Ο Βατούτιν θέλει να κάνει νέα… Λίγκα, με σκέψεις για Άρη και ΠΑΟΚ!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει ολοκληρωθεί και οι ποινές στη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα κρατούν παγκοσμίως. Έτσι, ουδείς γνωρίζει αν οι ρωσικές ομάδες θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην Euroleague την ερχόμενη σεζόν, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ τους αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα “Kurir“, ο Αντρέι Βατούτιν αυτή την περίοδο επικοινωνεί με ομάδες σε όλη την Ευρώπη για τη δημιουργία μιας λίγκας που θα… χτυπήσει την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι πρώτες σκέψεις για αυτό το νέο πρωτάθλημα θέλουν τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο.

Με το… πορτοφόλι της Gazprom και τετραπλασιασμό των εσόδων σε σύγκριση με την Euroleague

Μάλιστα, η προσπάθεια του Βατούτιν θα έχει από πίσω της την Gazprom, για να μπορέσει να δελεάσει τις υπόλοιπες ομάδες με τεράστια χρηματικά ποσά. Παράλληλα, κάθε κλαμπ θα λαμβάνει 5 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους συμμετοχής.

Για την ακρίβεια, γίνεται λόγος για τετραπλασιασμός των επάθλων για κάθε νίκη (120χιλ. ευρώ αντί για 30χιλ.), καθώς και για την κατάκτηση του τίτλου (4εκατ. ευρώ, αντί για 1εκατ.). Επιπλέον, σημειώνεται πως αν οι τουρκικές ομάδες δεχθούν να αγωνιστούν σε αυτή τη διοργάνωση το συνολικό μπάτζετ θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Προσκλήσεις σε Παναθηναϊκό, Εφές, Φενέρ – Σκέψεις για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη

Το σερβικό ρεπορτάζ υποστηρίζει πως ο Βατούτιν έστειλε ήδη προσκλήσεις στην Αναντολού Εφές και τη Φενέρμπαχτσε, ενώ… χτύπησε την πόρτα και του Παναθηναϊκού.

Την ίδια στιγμή, περιμένει να δει και το καθεστώς των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων, γνωρίζοντας πως η χώρα μας έχει μεγάλη μπασκετική αγορά. Έτσι, στο άμεσο μέλλον πρόσκληση ενδέχεται να λάβει και ο Ολυμπιακός, ενώ εν συνεχεία δεν αποκλείεται να εξεταστούν η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.

Ακόμα, ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ φαίνεται να ποντάρει πολλά και στις σερβικές ομάδες και θέλει τη συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν.

Σε πρώτη φάση το πλάνο για τη διοργάνωση έχει ως εξής: πέντε ρωσικές ομάδες, τέσσερις τουρκικές, τρεις από την Σερβία, τρεις από την Ελλάδα και μία από την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν… επίσημες επιβεβαιώσεις του συγκεκριμένου ρεπορτάζ και μένει να φανεί αν πράγματι αυτή είναι η θέληση του Βατούτιν ή αν ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει αυτό το σενάριο ως έναν μοχλό πίεσης προς την Euroleague, για την άμεση επιστροφή της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top