Η ΑΕΚ συνεχίζει με… Σεγούρα, που φεύγει από τον Ιωνικό!

Στον Κούρο Σεγούρα καταλήγει η ΑΕΚ για τη θέση του προπονητή μετά την αποχώρηση του Στέφανου Δέδα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

O 50χρονος Ισπανός τεχνικός, που αντιμετώπισε την «Ένωση» με τον Ιωνικό μόλις το Σάββατο στα Λιόσια, αποχωρεί από την ομάδα της Νίκαιας που είναι υπό… διάλυση με μαζικές αποχωρήσεις παικτών. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι διάρκειας ως το τέλος της σεζόν.

Ο Κούρο Σεγούρα έχει γεννηθεί στις 7 Απριλίου του 1972 στην Γρανάδα και βρίσκεται στους πάγκους για σχεδόν 30 χρόνια, καθώς ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή το 1993. Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως ήταν η Κόστα Μορίλ το 1996, ενώ συνέχισε σε Γρανάδα και Λινένσε Λα Λινέα, πριν καταλήξει το 2002 στην Μενόρκα, την οποία μάλιστα ανέβασε και προπόνησε στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας.

Το 2007 ανέλαβε την Σαραγόσα, την οποία επίσης επανέφερε στην ACB, κι έπειτα βρέθηκε στην Ομπραντόιρο (2009/10). Έπειτα από μία ακόμη διετία στην Γρανάδα, τη σεζόν 2012/13 διετέλεσε βοηθός στη Μάλαγα, που αγωνιζόταν και στην Euroleague, κι ακολούθως είχε μία τριετή περιπλάνηση εκτός Ισπανίας. Συγκεκριμένα δούλεψε σε Κίνα (Jilin Northeast Tigers), Ουρουγουάη (Atletico Aguada) και Βενεζουέλα (Gigantes de Guayana).

Τη σεζόν 2017/18 δούλεψε ξανά σε επίπεδο Ευρωλίγκας ως βοηθός στην Μπασκόνια, πριν ακολουθήσει η τριετία στην Real Betis. Ανέλαβε την ομάδα το 2018, την ανέβασε στην ACB και την καθοδήγησε στην κορυφαία κατηγορία μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, όταν κι αποχώρησε.

Ανέλαβε τον Ιωνικό τον Αύγουστο και μαζί του είχε 3 νίκες σε 16 αγώνες στην Stoiximan Basket League ερχόμενος αντιμέτωπος με πολλές αποχωρήσεις παικτών. Έφυγαν στη διάρκεια της σεζόν Χουγκάζ, Μούρτος, Ράις, Τζέρμαν, Όουενς, Λάνγκφορντ, Πάρκερ και Γόντικας, με αποτέλεσμα στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ να παραταχθεί με επτά παίκτες και ανάμεσά τους μόλις έναν ξένο.

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top