΠΑΟΚ Mateco και τη Λάρισα. Από την πλευρά του ο Άρης έμεινε χωρίς νίκη για τέσσερα συνεχόμενα, εκτός έδρας παιχνίδια αφού ηττήθηκε στις έδρες του ΠΑΟΚ Mateco, της Λάρισας, του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Κολοσσού H Hotels.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Λαύριο Megabolt κατάφερε να επιβληθεί του Άρη στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Nick Galis Hall με 73-69. Είχε στηριχθεί επιθετικά στο δίδυμο των Τάισον Κάρτερ (17) και Τζέρι Σμιθ (15). Για τους «κιτρινόμαυρους» ο Ζίριους Ουίλιαμς είχε 18 πόντους ενώ ο Ολιβιέ Χάνλαν είχε σημειώσει 10 από τους 12 πόντους του με βολές (10/10) αφού μέτρησε 1/13 σουτ εντός παιδιάς.

Μετρώντας πλέον τρεις διαδοχικές νίκες αφού έκανε στην περσινή σεζόν το 2/2, το Λαύριο Megabolt μείωσε την απόσταση του από τον Άρη στις μεταξύ τους νίκες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάντως έχει τι διπλάσιες, οχτώ έναντι τεσσάρων έχοντας φύγει με το διπλό στις τρεις από τις πέντε επισκέψεις του στο Λαύριο.

Πριν το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος στο οποίο το Λαύριο Megabolt επικράτησε με 92-71 (Γκλεν Κόζι 22π, 6/6τρ, 4ασ, Βασίλης Μουράτος 11π, 10ασ. – Γιάννης Κουζέλογλου 19, Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς 12π, 7ρ, 4ασ.), τα τέσσερα που προηγήθηκαν στην πόλη της λαυρεωτικής κρίθηκαν με μονοψήφιες διαφορές.

2015-16: 68-76

2016-17: 75-70

2017-18: 70-71

2018-19: 70-73

2019-20: Δεν έγινε

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Έτοιμος για να ανέβει σε μία ιστορική κορυφή του Λαυρίου Megabolt είναι ο Βασίλης Μουράτος. Ο διεθνής γκαρντ χρειάζεται τρεις εύστοχες βολές για να ξεπεράσει τον Τζαμάλ Νίξον αφού έχει 163 έναντι 165 του Αμερικανού που έπαιξε στην ομάδα της λαυρεωτικής από το 2015 ως το 2019.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης μετράει 13 συνεχόμενους αγώνες με 2+ εύστοχα δίποντα.

* Σερί πέντε αγώνων για δεύτερη φορά στο Πρωτάθλημα με τουλάχιστον ένα κλέψιμο, συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Νικολαίδης.

* Ο Αλ Ουαζίντ Αμινού συμπλήρωσε επτά συνεχόμενους αγώνες με τουλάχιστον ένα εύστοχο δίποντο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Τα κλεψίματα (7,2) και τα κοψίματα (2,7) είναι οι κατηγορίες στις οποίες το Λαύριο Megabolt τα πηγαίνει καλύτερα στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού είναι στην 5η θέση στο σύνολο των 13 ομάδων.

– Η ομάδα της λαυρεωτικής καταλαμβάνει την τελευταία θέση στις λίστες των πόντων, των αμυντικών, των συνολικών ριμπάουντ και του ranking.

ΑΡΗΣ

MILESTONE

* Ο Στέλιος Πουλιανίτης απέχει εννιά ριμπάουντ από τα 200 στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Άντονι Κάουαν είχε 21+ πόντους στα τρία τελευταία παιχνίδια του Άρη. Σε αυτά είχε 4+ εύστοχα δίποντα, 2+ εύστοχα τρίποντα και 2+ ριμπάουντ.

* 10 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ έχει συμπληρώσει ο Σακούρ Τζούστον.

* Ο Θωμάς Κώττας είχε 4+ ριμπάουντ και 1+ τάπα στα τρία τελευταία παιχνίδια του Άρη.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Οι παίκτες του Άρη κάνουν οχτώ κλεψίματα ανά αγώνα, έχοντας τον δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο της φετινής Stoiximan Basket League. Στην περασμένη σεζόν ο Άρης ήταν και πάλι δεύτερος στην κανονική περίοδο με 7,86.

– Ο Άρης εκτελεί με 30,81% στα τρίποντα, έχοντας το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό στην κατηγορία. Στο περσινό Πρωτάθλημα εκτελούσε με 32,58%.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top