ΠΑΟΚ: Η επιλογή (μη σέντερ) και η αναγκαστική διαφοροποίηση στυλ

 

Η πρώτη εντύπωση, η επιφανειακή… Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε σχεδόν ένα μήνα τον αντικαταστάτη του Μάρβιν Τζόουνς και επίλεξε έναν παίκτη, ο οποίος στο… Ποσειδωνιακό G League είχε συμμετοχή 12 λεπτών με 3.5 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και… 32% στις βολές. Επιδόσεις που παραπέμπουν σε Αμερικανό που ήταν έτοιμος να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα σε Κόσοβο, Δανία, Πορτογαλία, Γεωργία και πάει λέγοντας…

 

Βέβαια όλα εξαρτώνται από την ομάδα, τον προπονητή και τα… κόλπα του. Ο Ρένφρο που έχασε όλη την σεζόν 2019-2020 λόγω ρήξης πρόσθιου χιαστού δεν είναι καν σέντερ, είναι ένα ελαφρύ 4άρι 203 εκατοστών, που δεν σουτάρει από μακριά και γενικά δεν έχει επιθετικό ταλέντο. Είναι αθλητικός, βγάζει ενέργεια, πασάρει πολύ καλά, έχει έφεση στο μπλοκ, δυνατό του στοιχείο είναι η δράση στο τρανζίσιον και μέχρι εκεί…

 

Η γενική αίσθηση είναι οτι ο ΠΑΟΚ φέρνει στο Παλατάκι άλλον έναν παίκτη στην ίδια θέση με Γιάνκοβιτς, Ρίβερς, Ντι Λέο, άιντε και λίγο από Καμαριανό. Έστω με άλλα χαρακτηριστικά… Βασικός σέντερ παραμένει όμως ο Λι και αυτό είναι πρόβλημα. Θα αλλάξει στυλ η ομάδα; Θα γίνει πιο αγκρέσιβ; Θα πιέσει περισσότερο; Φαίνεται οτι μόνο έτσι θα έχει νόημα η έλευση του μη επιδραστικού επιθετικά Ρένφρο με το άθλιο ποσοστό-είναι αλήθεια-στις βολές.

 

Ο 25χρονος Αμερικανός έκανε 4 μέτρια χρόνια στο Σ. Φραντσίσκο, ενώ πέρσι στους Τόρος του G League ήταν πολύ καλύτερος απότι φέτος, παίζοντας και διπλάσιο χρόνο. Το εντυπωσιακό για την εν γένει μετριότητα του; Οι ασίστ… ειδικά την περίοδο 2020-21. Ήταν πολύ ενδιαφέρον το οτι είχε ρεκόρ τις 10 τελικές πάσες στις 26/2/2021, ενώ άλλες τέσσερις φορές πρόσφερε από 6 ως 8 σε ένα σύνολο 15 αγώνων. Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε κάνει ρεκόρ ριμπάουντ (11) σε αυτό τον ενάμισι χρόνο του στην Λίγκα, ενώ εκείνο τον τρομερό για τον ίδιο Φλεβάρη είχε φτάσει και τα 6 μπλοκς, ρεκόρ του και αυτό. Πάντως επιθετικά έκανε φέτος την καλύτερου επίδοση με 14 πόντους (πάλι Φλεβάρης).

 

Την περσινή ενδιαφέρουσα χρονιά των 15 αγώνων του στους Τόρος είχε σε 24΄ 4.4 πόντους (42% σουτ, 15% τρίποντο, 42% βολές), 5.2 ριμπάουντ, 3.8 (!) ασίστ, 1.4 κλεψίματα, 1.9 μπλοκ και 1.7 λάθη. Τα παραπάνω παρουσίασαν σημαντική κάμψη φέτος παρά τα σχεδόν διπλάσια ματς που όμως χαρακτηρίστηκαν από το 50% χρόνου και επιδόσεων.

 

Πάντως αν στα 23 ματς καν. περιόδου προστεθούν φέτος και άλλα 13 του Showcase cup στο D League ο Ρένφρο εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένος. Σε 36 ματς… 13΄, 4.2 πόντοι, 57% εντός πεδιάς (20%τρ), 45% βολές, 3.4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0.78 κλεψίματα, 0.9 μπλοκ και 0.9 λάθη. Σε αυτά τα 51 ματς στην G League ο Ρένφρο είχε… 7/40 τρίποντα και 21/47 βολές, αλλά και ακόμα 96 ασίστ και 60 μπλοκ.
Ο Ρένφρο θα κάνει ντεμπούτο στην Λάρισα και με βάση τα χαρακτηριστικά της επιλογής το μήνυμα του Λυκογιάννη ήταν οτι δεν μπορούσε να ξοδέψει άλλο χρόνο στην αναζήτηση. Πάντως αυτό που πραγματικά χρειαζόταν η ομάδα (σέντερ… λόγω αποχώρησης του βασικού 5αριού και πιο επιδραστικού παίκτη), δεν αποκτήθηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top