Νίκησε τον γενναίο Ηρακλή ο Κολόμ – VIDEO

Η «Ένωση» επικράτησε 80-74 υποδεχόμενη τον Ηρακλή στα Άνω Λιόσια στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Έτσι, σημείωσε το δεύτερο σερί της δίποντο ανεβαίνοντας στο 12-10 (4η) κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του 5ου Προμηθέα (11-9) από το Λαύριο. Παρέμεινε ουραγός πέφτοντας στο 5-15 ο «Γηραιός».

Συγκινητική η προσπάθεια του Ηρακλή. Ο «Γηραιός» με εννιά παίκτες αποστολή και μόλις επτά να αγωνίζονται (ο Ντολεζάι έπαιξε για 40 λεπτά!) έβαλε δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους» μέχρι και τις αρχές της 4ης περιόδου. Ωστόσο, η ΑΕΚ είχε σε τρομερή μέρα για ακόμα μια φορά τον Κίνο Κολόμ (34π., 6 ασ., 4ρ.)., αντιμετώπισε τη ζώνη που έπαιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς ο Ηρακλής κι έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα.

Επέστρεψε ο Ανγκόλα ύστερα από τέσσερις μήνες, αποχώρησε τραυματίας ο Παπαδάκης.

Το ματς:

Κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες. Ένα 5-0 της ΑΕΚ την έφερε μεν στο 7-2 ύστερα από δύο λεπτά αγώνα, ωστόσο εν συνεχεία ο Πετανίδης άρχισε να «μιλά» για τον Ηρακλή. Ο νεαρός γκαρντ ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με δέκα πόντους, έχοντας κάνει ενδιάμεσα (6′) το 10-10. Δύο σερί καλάθια του Μαυροειδή έφεραν την ΑΕΚ στο +4 (14-10), με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα 10-3 για το 17-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

«Καυτή» ΑΕΚ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τους ΡάουτινςΛάνγκφορντ και Κολόμ να διαμορφώνουν το 24-20 στο 13′. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή έλαβε χώρα στα 6’53” πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, όταν ο Ανγκόλα πέρασε αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι ο Κολομβιανός γκαρντ φάνηκε αρκετά αγχωμένος για να αποδείξει ότι έχει επιστρέψει για τα καλά, παίρνοντας πολλές μαζεμένες προσπάθειες. Συνολικά στα τεσσεράμισι λεπτά που έμεινε για αρχή εντός παρκέ είχε 0/5 τρίποντα, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο με 4/24 έξω από 6,75μ. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ που είχαν μαζέψει. Την ίδια στιγμή ο Ηρακλής αποδεικνυόταν σκληρό καρύδι. Οι γηπεδούχοι βέβαια βελτιώθηκαν αισθητά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι 35-33.

Η σειρά του Ηρακλή για ένα επί μέρους 10-3 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, έφερε τον «Γηραιό» στο υπέρ του 45-41 ύστερα από τέσσερα λεπτά. Κολόμ από τη μία και Έιμπραμς από την άλλη, ήταν οι αιχμές του δόρατος στο σκοράρισμα για τις δύο ομάδες. Ο άσος του «δικεφάλου» ήταν πραγματικά άπιαστος οδηγώντας την ομάδα του στο 54-50 ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, για να απαντήσει ο αντίπαλός του με buzzer beater για το 56-56 της τελευταίας κόρνας του δεκαλέπτου.

Ο Ηρακλής συνέχισε να βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ, προηγούμενος με 61-58 στα 8’21” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Παρόλα αυτά, έκτοτε άρχισε να βγαίνει η κούραση των παικτών του. Οι «κιτρινόμαυροι» το εκμεταλλεύτηκαν, άρχισαν να τους βγαίνουν τα πάντα εντός παρκέ και με ηγέτη τον Κολόμ έφτασαν στο +11 (74-63, 80-69), με το παιχνίδι να τελειώνει στο 80-74. Στα τελευταία δευτερόλεπτα επέστρεψε εκ νέου στο παρκέ ο Ανγκόλα που συμπλήρωσε 5’42”.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 35-33, 56-56, 80-74.

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top